Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMuuttoblogi 2014


Tervetuloa Kulttuurien museoon kulissien taakse! Blogin kautta voit seurata kiireistä vuottamme, johon kuuluu mm. Uskontojen maailma -näyttelyn suunnittelu ja rakentuminen Kansallismuseon tiloihin. Löydät meidät myös Facebookista.


______________________________________________________


30.5.2014


Uskonto-näyttely etenee, Siperiaan! sulkeutuu


Vaikka Kulttuurien museon työtilat sijaitsevatkin toistaiseksi väistötiloissa Antinkadulla, Uskontojen maailma -näyttelyn edistymisen myötä olemme jo toinen jalka tukevasti Kansallismuseossa. Näyttelyn käsikirjoitus on parhaillaan ruotsin- ja englanninkääntäjillä ja arkkitehtuurisuunnitelma on pitkälle valmis. Esineiden käsittelyä, näyttelyn rakentamista, opetusta ja yleisöohjelmaa sekä tiedotusta ja markkinointia suunnitellessa yhä suurempi joukko ihmisiä Kansallismuseolta on tullut mukaan työryhmään: vitriinilaseja ja valaisimia lasketaan, yhteistyötahoja selvitellään, aikatauluja tarkennetaan jne.

Alkuviikosta varmistui, että näyttelyn oheen tehdään myös julkaisu. Kesäkuun alussa tapahtuvan esinekatselmuksen yhteydessä voidaan siis suunnitella, mitkä esineet ja kokonaisuudet valokuvataan kirjaa varten. Kuvia etsitään muutenkin paraikaa myös näyttelyyn: tutkijamme kaivavat omia kenttäkuva-arkistojaan, muualla työskenteleviä kollegoja ja ammattilaisia on tavoitettu ja allekirjoittanut viettänee ensi viikosta suuren osan Museoviraston kuvakokoelmissa.


 Ganesha
 

Joitakin esineitä on myös vielä haussa, ei museoesineitä vaan muuten näyttelyn teemoihin liittyviä käyttöesineitä. Ottaisimme miellämme lainaksi esimerkiksi košer ja halāl -keittokirjoja.

Alla vas. Inka Tuominen ja Johannes Virkkunen ovat mukana näyttelyyn liittyvän opetusmateriaalin laatimisessa osana Helsingin yliopiston Opettajakoulutuksen opintojaan.


 
 KM InkaJjohannes  KM remontti
 
 
Yllä oik. Kulttuurien museon käyttöön tulevien työtilojen remontointi Kansallismuseossa on edennyt hyvin. Pääsemme muuttamaan kesän jälkeen juuri ennen näyttelynpystytyksen kiireisintä vaihetta.

SIPERIAAN! -näyttelymme on esillä vielä tulevan viikonvaihteen Helsingin yliopistomuseossa Kruununhaassa. Sunnuntaina 1.6. sulkeutuvat myös Yliopistomuseon muut näyttelyt tulevan muuton takia, kunnes uusi päänäyttely avautuu yliopiston päärakennuksessa 26.3.2015. Vielä siis ehtii tutustumaan kielentutkija M. A. Castrénin elämäntyöhön suomen sukukansojen parissa.

 
 Siperiaan 7  
 
Teksti ja kuvat Pilvi Vainonen

______________________________________________________
 
 

0 kommentti(a)


Lisää kommentti

Voit kommentoida blogin aihetta käyttämällä alla olevaa lomaketta. Sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista ja se näkyy vain verkkosivujen ylläpitäjille. Kommentti-kentässä ei tarvitse itse laittaa rivinvaihtoja, vaan teksti rivittyy automaattisesti.

Nimi tai nimimerkki
Sähköpostiosoite
Kommentti
Roskapostitarkistus
5 + 4 = (ratkaise tämä laskutoimitus)