Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishFreskot banneri

Kansallismuseon opastukset DSC4616


Opasvaraukset ryhmille


Opastus on vaivattomin tapa tutustua museoon. Kansallismuseossa järjestetään sekä etukäteen varattavia maksullisia opastuksia ryhmille ja yksityisille henkilöille että kaikille tarkoitettuja ilmaisia yleisöopastuksia. Museon näyttelyissä on myös tavattavissa keskusteluoppaita erikseen ilmoitettuina aikoina.

Museon yleiskierroksella
museo-opas johdattaa ryhmän Suomen historian läpi keskiajalta 1800-luvulle. Yleiskierroksella saa kattavan kuvan Kansallismuseosta sekä Suomen historiasta ja kulttuurista. Lisäksi ryhmä pääsee tutustumaan kokoelmien huippuesineisiin.

Mikäli näyttelyihin haluaa tutustua rajatumman teeman näkökulmasta, niin voi valita jonkun valmiista teemaopastuksista.

Tapakulttuuri-opastuksella
perusnäyttelyihin tutustutaan kulttuurin, arjen ja pöytätapojen kautta.

Sisustustyylit renessanssista biedermeieriin -opastuksella
pääsee tutustumaan tyylihistorian ominaispiirteisiin.

Puku- ja tekstiiliopastus puolestaan perehdyttää muodin ja tekstiilien vaiheisiin. (Huom. näyttelyuudistuksesta johtuen esillä on vain muutamia asuja).

Opastus voidaan myös aina suunnitella tilaajan toiveiden mukaan, mikäli museon näyttelyissä on esillä riittävä määrä toivottuun aiheeseen liittyviä esineitä. Tällöin kyseessä on erikoisopastus.

Opastettuja kierroksia järjestetään myös vaihtuviin näyttelyihin. Tutustu ajankohtaisiin näyttelyihin täältä

Koska museo on hyvin laaja, suosittelemme että opastuksen lisäksi ryhmälle jätetään omaa aikaa tutustumista varten vähintään tunti.

Opastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, ranskaksi, albaniaksi tai turkiksi. Järjestämme myös viittomakielisiä opastuksia tilauksesta.

Ryhmäkoko korkeintaan 25 henkilöä, oppilaitoksilla ja kouluilla korkeintaan 25 oppilasta ja päiväkodeilla 20 lasta. Yli 25 hengen ryhmille tulee varata kaksi opastusta.

 


Opastusvaraukset

p. 0295 33 6902, ti - pe 9-12 (suljettu ma)

Opastustiedustelut sähköisellä lomakkeella


Opastusvaraukset ja tilausehdot
Opastusten hinnat ja maksutavat

Koulujen ja opintoryhmien opastukset

Lapsiryhmien opastukset
Opettajan sivuNaamari
Teatterinaamio 1700-luvulta

Suomen historia tutuksi -opastus


Maahanmuuttajataustaisille aikuisryhmille räätälöity vuorovaikutteinen opastus. Opastuksella tutustutaan valikoituihin näyttelykohteisiin perusnäyttelyssä, mm. Talonpojat -huoneeseen, Valtaistuinsaliin, savupirttiin ja mahdollisuuksien mukaan työpaja Vinttiin.Museokäynnillä myös keskustellaan ja tehdään tehtäviä. Opastuksella puhutaan ja opitaan suomea kunkin aikuisryhmän oman kielenymmärryksen tason mukaisesti.
 

Suositeltava ryhmäkoko on alle 15 henkeä.

Hinta opintoryhmille 50 € / 1 tunti / ryhmä. Ilmainen sisäänpääsy koko ryhmälle. Opastuksia järjestetään ympäri vuoden ti-pe klo 9-17.

Yli 25 hengen ryhmä tarvitsee kaksi opastusta, jolloin hinta on 100 euroa.

Opastusvaraukset p. 0295 33 6902, ti - pe 9-12 (suljettu ma). Opastustiedustelu sähköisellä lomakkeellaPolttariopastuksen teemana rakkaus


Kansallismuseo tarjoaa hauskan polttariopastuksen, joka johdattelee ystäväporukan rakkauden historiaan. Opastuksella kuullaan muun muassa sormuksen historiasta, kaakaon ja rakkauden suhteesta, rokokoon erotiikasta ja kuninkaallisten salarakkaista. Opastusken kesto on 1 h ja hinta 120 €. Huomioithan, että osallistujat ostavat kukin myös pääsylipun museoon. Tervetuloa polttariopastukselle pienemmällä tai isommalla porukalla. Enimmäisosallistujamäärä opastukselle on 25 hlöä.