Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Neulontakahvila to 26.10. klo 16. Aiheena tunisialainen virkkaus eli koukkuaminen.

Kansallismuseon neulontakahvilassa kilistellään puikkoja ja kahvikuppeja. Tarkoituksena on koota neulonnasta ja neuleperinteestä kiinnostuneita ihmisiä yhteen neulomaan. Samalla jaetaan kokemuksia ja syvennetään tietoja neulonnasta ja neuleperinteestä.

Syyskuun neulontakahvila 28.9. klo 16.00–17.30

Räsymatonkudonta, tikkuröijyt ja kansallispuvut ovat elävää peritöä? Entäpä keppihevoset tai leluhakkerointi? Keskustelemassa aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsio Museovirastosta.

800px-neulontakahvilakuvaTrasmatta

Lokakuun neulontakahvila 26.10. klo 16.00–17.30
Lokakuun teemana on tunisialainen virkkaus. Suomessa tekniikka tunnetaan nimellä koukkuaminen. Koukkuamisessa yhdistyy virkkaus ja neulonta. Tekniikka on lähtöisin arabikulttuurista. Asiantuntijana tekstiilialan opettaja Marja Anttila.

20170813 115740

Marraskuun neulontakahvila 23.11. klo 16.00–17.30
Marraskuun teemana on Ruhnun saaren villapaita. Kansallismuseon amanuenssi Mari Immonen kertoo Heikellin tutkimusmatkoista Viroon ja sen saaristoon, mistä Ruhnun saaren villapaidatkin ovat tulleet Kansallismuseon kokoelmiin. Dakmar Säkäjärvi on virolaisen
käsityöperinteen intohimoinen harrastaja. Hän kertoo Ruhnun saaren villapaidan teknisestä toteutuksesta.

Ruhnu

Tervetuloa! Neulontakahvilaan on vapaa pääsy.