Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishKansallismuseon perusnäyttely ja toimintamallit uudistuvat – esihistorianäyttelyn voittaja on valittu

Kansallismuseon perusnäyttely ja toimintamallit uudistuvat – esihistorianäyttelyn voittaja on valittu


Kansallismuseon esihistorianäyttelyn suunnittelukilpailun voittaja on valittu. Kilpailun voittivat arkkitehtitoimisto Tuomas Siitonen Oy ja tuotantoyhtiö Fantomatico Oy. Kilpailun toiselle sijalle ylsi Suunnittelutoimisto van der Puij ja kolmannelle Arkkitehdit Korolainen & Heino Oy.

Tuomaristo painotti valinnassaan suunnitelman korkeatasoista kokonaisvaikutelmaa sekä visuaalista ja emotionaalista vaikuttavuutta. Myös kerronnan eheys, innovatiivisuus ja saavutettavuus vaikuttivat tuomariston päätökseen. Voittanut kilpailuehdotus on suunniteltu näyttelytilan ja historiallisen rakennuksen ehdoilla ja hyödyntää tuoreella tavalla sen tunnusomaisia piirteitä.

Uusi esihistorianäyttely on tarkoitus avata keväällä 2017 ja sen ovat käsikirjoittaneet professori Vesa-Pekka Herva ja dosentti Antti Lahelma.

Uutta elinvoimaa kumppanuuksia kehittämällä
Esihistorianäyttely on ensiaskel perusnäyttelymme uudistamisessa ja edustaa uutta tapaamme toimia. Tavoitteemme on tarjota parhaille osaajille kiinnostavia mahdollisuuksia osallistua museoperheemme kehittämiseen. Kansallismuseo uudistuu parhaalla tavalla, kun eri alojen osaaminen tuodaan laajasti ja luovasti yhteen.

Esittelemme voittanutta ehdotusta ja uutta toimintaideaamme maanantaina 17.10.2016 Kansallismuseon auditoriossa pidettävässä esittely- ja keskustelutilaisuudessa. Julkaisemme tilaisuuden tarkemmat tiedot ja linkin ilmoittautumiseen verkkosivuillamme elokuun aikana.

Lisätietoja:
ylijohtaja Elina Anttila, elina.anttila@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6131
 
huittisten hirvenpaa 200 x 135
Kivikaudelta peräisin oleva Huittisten hirvenpää  on yksi Kansallismuseon kokoelmien aarteista. Kuva: Matti Huuhka.