Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishStudio Aleppo [Helsinki] antaa kasvot monikulttuuriselle Suomelle

Studio Aleppo [Helsinki] antaa kasvot monikulttuuriselle Suomelle


Puhe maahanmuuttajista keskittyy usein tilastollisiin numeroihin, kansallisuuksiin ja uutisvirtaan globaaleista katastrofeista. Mutta millaisia ovat ihmiset yleistysten takana?  Kansallismuseossa järjestettävä Studio Aleppo [Helsinki] on osa kansainvälistä tapahtumasarjaa, jonka tavoitteena on vahvistaa samaistumisen ja yhdenvertaisuuden merkitystä maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa.

Studio Aleppo [Helsinki] on pop up -valokuvastudio, joka kutsuu yhteen uudet ja nykyiset suomalaiset. Konsepti on yksinkertainen: paikalliset maksavat 50 € kahdesta muotokuvasta, joista toinen on heille itselleen ja toinen maahanmuuttajalle. Muotokuvat kootaan näyttelyksi Kansallismuseoon sekä lopulta myös eri puolilla järjestettyjen studioiden yhteiseen kansainväliseen verkkogalleriaan. Kuvaajana Kansallismuseossa toimii palkittu valokuvaaja Juuso Westerlund.

Studio Aleppo juontaa juurensa valokuvastudion raunioille Aleppon Bawabet Al Qasab -kadulle. Ensimmäinen Studio Aleppo luotiin sodan keskeltä pelastettujen negatiivien ja vedosten ympärille Amsterdamiin syksyllä 2016. Nämä studiokuvat 1920–70-lukujen Syyriasta ovat näytteillä myös Kansallismuseossa, yhteisen kulttuuriperinnön ja muistojen joukossa.

”Toteuttamalla Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtuman Kansallismuseossa haluamme antaa symbolisesti äänen ja kasvot maahantulijoille. Toisin kuin uutisten etäännyttävät kuvat, muotokuvaus alleviivaa yleisinhimillistä tasavertaisuutta. Tasavertaisuus on yksi suomalaisen hyvinvoinnin tunnusmerkeistä, jonka rakentamiseksi on tehty ja tulee tehdä jatkuvaa työtä”, toteaa Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Studio Aleppo [Helsinki] on toinen koskaan järjestetty Studio Aleppo. Se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kuvauksiin:
http://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/nayttelyt/vaihtuvat#Aleppo


Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtuma ja näyttely:
Idea ja kansainvälinen tuotanto: Paradox
Suunnittelija: Issa Touma
Tuotanto Suomessa: MiklagardArts
Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtumaa ja -näyttelyä tukee Mondriaan Fund  
www.studioaleppo.eu

            

Studio Aleppo Helsinki BLACK RGBParadoxLogoBlackLeftLogo downloads EN web zwartMigladarts jpg
Suomifinland100-tunnus sininen rgbNäyttely on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.Lehdistökuvia

Nämä kuvat on tarkoitettu vain tiedotusvälineiden käyttöön. Julkaistaessa on mainittava valokuvaajan nimi. Muu käyttö on kielletty.

Klikkaa kuvaa niin saat sen ladattavaksi.

Studio Aleppo [Helsinki] 1
Studio Aleppo [Helsinki] 3
Studio Aleppo [Helsinki] -tapahtuman muotokuvista koottu näyttely Kansallismuseon keskihallissa. Kuvat: Soile Tirilä, Museovirasto
Studio Aleppo [Helsinki] 4
Studio Aleppo [Helsinki] 6
 
 
Found negatives02

Found negative01
 Studio Aleppon idea syntyi pommitetun valokuvausstudion raunioilla Aleppossa. Kuvat: tuntematon valokuvaaja.