Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Esihistoriaa kirjoissa – seuraava lukupiiri 11.11. Kirjavuorossa Helena Wariksen Uniin piirretty polku

Miten esihistoria esitetään kirjallisuudessa? Tule keskustelemaan kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista sekä tapaamaan kirjailijavieraita Kansallismuseon lukupiiriin. Kuukausittain kokoontuvassa lukupiirissä luetaan rinnan esihistoriaa käsitteleviä romaaneja sekä tietokirjoja.

Lukupiiri kokoontuu museon Ateljeessa aina kuukauden toisena lauantaina klo 15. Reilun tunnin mittaisessa tapaamisessa keskustellaan luettavana olleesta kirjasta ja sen herättämistä ajatuksista. Tervetuloa mukaan kaikki esihistoriasta, arkeologiasta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet!

Lukupiiriin on vapaa pääsy, näyttelyihin museon pääsylipulla.

Lukupiirin ohjelma

8.4. Esihistorian lukupiirin aloitus ja tulevista kirjoista keskustelu
13.5. Paula Havaste: Tuulen vihat. Kirjailija vieraana lukupiirissä.
10.6. Mauri Paasilinna: Suomaalaiset.
8.7. Orvokki Annala: Lallinkartanon Kerttu
12.8. Juha Ruusuvuori: Jurmo
9.9. Sarjakuvia esihistoriasta tai mytologiasta: Hiltunen / Väinämöinen, tietäjä tien päällä; Kurkijärvi / Kullervo; Manninen / Ellen Helldor; Myllylä / Pakanat

14.10. Sirpa Tabet: Tähkäyö