Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMajanrakennustyöpajat yhdistävät perinteistä ja uutta Seurasaaren ulkomuseossa

Majanrakennustyöpajat yhdistävät perinteistä ja uutta Seurasaaren ulkomuseossa


Kansainvälinen arkkitehti- ja hienopuuseppätyöryhmä tuo nykyarkkitehtuurin osaksi Seurasaaren ulkomuseossa sijaitsevaa Niemelän torpan pihapiiriä kesän 2017 ajaksi. Y on yhtälö väliaikaisuutta, ajallisuutta ja provosoivaa puun käyttöä museomiljöössä. Heinäkuussa Niemelän pihapiiri herää eloon Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin järjestämien työpajojen myötä.

Arkin majanrakennustyöpajat järjestetään 22.7. ja 29.7. Ne ovat kaikille avoimia ja sisältyvät museolipun hintaan. Pajojen teemana on kota, jollainen löytyy myös Niemelän torpan pihalta. Pistekota-tyyppisiä rakennuksia on Suomessa käytetty tuhansien vuosien ajan. Y-installaation rinnalla ne tuovat hauskasti näkyväksi puurakentamisen pitkät perinteet.

Y-installaation tavoitteena on saada kävijät viivähtämään pidempään muuttamalla totutun pysyvää museoympäristöä. Y tarjoaa hypnoottisen mietiskelypaikan, josta pohtia ajan muuttuvaa olomuotoa. Y-installaatio pyrkii olemuksellaan innoittamaan puun mahdollisuuksiin nykyrakentamisessa. Se kannustaa rajat ylittävään yhteistyöhön arkkitehtien ja puuseppien välillä sekä perinteisten hienopuusepän työtapojen että digitaalisten suunnittelu- ja tuotantometodien yhdistämiseen.

Lisätietoja:
Emmi Keskisarja, arkkitehti, emmi@eetj.fi, puh. 041 544 5989

Instagram
Ota selfie Y-installaation kanssa, taggaa se #yelfie #yinstallaatio ja voita palkinto! Kilpailu on auki 22.7.–15.9. ja paras palkitaan!
#Yinstallation @seurasaari @etcompanyarchitects @woodenresearch @kaleidoscopenordic #irmelinvågen
In collaboration with
@HoiskoClt @heikki.paso
@kulttuurirahasto @taikegram #askonsäätiö #alfredkordelinfoundation @utenriksdept
#suomalaisnorjalainenkulttuurirahasto


Lisätietoa työpajoista Facebookissa
Työpaja 22.7.
Työpaja 29.7.
Y 04 Photographer SWANG

Y 14 Photographer SWANG
Kuvat: SWANG.