Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishKalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö Janakkalan miekkamiehen miekkojen kulttuurikummeiksi

Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö Janakkalan miekkamiehen miekkojen kulttuurikummeiksi


Janakkalan miekkamiehen miekkojen kulttuurikummi on julkistettu. Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö ovat Kansallismuseon ensimmäiset kulttuurikummit. Yhdessä he rahoittavat kokonaisuudessaan miekkojen konservoinnin kesäkuussa 2017 avautuvaan Tampereen Vapriikin suurnäyttelyyn. Janakkalan miekkamiehen miekat ovat Vapriikin jälkeen nähtävissä Kansallismuseossa ja Hämeen linnassa.
- Olemme erityisen iloisia siitä että kaikkien aikojen ensimmäiset kulttuurikummimme ovat suuresti arvostamamme Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö. Jaamme heidän kanssaan halun suomalaisen kulttuuriperinnön edistämiseen nykykulttuurin voimavarana, kertoo markkinointijohtaja Jonna Heliskoski.
Näkyvyyden ja Kansallismuseon tapahtumien lisäksi kulttuurikummit pääsevät seuraamaan Janakkalan miekkamiehen miekkojen konservointia.
- Osa miekkojen tarinasta on vielä paljastumatta. Tähän löytöretkeen kummit pääsevät osalliseksi, kuvaa konservointiyksikön päällikkö Eero Ehanti.
Seuraavaksi kulttuurikummia etsitään upealle Someron alttarikaapille, joka tulee esille huhtikuussa 2017 Hämeen linnassa avautuvaan Pyhät ja pakanat –puuveistosnäyttelyyn.

Kalevalaisten Naisten Liitto on valtakunnallinen kulttuurijärjestö, joka edistää suomalaisen kulttuuriperinnön soveltamista nykykulttuuriin. 60 jäsenyhdistyksessä on noin 4 000 jäsentä. Liitto omistaa Kalevala Koru Oy:n. Kalevala Koru Oy:n ja Kalevalaisten Naisten Liiton yhdessä perustama Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee vuosittain suomalaista kulttuuria apurahoin.

LISÄTIETOJA

Suomen kansallismuseo
Konservointiyksikön päällikkö Eero Ehanti, eero.ehanti@kansallismuseo.fi, 0295 33 6139
Markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, jonna.heliskoski@kansallismuseo.fi, 0295 33 6342

Kalevalaisten Naisten Liitto ja Kalevala Korun Kulttuurisäätiö
Puheenjohtaja dosentti Ildikó Lehtinen, ildikolehtinen@gmail.com, 040 775 6521

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö
Toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen, sirpa.huttunen@kalevalaistennaistenliitto.fi, 050 520 1314

Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki.
Museo avoinna ti-su 11–18, ma suljettu.
www.kansallismuseo.fiJanakkalanmiekka


Janakkala kahvat

 F4A3849 cropped
Someron alttarikaappi