Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Arkeologiklubi aikuisille kokoontuu seuraavan kerran pe 10.11. klo 16-18

Kansallismuseon arkeologiklubi johdattaa aikuiset esihistorian maailmaan oman tekemisen ja kokeilun kautta. Syksyn 2017 klubissa mm. maistellaan muinaisia ruokia, väännetään pronssilankaa spiraalille ja hiotaan nuolenkärkiä.

Klubin asiantuntijat johdattelevat joka kerralla erilaiseen teemaan, jota osallistujat pääsevät myös itse tekemään ja kokemaan. Elämykselliset klubitapaamiset järjestetään Kansallismuseon Ateljeessa ja tapaamisten yhteydessä on mahdollista vierailla myös esihistorian näyttelyssä.

Klubi kokoontuu syksyn aikana viisi kertaa. Kaksituntiset tapaamiset ovat kuukauden toisena viikonloppuna, perjantaina klo 16-18 ja lauantaina klo 12-14. Osallistujamäärä on rajoitettu 20 henkilöön.

Osallistuminen on joustavaa, osallistua voi jokaiselle klubikerralle tai vain yhden kerran, mikäli vapaita paikkoja on jäljellä. Etusijalla ovat kuitenkin koko klubiin ilmoittautuvat. Ilmoittautumalla ennakkoon 3.9. mennessä kaikille klubikerroille kokonaishinta on 100 €. Hinta sisältää asiantuntijan alustuksen ja ohjauksen sekä materiaalit. Mikäli paikkoja vielä jää, voi 4.9. alkaen ilmoittautua yksittäisille klubikerroille hintaan 25 €/kerta.

Ohjelma:
pe 8.9. klo 16-18
Rautakauden nauhat ja tekstiilit
tekstiilikonservaattori Maikki Karisto

la 9.9. klo 12-14
Pronssispiraalit koristeina
muinaistekniikan artesaani Susanna Koskelo

pe 13.10. klo 16-18
Rohtoa ja ravintoa kasveista
arkeologi Santeri Vanhanen

la 14.10. klo 12-14
Nuolet ja jousimetsästys