Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Onko sinulla itse tehty löylykauha, jonka haluaisit esille näyttelyyn? Löylykauhojen keräys käynnistyy nyt Kansallismuseossa

Löytyykö kotoasi lapsen koulussa nikkaroima löylykauha tai kenties isoisän veistämä perintökalleus? Monen mielestä ainoa oikea löylykauha on itse tehty. Niin ajattelemme myös me Kansallismuseossa! Lähetä tai tuo oma kotikutoinen löylykauhasi museoon, niin asetamme sen esille joulukuussa avautuvaan itsenäisyyden ajasta kertovaan perusnäyttelyyn.

Kelpuutamme vanhat, uudet, käyttämättömät tai kuluneet; puiset, peltiset, kupariset, muoviset, takorautaiset; viimeistellyt, vinot ja kolhuisetkin ─ ainoana rajoitteena on käsityön jälki. Meitä kiinnostavat myös lyhyet tarinat kauhojen takana. Kuka kauhan on tehnyt, milloin ja missä? Onko sitä käytetty ja millaisia tunteita se on tekijässään tai käyttäjässään herättänyt?

Löylykauhoja ei liitetä osaksi Kansallismuseon kokoelmia.

Haluatko löylykauhasi Kansallismuseoon? Lähetä viestiä osoitteeseen: mari.rautiainen@kansallismuseo.fi tai soita: +358 295 33 6265, niin saat tarkemmat ohjeet toimitusta varten.  Otamme kauhoja vastaan 31.10.2017 asti. Kiitos kun olet mukana tekemässä näyttelyä!

DSC00208
Ensimmäinen lahjoituksena saadun kauhan teki 10-vuotias Vili koulussa Karkkilassa vuonna 2005.