Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Hiihtolomatapahtumat Kansallismuseossa
Kansallismuseon Ateljeessa järjestetään hiihtolomalla askartelutyöpaja lapsille ja aikuisille. Myös Vintti on auki viikolla 8 ti-su klo 11-17 ja viikolla 9 ti klo 12-17, ke-su klo 11-17.
Julisteiden metsästäjä Magnus Londen opastaa Come to Finland -näyttelyyn suomeksi 26.2. ja ruotsiksi 26.3.
Julisteiden metsästäjä Magnus Londen on etsinyt julisteita kaikkialta maailmasta ja ostanut niitä keräilijöiltä ja huutokaupoista. Julisteiden metsästäjä Magnus Londen opastaa näyttelyyn harrastuksensa valossa sunnuntaina 26.2. klo 14–15 suomeksi. Ja toisen kerran sunnuntaina 26.3. klo 14–15 ruotsiksi.
Come to Finland –julistetyöpajat la 11.3., la 8.4. ja la 13.5.
Come to Finland! -näyttely tutustuttaa sinut tunnettujen taiteilijoiden lisäksi lukuisiin vähemmän tunnettuihin julistetaiteilijoihin ja heidän panokseensa Suomen viemiseksi maailmankartalle. Tervetuloa tekemään oma matkailujulisteesi! Työpajoissa uppoudutaan julistetaiteen maailmaan taiteilijoiden johdolla Kansallismuseon Ateljeessa.
Sauna Day Kansallismuseossa la 11.3.
Suomalaisten rakastamalla saunalla eksoottista pohjoista maata on kautta aikojen markkinoitu turisteille! Helsinki Sauna Day avaa Helsingin saunat kaikille saunan ystäville. Päivän kunniaksi Kansallismuseon pihalle tulee mobiilisauna, jossa voi nauttia löylyistä 12–18.
Yleisöopastus Come to Finland -näyttelyyn suomeksi 19.3.
Yleisöopastus Come to Finland -näyttelyyn suomeksi 19.3. klo 14–15. Tervetuloa kuulemaan, miten Suomea on markkinoitu ulkomailla matkailujulistein kautta aikojen.
Helmikuun kuukauden esine: puumalja Kongosta
Puumalja, jossa on pyöreä jalka ja ihmispään muotoinen kuppiosa pitkähkön uurrevöin koristellun kaulan varassa. Hahmolla on selkeästi veistetyt nenä, suu ja mantelin muotoiset silmät sekä uurreviivoitus silmien yläpuolella. Esine on Kongossa (nyk. Kongon demokraattinen tasavalta) asuvan kuba-kansan palmuviinipikari 1900-luvun alusta. Pään ääriviivoista näkyy 1800-luvun ja 1900-luvun alun kampaustyyli, jossa hiukset vedettiin taakse ja hiusrajaa korostettiin ajelemalla se otsalla suoraksi, mutta ohimoille jätettiin teräväkulmaiset kolmiot.
Koe uusi esihistorian näyttely ennakkoon pe 31.3. Varaa ryhmällesi nyt paikka ennakkoiltaan!
Kansallismuseossa aukeaa huhtikuussa uusi esihistorian näyttely. Tarjoamme ryhmällenne ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua uuteen esihistorian näyttelyyn ennen muita. Järjestämme perjantaina 31.3. Kansallismuseossa mahdollisuuden viettää mukava iltapäivä kuohuvan ja kulttuurin parissa. Tervetuloa kaveriporukan tai vaikka työporukan kesken viettämään virkistävä iltapäivä! Varaa ryhmällesi paikka ennakkoiltaan 10.3. mennessä.
Huhtikuussa aukeavan uuden esihistorian näyttelyn opastukset ja työpajat kouluille on nyt julkaistu
Kansallismuseon uusi esihistorian näyttely aukeaa 1.4.2017. Opettajat voivat nyt tutustua etukäteen saatavilla oleviin opastuksiin kouluille. Tarjoamme kolmea erilaista opastusta näyttelyyn. Opastusten lisäksi tarjoamme kaksi erilaista työpajaa kouluille. Molempia työpajoja on saatavilla rajoitettu määrä. Työpajat voi varata ennakkoon verkkolomakkeella.
Neulontakahvilassa aiheena Maskun alttarivaatteen rekonstruktio to 23.02. klo.16.00-17.30
Kansallismuseon neulontakahvilassa tehdään uutta ja inspiroidutaan vanhasta. Neulontakahvilassa on aina tarjolla ripaus tietoa käsityön historiasta ja neuvoja uuteen tekemiseen. Tutustu neulontakahvilan kevään ohjelmaan! Neulontakahvilaan museon Ateljeessa 2 krs. on vapaa pääsy.
Kansallismuseon päiväleirit koululaisille kesällä 2017 - ilmoittautuminen 30.4. mennessä
Viisipäiväisen leirin aikana sukelletaan Suomen historian eri aikakausiin yhdessä tekemällä ja oppimalla. Luvassa on opastuksia, tehtäviä, askartelua ja työpajoja sekä entisajan taitojen kokeilua. Uudessa viikko-ohjelmassa on joka päivälle erilaista puuhaa liittyen Kansallismuseon näyttelyihin ja suomalaisiin perinteisiin. Leiri on suunnattu 7–10-vuotiaille