Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Oheisohjelma / Side events of Studio Aleppo [Helsinki] 10.-16.8.
Studio Aleppo [Helsinki) -näyttelyn rinnalla Kansallismuseo järjestää sarjan osallistavia tapahtumia, joiden teemana ovat tarinat ja niiden jakaminen. Mitkä asiat määrittävät, keitä olemme, millaiset ovat arvomme, uskomuksemme ja kokemuksemme, jotka muodostavat elämämme tarinan? / At the side of the Studio Aleppo [Helsinki] portrait exhibition, the National Museum of Finland organizes a series of participatory events curated by MiklagardArts that all in their way deal with stories and the sharing of stories. What are the circumstances, that determine who we are, what are our values, our beliefs, and what are the experiences that in the end form the story of our lives?
Kansallismuseon SuomiAreenan keskustelutilaisuus sekä tanssiesitys nyt nähtävillä Katsomossa
Kansallismuseo oli mukana Porin SuomiAreenassa. Nyt voit katsoa keskustelutilaisuutemme myös jälkikäteen Katsomosta. Keskustelutilaisuutemme aiheena oli muistaminen ja muisti.
Kansallismuseon aarrekontti kesällä Kotkaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle
Kesällä 2017 Kansallisaarteen etsintä -kampanja hyppää pyörille ja hurauttaa aarrekontilla neljään eri kaupunkiin. Aarteiden etsintä laajenee verkkosivuilta ja somesta Kotkaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle!
Esihistoriaa kirjoissa – seuraava lukupiiri 12.8. Keskusteltavana Juha Ruusuvuoren teos Jurmo
Miten esihistoria esitetään kirjallisuudessa? Tule keskustelemaan kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista sekä tapaamaan kirjailijavieraita Kansallismuseon lukupiiriin. Kuukausittain kokoontuvassa lukupiirissä luetaan rinnan esihistoriaa käsitteleviä romaaneja sekä tietokirjoja.
Heinäkuun kuukauden esineenä kuparinen kahvipannu
Kahvinjuonti on tärkeä osa suomalaista arkea ja juhlaa. Ensimmäisen kerran suomalaiset pääsivät maistelemaan kahvia ehkä jo 1600-luvun lopussa ja 1720-luvulla kahvia alettiin tuoda maahan. Kahvivälineitä mainitaan säätyläisten perunkirjoituksissa jo 1720-luvulta lähtien, mutta talonpoikaistaloissa vasta 1800-luvulla. Valtiovallan asettamista kahvin käytön kielloista ja rajoituksista huolimatta kahvi levisi koko kansan nautintoaineeksi.
Timo Soinin pinssi Kansallismuseoon
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho luovutti tänään Timo Soinille kuuluneen rintamerkin Kansallismuseolle. Projektipäällikkö Hanna Forssell ja amanuenssi Risto Hakomäki ottivat pinssin vastaan Eduskunnan kirjastossa.
Kesällä opastuksia museossa ti-pe
Tervetuloa kesällä opastuksille, joita järjestetään heinä- ja elokuussa päivittäin ti-pe suomeksi ja englanniksi. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan.
Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyyn opastuksia joka toinen lauantai
Tervetuloa tutustumaan Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyyn opastetulla kierroksella. Opastus suomeksi joka toisen viikon lauantaina klo 14.00. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan.
Opastukset esihistorian näyttelyyn joka toinen lauantai
Tervetuloa tutustumaan esihistorian näyttelyyn opastetulla kierroksella. Opastus suomeksi joka toisen viikon lauantaina klo 12.00. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan. Opastuksille ei tarvitse imoittautua etukäteen.
Oma elävä perintöni -työpaja la 12.8. Tapahtuma on osa Studio Aleppo [Helsinki] -näyttelyä
Osana Kansallismuseon Studio Aleppo [Helsinki] –näyttelyä järjestetään työpaja My Living Heritage, jossa maahanmuuttajat, pakolaiset ja myös muut kotiseutunsa taakseen jättäneet voivat kertoa omasta elävästä perinnöstään.
Tapaa tutkija -opastus esihistorian näyttelyyn 10.8. klo 16
Tapaa tutkija -opastuksella näet esihistorian aina eri näkökulmasta. Opastuksella asiantuntija kertoo näyttelyssä esillä olevista asioista omasta näkökulmastaan. Teema vaihtelee aina asiantuntijan oman kiinnostuksen mukaisesti, joten jokainen opastus on uusi näkökulma myös näyttelyyn.
Taiteiden yö Kansallismuseossa to 24.8. klo 18–21
Kansallismuseo on mukana Taiteiden yössä, jolloin museossa katsellaan Suomi-kuvaa monesta suunnasta. Korttityöpajassa tehdään omia kuvia Suomesta, ja opastukset avaavat uusia näkökulmia.
Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyn luentosarja alkaa la 26.8. tietokirjailija Mikko Ylikangaksen luennolla huumeista Suomessa
Vintage-tapahtuma la 26.8. klo 11–16
Suosittu vintage-tapahtuma saa tänä kesänä jatkoa elokuussa, kun Kansallismuseo tarjoaa pihansa vintagen ystäville elokuun la 26.8. klo 11–16. Tapahtumaan voi tulla myymään omia vintage-aarteita tai tekemään upeita löytöjä.
Julkinen ja kätketty Suomi – miten kuvavalinnat syntyivät? Tervetuloa tapaamaan näyttelyn tekijöitä la 2.9 klo 13
Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tuomalla Museoviraston Kuvakokoelmien vaikuttavasta yli 15 miljoonan kuvan joukosta esille noin sata ennennäkemätöntä tai kansallisesti merkittävää kuvaa itsenäisyyden ajan Suomesta. Kuvat kertovat Suomen matkan tasa-arvon, hyvinvoinnin ja yhdessä tekemisen maaksi. Miten näyttelyn kuvavalinnat on tehty? Tervetuloa keskustelemaan näyttelystä näyttelyn tekijöiden kanssa.
Valokuvasta tarinaksi –sarjakuvatyöpaja su 24.9. klo 12-16
Inspiroidu tekemään tarinaa sarjakuvan keinoin. Ruohonjuurisarjakuvassa piirustustaitoa tärkeämpää on tarina, jonka sarjakuvan piirtäjä haluaa lukijalle välittää. Työpaja Kansallismuseon Ateljeessa. 2 krs. Ohjaus tasatunnein.