Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Itsenäisyyspäivä Kansallismuseossa 6.12. klo 11-16

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan Suomen itsenäisyyspäivää Kansallismuseoon! Olemme auki 6.12. klo 11-16, ja museoon on koko päivän ilmainen sisäänpääsy.

Kahvila on avoinna klo 11.00-15.30. Lisäksi keskihallissa musiikkituokiot klo 11.30 ja klo 14.30 - pianisti Jyri Mishukov soittaa Sibeliusta.

Itsenäisyyspäivä on mitä sopivin hetki syventyä Suomen historiaan. Meillä siihen on loistava tilaisuus, sillä pidämme merkkipäivänä koko museon auki.

Kansallismuseossa aukeaa juhlallisesti itsenäisyyspäivänä myös uusi Suomen tarina -näyttely, joka kertoo koskettavasti Suomen itsenäisyyden ajan historiasta.

KM suomentarina2

SUOMEN TARINA -NÄYTTELY (avautuu 6.12.)

Näin koskettavasti Suomen itsenäisyyden ajan tarinaa ei ole aiemminkerrottu. Näyttely kouraisee sydämestä niin suomalaisia kuin muualta tulevia vieraita. Sen tekijöihin lukeutuvat mm. elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen, kulttuurin moniosaaja Kaarina Hazard, historioitsija Teemu Keskisarja ja lavastaja Kari Kankaanpää.

Suomen lähimenneisyys on valoa ja syviä varjoja. Itsenäistymiseen ja sotiin liittyviä haavoja käsitellään näyttelyssä rohkeasti uudella tavalla. Näyttely tulvii myös riemua, sillä sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa. Hellästi nauretaan myös suomalaisten pikku kummallisuuksille – suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa! Kansa, joka rakastaa Muumeja, pallotuolia, kurahaalareita, heviä ja saunaa.

Huolella esille valitut esineet pitävät tiukasti otteessaan. Kaatuneen punasotilaan saappaat, ensimmäisten vaalien uurna, tavallisten ihmisten toisessa maailmansodassa valtiolle lahjoittamat kultaesineet sekä Karjalasta evakkona lähteneen pikku-Elvin kukkopilli ja matkalaukku tuovat historian elävästi tähän hetkeen. Digitaaliset toteutukset jatkavat siitä, mitä esinein, kuvin ja sanoin ei voida kertoa.

Vaikuttava tarina ei koskaan tarjoa vain valmiita vastauksia. Siksi näyttely jättää tilaa myös jokaisen omille oivalluksille ja tulkinnoille.