Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Helmikuun kuukauden esineenä kirjansyrjöhöylä
Helmikuun kuukauden esine valikoitui hauskan sattuman kautta. Olin viime elokuussa Kansallismuseon Aarrekonttikiertueella Oulun torilla, jonne kirjansitoja Jorma Niemitalo tuli ostamaan perunoita. Hän tuli tutustumaan Aarrekonttiin, esitteli itsensä, ja pian huomasimme meillä olevan yhteisen kiinnostuksen aiheen; kirjansidonta.
Ystävänpäivä Kansallismuseossa – kaksi yhden hinnalla!
Ota ystävä mukaan ke 14.2. Kansallismuseoon. Museoon pääsee koko päivän kaksi yhden hinnalla! Museoon voi myös saapua itsekseen ja tavata uuden ystävän, jonka kanssa sisään pääsee puoleen hintaan. Kansallismuseo on keskiviikkoisin auki klo 11-20, niin myös ystävänpäivänä. Tervetuloa!
Jean Sibelius. Kirjeitä, käsikirjoituksia, valokuvia Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta. Näyttely Kansallismuseossa 19.1.–28.2.2018
Suomen kansallismuseon kokoelmiin saatiin joulukuussa 2016 mittava ja arvokas lahjoitus, kun Rolando Pieraccini, kustantaja, kirjallisuudentutkija, keräilijä, mesenaatti ja suuri Suomen ystävä, lahjoitti Museovirastolle merkittävän kokoelman käsikirjoitusaineistoja. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmaksi nimettyyn kokonaisuuteen kuuluu noin 6 500 alkuperäistä kirjettä, asiakirjaa ja valokuvaa tunnetuilta, maamme historiaan vaikuttaneilta henkilöiltä. Nyt Kansallismuseossa esillä oleva näyttely ja uusi julkaisu esittelevät Jean Sibeliukseen liittyviä aineistoja.
Talvilomalaisille kivaa! Oi maamme -elokuvasuunnistus Kansallismuseossa 17.-25.2.2018
Talvilomalla Kansallismuseossa suunnistetaan elokuvarasteilla. Näyttelyistä löytyy Ylen tuottaman Oi maamme -projektin lyhytelokuvia, jotka tuovat nykyajan ja historian hulvattomasti yhteen. Elokuvat ovat aloittelijoiden ja ammattilaisten tekemiä, ja niissä on käytetty vanhoja arkistoaineistoja.
Yleisöopastuksia keväällä Suomen tarina -näyttelyyn
Tervetuloa yleisöopastuksille Suomen tarina -näyttelyyn. Opastuksia on tarjolla keväällä joka keskiviikko ja sunnuntai suomeksi. Kevään aikana on tarjolla myös ruotsinkielisiä ja englanninkielisiä opastuksia
Helmikuun neulontakahvila to 22.2. klo 16-18. Aiheena on suomalainen ryijy
Kansallismuseon neulontakahvilassa kilistellään puikkoja ja kahvikuppeja. Tarkoituksena on koota neulonnasta ja neuleperinteestä kiinnostuneita ihmisiä yhteen neulomaan. Samalla jaetaan kokemuksia ja syvennetään tietoja neulonnasta ja neuleperinteestä.
Esihistoriaa kirjoissa – seuraava lukupiiri 10.3. Kirjavuorossa Arto Paasilinnan Lentävä kirvesmies
Miten esihistoria esitetään kirjallisuudessa? Tule keskustelemaan kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista sekä tapaamaan kirjailijavieraita Kansallismuseon lukupiiriin. Kuukausittain kokoontuvassa lukupiirissä luetaan rinnan esihistoriaa käsitteleviä romaaneja sekä tietokirjoja.
Vintin mummo kertoo entisajasta
Kansallismuseon Vintissä on tavattavissa museon vapaaehtoinen mummo / kummi joka toinen sunnuntai klo 12-15. Mummolla / kummilla on aikaa jutella, kertoilla entisajan jutuista ja neuvoa käsitöissä sekä askartelussa. Toisinaan hän myös lukee satuja paikalla olijoille. Tervetuloa!