Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishPuuinstallaatio Y muuttaa Niemelän torpan sosiaaliseksi pihapiiriksi 1.6. alkaen

Puuinstallaatio Y muuttaa Niemelän torpan sosiaaliseksi pihapiiriksi 1.6. alkaen


Kansainvälinen arkkitehti- ja hienopuuseppätyöryhmä tuo nykyarkkitehtuurin osaksi Seurasaaren ulkomuseota kesällä 2017 yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. Y on yhtälö väliaikaisuutta, ajallisuutta ja provosoivaa puun käyttöä museomiljöössä. Niemelän torpan pihapiiriin nousevan Y:n avajaisia vietetään torstaina 1.6. Yleisön nähtävänä se on 15.9.2017 saakka.

Perinne syntyy tiedon ja taitojen jakamisesta, jatkamisesta — liitoksesta uuden ja vanhan välillä. Y-installaatio pyrkii olemuksellaan innoittamaan puun mahdollisuuksiin nykyrakentamisessa. Se kannustaa rajat ylittävään yhteistyöhön arkkitehtien ja puuseppien välillä sekä perinteisten hienopuusepän työtapojen että digitaalisten suunnittelu- ja tuotantometodien yhdistämiseen. Installaatio itsessään on kuin suuri CLT:stä tehty puuliitos.

Installaation tavoitteena on saada kävijät viivähtämään pidempään muuttamalla totutun pysyvää museoympäristöä. Väliaikainen pala muodostaa uuden sosiaalisen pihapiirin. Y tarjoaa hypnoottisen mietiskelypaikan, jossa pohtia ajan muuttuvaa olomuotoa.

Sosiaalinen pihapiiri herää eloon, kun Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki järjestää Niemelän torpan pihapiirissä kesän aikana majanrakennustyöpajoja. Pajojen teemana on kota, jollainen löytyy myös torpan pihalta ja joita Suomessa on käytetty tuhansia vuosia. Työpajoissa nuoret ja vanhat pääsevät rakentamaan omia majojaan, jotka tuovat Y-installaation rinnalla hauskasti näkyväksi puurakentamisen pitkät perinteet. Kaikille avoimet, museolipun hintaan sisältyvät yleisötyöpajat järjestetään 22.7 ja 29.7.

Lehdistöllä on mahdollisuus tutustua installaatioon tuntia ennen avajaisten alkua torstaina 1.6. klo 17 Seurasaaren ulkomuseossa, Niemelän torpan pihapiirissä (opastus sillan Seurasaaren puoleisesta päästä).


Lisätietoja:
arkkitehti Emmi Keskisarja, emmi@eetj.fi, puh. 041 544 5989
intendentti Mikko Teräsvirta, Seurasaaren ulkomuseo, mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6374

Seurasaaren ulkomuseo
Seurasaari, Helsinki
puh. 0295 33 6912, www.seurasaari.fi
Museo on avoinna 15.5.–15.9.
Liput 9 / 6 / 3 / 20 €

 
Y installaatio