Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishKansallismuseon saavutettavuusliput Museon lipunmyynti sijaitsee museon keskihallissa, jonne pääsee hissillä museon pohjakerroksesta.
Lipunmyynnin puhelinnumero 0295 33 6901, museon aukioloaikoina tiistai-sunnuntai klo 11-18.


info
Avoinna
ti-su 11-18
maanantaisin suljettu

Pääsymaksut 2017
Aikuiset 10 €, alennuslippu 7 € (opiskelijat, eläkeläiset, yli 65-vuotiaat, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja yli 10 henkilön ryhmät). Alle 18-vuotiaat ja avustajat ilmaiseksi. Maksuton sisäänpääsy joka perjantai klo 16.00-17.45.
 
pyörätuoli
Liikkumisesteetön sisäänkäynti on Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alla ovi A2. Sisäänkäynnin ulko-oven vieressä on sisäpuhelin, jolla saa yhteyden vartijaan,  joka tulee avaamaan oven. Sisäänkäynnin läheisyydessä sijaitsee liikkumisesteisten wc ja samasta tasosta pääsee yleisöhissillä museorakennuksen kaikkiin kerroksiin.

Museossa voi lainata pyörätuolin sekä rollaattoreita museokierrosta varten.
Auditorion takaosassa on paikkoja pyörätuoleille.
 
opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.
 
vaatenaulakko
Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee museon pääsisäänkäynnin vieressä ensimmäisessä kerroksessa. Naulakon vieressä on myös 50 sentin kolikolla toimivia lukollisia säilytyslokeroita. Asiakas- ja esineturvallisuuden takia reput, isot laukut, eväät ja juomapullot sekä esim. sateensuojat on jätettävä naulakkoon tai säilytyslokeroihin. Koululaisryhmien repuille on omat säilytystilat naulakon vieressä.
 
hissi
Hissi rakennuksen eri kerrosten välillä on keskihallin ja lipunmyynnin läheisyydessä. Ensimmäisen kerroksen näyttelytiloissa on pyörätuolihissi esihistorian näyttelysalin ja keskiajan kirkkosalin välillä huoneessa 105.


induktiosilmukka
Tele/induktiosilmukka on asennettu lipunmyyntiin, tietokeskukseen ja auditorioon.

Äänen vahvistavia kuulokkeita on käytettävissä opastuksien seuraamiseen. Tilaukset ryhmille etukäteen opasvarauksista p. 0295 33 6902, ti-pe klo 9-11.


Suurennuslasi
Suurennuslaseja ja taskulamppuja on lainattavissa lippukassalta.
 

opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarauksesta p. 0295 33 6902,
ti-pe klo 9-11. Opastuksen voi tilata viimeistään 1 viikkoa ennen suomeksi, ruotsiksi, englanniksi. Järjestämme myös etukäteen varattavia viittomakielisiä opastuksia sekä opastuksia saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi.

Museossa järjestetään opastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan museon verkkosivuilla.
 
kahvila
Kahvila-ravintola sijaitsee museon pohjakerroksessa. Liikkumisesteetön sisäänkäynti kahvila-ravintolaan on ovesta A2 Mannerheimintien katutasossa pääportaikon alta. Puhelin 040 1597 679, avoinna ti-su 11-17.
 
museokauppa
Museokauppa sijaitsee museon ensimmäisessä kerroksessa. Kauppaan on ilmainen sisäänpääsy.
Tiedustelut p. 0295 33 6903, museon aukioloaikana ti-su 11-18.
 

lastenrattaat
Lastenrattaita alle kouluikäisille on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.
 

yleisövessat
Yleisö-wc:t sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa keskihallin lipunmyynnin läheisyydessä sekä museon pohjakerroksessa auditorion yhteydessä.
 
liikkumisesteisten wc
Liikkumisesteisten wc sijaitsee museon pohjakerroksessa.
 
lastenhoitohuone

Lastenhoitohuone sijaitsee museon pohjakerroksessa. Museon kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja sekä mikro lastenruuan lämmittämistä varten. Lastenrattaita alle kouluikäisille on lainattavissa pohjakerroksen vaatenaulakosta.


Symbolit: Valtion taidemuseo