Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMuuttoblogi 2014


Tervetuloa Kulttuurien museoon kulissien taakse! Blogin kautta voit seurata kiireistä vuottamme, johon kuuluu mm. Uskontojen maailma -näyttelyn suunnittelu ja rakentuminen Kansallismuseon tiloihin. Löydät meidät myös Facebookista.


______________________________________________________


2.10.2014


Muutto- ja näyttelykiireitä


Kulttuurien museon toimisto pääsi muuttamaan Antinkatu 1:n väistötiloista Kansallismuseoon syyskuun puolivälissä. Ympyrä on tavallaan sulkeutunut, sillä samoissa tiloissa Kansallismuseon 3. kerroksessa, mihin nyt muutimme, sijaitsi pitkään Kulttuurien museon edeltäjän, ns. Exotica-kokoelman kolmen työntekijän toimipiste ja esinevarastot. Tuolloin Kansallismuseon nykyinen työpajatila VINTTI oli yleisetnografisten näyttelyiden käytössä, ja suomalais-ugrilaisista kokoelmista oli esillä perusnäyttely toisaalla talossa. Kansallismuseossa tehtiin laaja remontti 1990-luvun lopussa, ja sen yhteydessä "eksoottisten kokoelmien" Kulttuurien museo aloitti toimintansa Tennispalatsissa vuonna 2000.


Muutto

 
Muutto 1    Muutto 2

 
Muutto 4    Muutto 3
 

Kansallismuseon pihapiirissä sijaitsevaan taloon kaavailtua uutta näyttelytilaa odottaessa kiireinen työ vaihtuvien näyttelyiden parissa on jatkunut. Helinä Rautavaaran museossa näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa on avautunut yhteisnäyttely Tundran ja taigan tulilla. Kansallismuseossa avautuva Uskontojen maailma rakentuu paraikaa ensimmäisen kerroksen kahteen vaihtuvien näyttelyiden saliin ja Seikkailuja Siperiassa toiseen kerrokseen. Kai Donnerin valokuvia esittelevä Siperia-näyttely aukeaa yleisölle 10.10., kun taas Uskontojen maailman avautuminen on siirtynyt lokakuun viimeiselle päivälle.

Uskontojen maailma on herättänyt jo ennakkoon mukavasti mielenkiintoa mm. opettajien parissa. Opasvarauksia on jo tehty ja opetus- ja yleisöohjelman suunnittelu on meneillään. Näyttelyyn liittyvä julkaisu on painossa ja näyttelytekstin taitto sekä äänimaailma ja videohaastattelut ovat tekeillä. Äänistä ja videoiden kuvauksesta ja editoinnista vastaa Topi Heimonen Telzer Mediasta.

 
Kokous
Uskontojen maailman työmaakokouksessa on paikalla mm. konservoinnin, tekniikan, museo-opetuksen ja markkinoinnin tekijöitä, seisomassa vastaava museomestari Reijo Pasanen ja näyttelyamanuenssi Aino-Maija Kaila.

 
Kahden näyttelyn valmistelu samaan aikaan vaatii museomestareilta tavallista enemmän ponnistusta ja venymiskykyä. Ensiksi avautuva Seikkailuja Siperiassa on tällä hetkellä vilkkaampi työmaa, mutta myös Uskontojen maailman vitriinit ja näyttelyrakenteet ovat valmistumassa hyvää vauhtia, kun vastaava museomestari Reijo Pasanen sekä Jari Valo, Virpi Akolahti ja Heikki Kettunen paiskivat töitä. Myös työpajaohjaaja Ulla Kostiainen osallistuu Uskontojen maailman rakentamiseen.

 
  USMA 1


Uskontojen maailma -näyttelyn vitriinejä pystytetään Kansallismuseon ensimmäisen kerroksen vaihtuvien näyttelyiden tilaan.


 
 Reippa 1


Vastaava museomestari Reijo Pasanen pystyttää vitriiniä Kansallismuseon keskushalliin Uskonto-näyttelyn "sisäänheittoveistoksille".


 
 Reippa 2


Reipalla on homma hanskassa!


 
 Heikki

Ensi viikon päivityksessä intendentti Ildikó Lehtinen kertoo tarkemmin Siperia-näyttelyn valmistelusta.
 
 
Teksti ja kuvat Pilvi Vainonen

______________________________________________________

 
 

0 kommentti(a)


Lisää kommentti

Voit kommentoida blogin aihetta käyttämällä alla olevaa lomaketta. Sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista ja se näkyy vain verkkosivujen ylläpitäjille. Kommentti-kentässä ei tarvitse itse laittaa rivinvaihtoja, vaan teksti rivittyy automaattisesti.

Nimi tai nimimerkki
Sähköpostiosoite
Kommentti
Roskapostitarkistus
5 + 3 = (ratkaise tämä laskutoimitus)