Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishFreskot banneri

Kansallismuseon opastukset


Opastus on vaivattomin tapa tutustua museoon. Kansallismuseossa järjestetään sekä etukäteen varattavia maksullisia opastuksia ryhmille ja yksityisille henkilöille että  kaikille tarkoitettuja ilmaisia yleisöopastuksia. Museon näyttelyissä on myös tavattavissa keskusteluoppaita erikseen ilmoitettuina aikoina.


Museon yleiskierroksella museo-opas johdattaa ryhmän Suomen historian läpi keskiajalta 1800-luvulle. Kierroksella tutustutaan pääasiassa historian ja kansatieteen näyttelyihin. Yleiskierroksella saa kattavan kuvan Kansallismuseosta sekä Suomen historiasta ja kulttuurista.

Mikäli museovierailun tavoitteena on syventää tietyn ajanjakson tai aiheen tuntemusta, kannattaa opastus keskittää rajatumpaan näyttelyalueeseen tai aiheeseen.

Teemaopastukset kertovat Suomen historiasta ja kulttuurista valitun aiheen kautta ja siihen voi sisältyä esineitä eri vuosisadoilta ja useasta eri perusnäyttelyn osasta. Valmiita teemaopastuksia ovat  Sisustustyylit renessanssista biedermeieriin -opastus ja Tapakulttuuri -opastus.


Opastus voidaan aina suunnitella tilaajan toiveiden mukaan, mikäli museon näyttelyissä on esillä riittävä määrä toivottuun aiheeseen liittyviä esineitä. Opastuksia voi tilata sekä perusnäyttelyyn että vaihtuviin näyttelyihin. Koska museo on hyvin laaja, suosittelemme että opastuksen lisäksi ryhmälle jätetään omaa aikaa tutustumista varten vähintään tunti.

Opastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, saksaksi, ranskaksi, albaniaksi tai turkiksi. Järjestämme myös viittomakielisiä opastuksia tilauksesta.


Ryhmäkoko korkeintaan 30 henkilöä, oppilaitoksilla ja kouluilla korkeintaan 25 oppilasta ja päiväkodeilla 20 lasta. Yli 30 hengen ryhmille tulee varata kaksi opastusta.Opastusvaraukset

p. 0295 33 6902, ti - pe 9-12 (suljettu ma)

Opastustiedustelut sähköisellä lomakkeella


Opastusvaraukset ja tilausehdot

Opastusten hinnat ja maksutavat

Koulujen ja opintoryhmien opastukset 

Lapsiryhmien opastukset

Opettajan sivuSuomen historia tutuksi -opastus


Maahanmuuttajataustaisille aikuisryhmille räätälöity vuorovaikutteinen opastus
Opastuksella tutustutaan valikoituihin näyttelykohteisiin perusnäyttelyssä, mm. Talonpojat -huoneeseen, Valtaistuinsaliin, savupirttiin ja toiminnalliseen työpaja Vinttiin.
Museokäynnillä myös keskustellaan ja tehdään tehtäviä. Opastuksella puhutaan ja opitaan suomea kunkin aikuisryhmän oman kielenymmärryksen tason mukaisesti.


Huom. Savupirttiin pääsee 28.2. asti. Tämän jälkeen se on suljettu näyttelyn uudistuksen vuoksi.


Suositeltava ryhmäkoko on alle 15 henkeä.


Hinta opintoryhmille 50 e / 1 tunti / ryhmä. Ilmainen sisäänpääsy koko ryhmälle.
Opastuksia järjestetään ympäri vuoden ti-pe klo 9-17.

Yli 25 hengen ryhmä tarvitsee kaksi opastusta, jolloin hinta on 100 euroa.


Opastusvaraukset

p. 0295 33 6902, ti - pe 9-12 (suljettu ma)

Opastustiedustelu sähköisellä lomakkeella

__________________________________________________________________________________

Museokamaa! - Aikuisten syntymäpäiväopastus

Syntymäpäiväsankarille ja juhlavieraille räätälöimme museoon kierroksen, jonka sisältö voi liittyä omiin mielenkiinnon kohteisiin, esimerkiksi sankarin harrastuksiin tai muuten vain Suomen historiaan.
Lue lisää: Museokamaa! Aikuisten syntymäpäivät


___________________________________________________________________________

Polttariopastuksen teemana rakkaus


Kansallismuseo tarjoaa hauskan polttariopastuksen, joka johdattelee ystäväporukan rakkauden historiaan. Opastuksella kuullaan muun muassa sormuksen historiasta, kaakaon ja rakkauden suhteesta, rokokoon erotiikasta ja kuninkaallisten salarakkaista. Opastusken kesto on 1 h ja hinta 120 e. Huomioithan, että osallistujat ostavat kukin myös pääsylipun museoon. Tervetuloa polttariopastukselle pienemmällä tai isommalla porukalla. Enimmäisosallistujamäärä opastukselle on 25 hlöä.

Naamari
Teatterinaamio 1700-luvulta

Savupirtti.
Savupirtti Laatokan Karjalasta 1800-luvun alusta.

Polttari banneri