Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Kansallismuseo SuomiAreenassa 13.–14.7.2017

KM suomiareena 927x348

Kansallismuseo on mukana Porin SuomiAreenassa. Tervetuloa vierailemaan Kansalaistorin telttassa, jossa etsitään suomalaisten kansallisaarteita sekä seuraamaan keskustelutilaisuutta Puuvillan kauppakeskukseen aiheesta muistaminen ja muisti. MTV-lavalla luvassa lisäksi Kansallismuseon ja StepUpin vauhdikas tanssiesitys.

Kansallismuseon teltassa etsitään kansallisaarteita

Kansalaistorin telttapaikalla 48 b
to 13.7. klo 10–17
pe 14.7. klo 10–15

Suomi on pullollaan aarteita. Mikä on sinun aarteesi, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa ja säilyttää tuleville sukupolville? Kansallisaarteen etsintä -kampanjassa etsitään uudenlaisia ja henkilökohtaisia aarteita Suomesta. Aarre voi olla mikä tahansa sinulle tärkeä, rakas tai kiva asia Suomesta.
Tervetuloa Kansallismuseon teltalle jakamaan oma aarteesi ja katsomaan, mitä aarteita muut suomalaiset ovat ilmoittaneet. Voit osallistua kampanjaan verkossa syyskuun loppuun asti. Jaa aarteesi 22.9.2017 mennessä osoitteessa kansallisaarteenetsinta.fi tai Instagramissa: #kansallisaarre tai #kansallisaarteenetsintä. Aarrejahti huipentuu joulukuussa Kansallismuseon näyttelyyn, johon osa aarteita pääsee esille.
Kampanja on Kansallismuseon, Metropolian, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Suomi100-hankkeen yhteinen.

Keskustelu: Muistamisen voima – muistot ja muistelu itseymmärryksen ja
hyvinvoinnin lähteenä

Puuvillan kauppakeskus
Pe 14.7.2017 klo 10.00 – 11.15

Muistaminen on loputtoman kiehtova aihe, jota voi lähestyä lukuisista eri näkökulmista. Muistamisessa ja muistoissa on voimaa! Tämä voima voi parhaillaan vahvistaa niin yksilön kuin yhteisönkin itseymmärrystä ja hyvinvointia.

Miten muistot rakentavat yksilön ja yhteisön identiteettiä ja itseymmärrystä? Entä, mikä on taiteen ja kulttuurin rooli muistamisessa ja hyvinvoinnin tuottamisessa? Mitä asioita haluamme unohtaa, entä mistä haluamme aktiivisesti muistuttaa toisiamme? Keskustelussa mietitään myös tärkeiden ja rakkaiden esineiden ja muistojen suhdetta yhteisön ja yksilön näkökulmasta.
Aiheesta keskustelemassa historioitsija Teemu Keskisarja, psykoterapeutti Marja Saarenheimo ja tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi. Keskustelua vetämässä Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Teemu Keskisarja kuvaajana Hanna WeseliusMarja Saarenheimo tutkija, psykoterapeuttiMari Tervaniemi tutkimusjohtajaKansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila jpg

Ei mikään perinteinen humppa – Tukkijätkät tanssivat suomiräpin tahtiin!

Torivartti MTV-lavalla
To 13.7. klo 11.40 – 12.00

Kansallismuseon ja StepUpin vauhdikkaassa tanssiesityksessä tukkijätkät tanssivat suomiräpin tahtiin. Lavalla nähdään viisi EXCESS VIR -ryhmän tanssijaa.

Excess vir 2
EXCESS VIR, StepUp.