Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishYhteistyösopimus luotsaukseen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta

Yhteistyösopimus luotsaukseen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta


Suomen kansallismuseo ja Finnpilot Pilotage Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen luotsitoimeen liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta. Sopimus vahvistaa yhteistyötä merellisen kulttuuriperinnön tallennuksessa sekä edistää valtion kulttuuriperinnön kestävää hoitoa, suojelua ja saavutettavuutta.

Kansallismuseossa merellisestä kulttuuriperinnöstä vastaavalla Suomen merimuseolla ja Finnpilot Pilotage Oy:llä edeltäjäorganisaatioineen on pitkäaikainen kokemus keskinäisestä yhteistyöstä liittyen luotsausta koskevaan museotoimintaan. Yhteistyösopimuksen mukaisesti Finnpilot Pilotage Oy tallentaa hallinnassaan olevan merenkulkuun tai merenkulun tukitoimintoihin liittyvän, kansallisesti merkittävän kulttuurihistoriallisen esineistön Suomen merimuseon hallinnoimaan merenkulun kansalliskokoelmaan.

Finnpilot Pilotage Oy tuottaa luotsauspalvelua, jolla varmistetaan merenkulun turvallisuus ja sujuvuus sekä ennaltaehkäistään ympäristöonnettomuuksia. Yhtiö toimii valtakunnallisesti Suomen aluevesillä ja Saimaalla käytössään 21 luotsi- tai tukiasemaa. Yhtiö työllistää yli 300 luotsauksen ammattilaista. Vuonna 2016 juhlittiin luotsauksen 320-vuotisjuhlaa.

Kansallismuseo on kansallinen kulttuurihistorian museo, jonka tehtävänä on huolehtia kulttuurihistoriallisen kansallisomaisuuden kartuttamisesta, hoidosta ja näytteillä pidosta. Kansallismuseon kokoelmia on kerätty 1700 -luvulta alkaen. Kansallismuseo tuottaa Suomen merimuseossa Kotkassa merellisen kulttuuriperinnön kokoelma-, näyttely- ja tapahtumapalveluja.

Lisätietoja antavat
Suomen merimuseon johtaja Tiina Mertanen, tiina.mertanen@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6481
Viestintäpäällikkö Sari Turkkila, sari.turkkila@finnpilot.fi, puh. 040 526 3348, Finnpilot Pilotage Oy

www.kansallismuseo.fi
www.finnpilot.fi

Lehdistökuvat
Nämä kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön. Julkaistaessa on mainittava valokuvaajan nimi. Muu käyttö on kielletty.
Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.

Kalle Rantasuo luotsileedareillaKalle Rantasuo luotsileedareilla. Kuva: Finnpilot/viestintä
Ahvenanmaalaiset luotsitAhvenanmaalaiset luotsit tulevat saksalaislaivaan Eckerössä avustamaan maihinnousua. Kuva: Riekhoff, Museoviraston kuvakokoelmat
Luotsikutteri PitkäpaasiLuotsikutteri Pitkäpaasi Kantasatamassa. Se tilattiin 1898 Colin Archerin veistämöltä Norjasta merenkulkulaitoksen edeltäjälle, Suomen luotsi- ja majakkalaitokselle. Kuva: Aartomaa Johanna, Suomen merimuseon kuvakokoelma
Lluotsikutteri L-102Vuonna 1963 Haminan konepajalla rakennettu luotsikutteri L-102 Merikeskus Vellamon museovenelaiturissa. Finnpilot lahjoitti aluksen suoraa virkakäytöstä vuonna 2013 Suomen merimuseolle. Kuva: Eveliina Lecklin, Merikeskus Vellamo