Kansallismuseo tunnus

Museokauppa |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kansallismuseon ystävät

På svenska |  In English

Ajankohtaista

Aarnikotka ja riikinkukko - valmiin villaintarsian julkistustilaisuus la 21.1. klo 14
Kansallismuseo on toteuttanut historiallisten tekstiilien ja käsityön harrastajien kanssa tarkan kopion keskiaikaisesta tekstiilistä. Kopio kertoo, miltä ylellinen kirkkotekstiili on uutena näyttänyt. Alkuperäinen tekstiili sekä kopio ovat esillä Kansallismuseon pop up -tilassa 21.1.- 1.2.2017.
Neulontakahvilassa nyörinpunontaa to 26.1. klo 16.00-17.30
Kansallismuseon neulontakahvilassa tehdään uutta ja inspiroidutaan vanhasta. Neulontakahvilassa on aina tarjolla ripaus tietoa käsityön historiasta ja neuvoja uuteen tekemiseen. Tutustu neulontakahvilan kevään ohjelmaan! Neulontakahvilaan museon Ateljeessa 2 krs. on vapaa pääsy.
Tervetuloa tutustumaan Kansallismuseon häätiloihin sunnuntaina 5.2. klo 13 ja 15
Tarjoamme uutuutena kauniin juhlatilan aivan Helsingin sydämestä – vietä upea hääjuhla Kansallismuseon kauniissa puistossa tai tarjoa vieraillesi ainutlaatuinen elämys ja järjestä hääjuhla sisällä Helsingin hienoimmassa julkisessa tilassa, Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheisten freskojen alla. Keskihalli sopii esimerkiksi cocktail-tilaisuuksien ja pienimuotoisten illallisten viettoon. Tervetuloa tutustumaan paikan päälle!
Tammikuun kuukauden esine: Daniel Cajanuksen muotokuva
Daniel Cajanuksen voi epäilyksettä sanoa olleen yksi 1700-luvun maailmankuuluista suomalaisista. Hän oli kuuluisa poikkeuksellisen pituutensa ansiosta: oheisen muotokuvan perusteella hänen pituudekseen on arvioitu noin 247 cm, mutta tiedot vaihtelevat lähteestä riippuen. Haarlemissa säilynyt Cajanuksen paita on hihansuusta hihansuuhun mitaten 240 cm, minkä perusteella hänen pituutensa on hyvinkin saattanut olla yli 240 cm.
Kansallismuseo etsii nyt uusia suomalaisia kansallisaarteita! Jaa meille oma aarteesi – se voi päästä esille Kansallismuseon näyttelyyn vuoden 2017 lopussa
Mikä on sinun aarteesi, jonka haluat jakaa muiden kanssa ja säilyttää tuleville sukupolville? Kansallisaarteen etsintä -kampanja etsii uudenlaisia ja henkilökohtaisia aarteita Suomesta. Osa aarteista pääsee esille Kansallismuseon näyttelyyn vuoden 2017 lopussa.
Lokakuun kuukauden esine: kultainen tuoksurasia
Vuonna 1887 löytyi Kangasalalta Liuksialan kartanon pellosta pieni kultainen, kotiloa tai simpukkaa muistuttava esine. Esine oli emaloitu vaaleanharmaalla emalilla ja sen pinnassa oli punaisia jalokiviä. Esine riippui ketjussa, jonka päässä oli suurempi rengas. Koru löytyi Liuksialan kartanon omistaneen kunnallisneuvos Agathon Meurmanin mailta. Meurman tarjosi korua museoon, ja se ostettiinkin lokakuussa 1887 sadalla markalla museon kokoelmiin.
Hyvinvointia ja vaikuttavuutta –  yhteiskunnallisen markkinoinnin seminaari katsottavissa YouTubessa
Hyvinvointia ja vaikuttavuutta – yhteiskunnallisen markkinoinnin seminaari katsottavissa YouTubessa
Kansallismuseon yhteiskunnallisen markkinoinnin tavoitteena on tuoda kulttuuriperintö hyvinvoinnin voimavaraksi. Haluamme kohdata yhä laajemman yleisön, olla läsnä heidän arjessaan ja edistää heidän hyvinvointiaan – Historia on tässä! Yhteiskunnallinen markkinointimme on myös osallistumista ajankohtaiseen keskusteluun, kantaa ottamista ja kestävän yhteiskunnan rakentamista. Seminaari katsottavissa jälkikäteen YouTubessa.
Kansallismuseon torni korjataan kivi kiveltä
Eduskuntatalon huputetun työmaan viereen kohoaa vielä korkeampi huppu, kun Kansallismuseon tornin ympärille aletaan huhtikuussa pystyttää rakennustelineitä.