Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Finnish songbook: Tumma. Suomalaista laulumusiikkia la 18.11. klo 16 näyttelytilassa.

Yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat esittävät tummaa, ehkä synkkääkin suomalaista laulumusiikkia. Mitä tunteita rauha, yksinäisyys, hiljaisuus meissä herättävät?

Konserttisalina on Kansallismuseon valokuvakokoelmistaan pystyttämä vaikuttava näyttely Julkinen ja kätketty Suomi. Satavuotiaan Suomen menestystarinan takana on tummia tunteita, jotka ovat läheisiä mutta usein kätkettyjä.

Laulut kertovat sotien suruista ja suomalaista alati vaanivasta itsesäälistä ja masennuksesta, mutta myös rauhasta, hiljaisuudesta ja yksinäisyydestä. Kuoleman laulujen ja menetettyjen äänien synkkyyttä seuraa taivaallinen kauneus. Päätteeksi lähetetään konserttipäivän parhaat laulut sadan vuoden päähän tulevaisuuteen Suomen kaksisataavuotisjuhlille.

Esiintyjinä opiskelijoita ja opettajia Sibelius-Akatemian eri aineryhmistä Heikki Laitisen, Anna-Kaisa Liedeksen ja Jenny Robsonin johdolla.