Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMuuttoblogi 2014


Tervetuloa Kulttuurien museoon kulissien taakse! Blogin kautta voit seurata kiireistä vuottamme, johon kuuluu mm. Uskontojen maailma -näyttelyn suunnittelu ja rakentuminen Kansallismuseon tiloihin. Löydät meidät myös Facebookista.


______________________________________________________


27.6.2014


Esi-isä saapui Helsinkiin


Uskontojen maailma -näyttelyn esinekatselmukset saatiin tehtyä kesäkuun toisella viikolla, kun kaikki näyttelyyn valitut esineet olivat saapuneet Helsinkiin. Esinelogistiikan hoitaminen Helsingin ja Orimattilassa sijaitsevan Museoviraston keskusvaraston välillä vaatii aikataulutettua yhteistyötä, sillä varaston henkilökunta palvelee Kansallismuseon museoiden ja kokoelmien lisäksi laajaa asiakaskuntaa, muun muassa eri alojen tutkijoita ja opiskelijoita.

Näyttelyyn tulevat esineet kuljetetaan varastolta asianmukaisesti pakattuna kohteeseen, tässä tapauksessa Kansallismuseon esinesuojaan, jossa niiden kunto tarkastettiin. Tässä vaiheessa konservaattoreiden työpanos on ensiarvoisen tärkeä, sillä he osaavat arvioida ja toteuttaa kunkin esineen mahdollisesti vaatimat toimenpiteet. Samalla näyttelyn visuaalisesta ilmeestä vastaava arkkitehti ja konservaattorit voivat neuvotella esineiden turvallisesta esillepanosta, esimerkiksi voidaanko esine ripustaa tai voidaanko se laittaa näytteille ilman mm. pölyltä suojaavaa vitriiniä.


X Matto Kristiina Jenni
 

Arkkitehti Jenni Reuter ja tekstiilikonservaattori Kristiina Karinko tarkastelevat islamilaista matkarukousmattoa Kansallismuseon esinesuojassa.

 
X Kamidana
 
 
Shintolainen kotialttari, kamidana, on purettu laatikosta ja uhriesineet ja -astiat on asetettu malliksi paikalleen.

 
X Kiina puku  
 
Kristiina purkaa suuresta tekstiililaatikosta kiinalaista naisvainajan pukua ja siihen kuuluvia varusteita.

 
X patsaat  
 
X patsaat 2
 
 
Buddhalaisuuden eri suuntauksiin kuuluvat veistokset tutkittiin konservointilaitoksella ennen siirtoa esinesuojaan.

 
 X Uli 2  
 
Konservaattori Matti Aaltonen sekä Jenni ja intendentti Heli Lahdentausta tarkastelevat Uudesta Irlannista peräisin olevaa esi-isäveistosta, joka on viettänyt vuosikausia varaston kätköissä.

 
Esinekatselmuksessa valittiin myös näyttelyjulkaisua varten kuvattavat esineet, noin 60 kappaletta. Kuvaus järjestettiin juhannuksen molemmin puolin.

 
 X kuvaus  
 
Valokuvaaja Rauno Träskelin kuvasi valitut esineet konservointilaitoksen studiossa. Tässä vuorossa kaksi shintolaista onnenamulettia.

 
 X Virpi Aapo  
 
Museomestari Virpi Akolahti ja apulaisensa Aapo hoitamassa esineiden kuljetusta Kansallismuseon kalliotiloissa.
 
 
Teksti ja kuvat Pilvi Vainonen

______________________________________________________
 
 

0 kommentti(a)


Lisää kommentti

Voit kommentoida blogin aihetta käyttämällä alla olevaa lomaketta. Sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista ja se näkyy vain verkkosivujen ylläpitäjille. Kommentti-kentässä ei tarvitse itse laittaa rivinvaihtoja, vaan teksti rivittyy automaattisesti.

Nimi tai nimimerkki
Sähköpostiosoite
Kommentti
Roskapostitarkistus
9 + 5 = (ratkaise tämä laskutoimitus)