Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Esihistoriaa kirjoissa – seuraava lukupiiri 10.3. Kirjavuorossa Arto Paasilinnan Lentävä kirvesmies

Miten esihistoria esitetään kirjallisuudessa? Tule keskustelemaan kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista sekä tapaamaan kirjailijavieraita Kansallismuseon lukupiiriin. Kuukausittain kokoontuvassa lukupiirissä luetaan rinnan esihistoriaa käsitteleviä romaaneja sekä tietokirjoja.

Lukupiiri kokoontuu museon Ateljeessa aina kuukauden toisena lauantaina klo 15. Reilun tunnin mittaisessa tapaamisessa keskustellaan luettavana olleesta kirjasta ja sen herättämistä ajatuksista. Tervetuloa mukaan kaikki esihistoriasta, arkeologiasta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet!

Lukupiiriin on vapaa pääsy, näyttelyihin museon pääsylipulla.

Lukupiirin ohjelma 2018

13.1. Paikalla kirjailija Mikko Kamula. Tilaisuudessa keskustellaan Kamulan kirjasta Ikimetsien sydänmailla. Lisäksi keskustellaan ja päätetään kevään tulevista kirjoista - tule mukaan valitsemaan mieluista luettavaa!

10.2. Kristiina Vuori, Näkijän tytär

10.3. Arto Paasilinna, Lentävä kirvesmies

14.4.  Milja Ketomäki, Hämeen uro. Kirjailija paikalla keskustelemassa.

12.5. Inkeri Koskinen, Villi Suomen historia

9.6.

14.7.

11.8.

8.9.

13.10.
10.11.

8.12.

Lukupiirin ohjelma 2017

8.4. Esihistorian lukupiirin aloitus ja tulevista kirjoista keskustelu
13.5. Paula Havaste: Tuulen vihat. Kirjailija vieraana lukupiirissä.
10.6. Mauri Paasilinna: Suomaalaiset.
8.7. Orvokki Annala: Lallinkartanon Kerttu
12.8. Juha Ruusuvuori: Jurmo
9.9. Sarjakuvia esihistoriasta tai mytologiasta: Hiltunen / Väinämöinen, tietäjä tien päällä; Kurkijärvi / Kullervo; Manninen / Ellen Helldor; Myllylä / Pakanat

14.10. Sirpa Tabet: Tähkäyö