Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishHämeen linnan ravintolakilpailutus on käynnistynyt

Hämeen linnan ravintolakilpailutus on käynnistynyt


Suomen kansallismuseo etsii Hämeen linnaan kumppania ravintolapalvelujen tuottajaksi. Ravintola- ja kahvilapalvelut ovat merkittävä osa asiakaskokemusta, ja haussa on nyt toimija, joka omalla palvelukonseptillaan houkuttelee linnaan uusia kävijöitä sekä tarjoaa palveluita, jotka sopivat yhteen linnan keskiaikaisen miljöön kanssa.

Linna tarjoaa juhla- ja kokouspalvelujen lisäksi puitteet niin lounasravintolalle kuin kahvilatoiminnalle. Nyt käynnistettyyn kilpailutukseen liittyvät tarjoukset on jätettävä 7.7.2017 mennessä. Tavoitteena on, että uusi ravintola aloittaisi toimintansa lokakuun 2017 alussa.

”Panostamme kohteen kehittämiseen ja haemme merkittävää kävijämäärän kasvua tulevaisuudessa. Linnan poikkeukselliset puitteet edellyttävät myös ravintolakumppanilta kykyä tuottaa ainutlaatuisia makumaailmakokemuksia”, sanoo linnan intendentti Jouni Marjamäki. ”Haluamme linnan toimivan porttina Hämeen alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Tuotamme linnaan vuosittain yhden korkeatasoisen vaihtuvan näyttelyn. Lisäksi linnassa on ympäri vuoden suuria yleisötapahtumia, kuten hevosturnajaiset, keskiaikaisen buhurt-kamppailulajin Vanaja Tournament, Pako linnasta, Tuomaan markkinat sekä pääsiäismarkkinat. Lähitulevaisuudessa tulemme myös uudistamaan linnan museokaupan, lipunmyynnin sekä parantamaan linnan esteettömyyttä.”

Linnan avoinnapidosta, näyttelyistä, museokaupasta, tapahtumista ja yleisöpalvelusta vastaa Kansallismuseo. Tapahtumia ideoidaan yhdessä ravintolapalvelujen tuottajan kanssa. Nähtävyystoiminnan lisäksi linna toimii myös ravintolatilana ja siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja konsertteja. Linnassa vierailee vuosittain 80 000–100 000 kävijää.

Lisätietoja:
markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, jonna.heliskoski@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6342
intendentti Jouni Marjamäki, jouni.marjamaki@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6344