Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Arkeologiklubi aikuisille kokoontuu seuraavan kerran pe 10.11. klo 16-18
Kansallismuseon arkeologiklubi johdattaa aikuiset esihistorian maailmaan oman tekemisen ja kokeilun kautta. Syksyn 2017 klubissa mm. maistellaan muinaisia ruokia, väännetään pronssilankaa spiraalille ja hiotaan nuolenkärkiä.
Tapaa tutkija -opastus to 9.11. Aiheena esihistorian näyttelyn esineiden konservointi
Tapaa tutkija -opastuksella näet esihistorian aina eri näkökulmasta. Opastuksella asiantuntija kertoo näyttelyssä esillä olevista asioista omasta näkökulmastaan. Teema vaihtelee aina asiantuntijan oman kiinnostuksen mukaisesti, joten jokainen opastus on uusi näkökulma myös näyttelyyn.
Saamelaiskulttuurin tapahtumaviikonloppu alkaa pe 10.11. klo 10-16 seminaarilla
Kansallismuseossa 10.–11.11. järjestettävä saamelaiskulttuurin kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa monipuolisia näkökulmia saamelaiseen kulttuuriin ja historiaan. Saamelaisen perinteen roolia naisten kautta tutkiva tapahtuma on suunnattu kaikille saamelaiskulttuurista kiinnostuneille.
Saamelaiskulttuurin tapahtumaviikonloppu jatkuu lauantaina 11.11.  Duoji vuoigŋa – Muotoja saamelaiskulttuurista
Saamelaiskulttuurin tapahtumaviikonloppu jatkuu lauantaina 11.11. Duoji vuoigŋa – Muotoja saamelaiskulttuurista
Lauantain tapahtumien teemana on Duoji vuoigŋa – Muotoja saamelaiskulttuurista. Kaikille saamelaiskulttuurista kiinnostuneille suunnatun päivän aikana museossa on mahdollista mm. nähdä saamelaiskulttuuriin liittyviä elokuvia sekä kokea joiku- ja tanssiesityksiä tai osallistua sarjakuvatyöpajaan. Viikonloppu huipentuu Sápmi eahket -konserttiin ja Vuoden saamelainen -tunnustuspalkinnon jakoon lauantai-iltana.
Esihistoriaa kirjoissa – seuraava lukupiiri 11.11. Kirjavuorossa Helena Wariksen Uniin piirretty polku
Miten esihistoria esitetään kirjallisuudessa? Tule keskustelemaan kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista sekä tapaamaan kirjailijavieraita Kansallismuseon lukupiiriin. Kuukausittain kokoontuvassa lukupiirissä luetaan rinnan esihistoriaa käsitteleviä romaaneja sekä tietokirjoja.
Finnish songbook: Tumma. Suomalaista laulumusiikkia la 18.11. klo 16 näyttelytilassa.
Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat esittävät tummaa, ehkä synkkääkin suomalaista laulumusiikkia. Mitä tunteita rauha, yksinäisyys, hiljaisuus meissä herättävät?
 Keskustelutilaisuus: 100-vuotiaan Suomen muistin politiikkaa pe 24.11. klo 16
Suomen satavuotisjuhlavuoteen liittyen keskustellaan Suomen historian tarinasta: mitä kerromme ja korostamme, mitä puolestaan jätämme kertomatta?
Neulontakahvila to 23.11. klo 16. Aiheena Ruhnun saaren villapaita.
Tutustu neulontakahvilan syksyn 2017 ohjelmaan. Luvassa muun muassa asiaa koukkuamisesta ja Ruhnun saaren villapaidan takaa paljastusvista tekniikoista.
Kansallismuseon joulumyyjäiset la 25.11. klo 11–17
Kansallismuseon joulumyyjäisissä on jälleen tänä vuonna yli kaksikymmentä museokauppaa myyntipisteineen. Tee ainutlaatuisia löytöjä lukuisten tuotteiden joukosta. Tarjolla paljon tuotteita, joita ei muualta saa. Myynnissä myös ihania joulusesongin tuotteita.
Vintin mummo kertoo entisajasta
Kansallismuseon Vintissä on tavattavissa museon vapaaehtoinen mummo / kummi 8.10. alkaen joka toinen sunnuntai klo 12-15. Mummolla / kummilla on aikaa jutella, kertoilla entisajan jutuista ja neuvoa käsitöissä sekä askartelussa. Toisinaan hän myös lukee satuja paikalla olijoille. Tervetuloa!