Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English Vuoden suomalainen matkailujuliste valittu

Vuoden suomalainen matkailujuliste valittu


Omar Escalanten teos ”Take Some Finland” on valittu vuoden suomalaiseksi matkailujulisteeksi.

– Julisteella haluan näyttää, miten suomalaiset osaavat pitää hauskaa säästä riippumatta, Escalante selittää.
Omar Escalante, 37, on graafinen suunnittelija, joka on kasvanut Guatemalassa ja asunut Suomessa vuodesta 2007 lähtien. Alun perin hän tuli Suomeen heavy metal -bändin muusikkona. Nykyään hänellä on perhe Suomessa ja hän työskentelee täällä graafisena suunnittelijana.
Visit Finland, Suomen kansallismuseo ja Come to Finland Publishing julistivat joulukuussa 2016 kilpailun, jotta matkailujulistetaide voisi kokea uuden renessanssin.

– Uskon, että julistetaide voi nousta uuteen kukoistukseensa niin digitaalisesti kuin painettunakin, koska ihmisillä tulee aina olemaan tarve ilmaista itseään luovasti, Escalante sanoo.

Kilpailu oli kansainvälinen ja kaikille avoin.

– Voittojuliste on sekä yllättävä että moderni. Yhtäkkiä pulahdus avantoon vaikuttaa trendikkäältä ja joltain, mikä tulee kokea. Taustalla oleva mökki paljastaa Suomen parhaimmat puolet: myös keskellä ihastuttavaa hipsterielämää tarjolla on aina perinteinen mökki, tuomariston puheenjohtaja, julistemetsästäjä Magnus Londen kommentoi. 

Tuomaristo valitsi 10 parasta ehdokasta, minkä jälkeen yleisö sai äänestää suosikkiaan (yksi ääni per henkilö) internetin kautta ja Helsingin matkamessuilla tammikuussa 2017. Yhteensä annettiin reilut 5 400 ääntä.
Ensimmäisen kunniamaininnan saivat Jaco ja Aline Hubregtse teoksellaan ”Where Nature is Always Near”.

Kilpailun viisi suosituinta julistetta asetetaan näytteille ”Come to Finland – Riemuhuuto paratiisista” -matkailujulistenäyttelyyn Suomen kansallismuseoon 17.2.–28.5.2017.

Escalante voitti 1 000 euroa ja saa kutsua yhden ystävänsä mistä päin maailmaa tahansa seitsenpäiväiselle matkalle Suomeen. 

Tuomaristossa, joka valitsi 10 parasta julistetta, olivat:
Graafikko Erik Bruun, ylijohtaja Elina Anttila Suomen kansallismuseosta, markkinointikoordinaattori Raija Lehtonen Visit Finlandilta, graafikko Linnéa Sjöholm Come to Finlandilta ja julistemetsästäjä Magnus Londen Come to Finlandilta.

Lisätietoja:
Julistemetsästäjä Magnus Londen, magnus.londen@cometofinland.fi, 044-3788448

www.cometofinland.fi


Come to Finland Publishing Ab Oy on helsinkiläinen designyritys, joka keskittyy julistetaiteeseen.

IMG 8595