Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMuuttoblogi 2013Tervetuloa Kulttuurien museoon kulissien taakse! Blogin kautta voit seurata kiireistä vuottamme: näyttelyiden ja tilojen purkamista Tennispalatsissa, museomestareiden ja konservaattoreiden työtä sekä uuden Maailman uskonnot -näyttelyn suunnittelua ja rakentumista Kansallismuseon tiloihin. Päivitys joka toinen viikko! Löydät meidät myös Facebookista.

___________________________________________________________


12.12.2013

SIPERIAAN! ja Antinkadulle


Pitkään valmisteilla ollut SIPERIAAN!-näyttely avattiin 2.12.2013 Helsingin yliopistomuseossa. Kulttuurien museon tuottaman näyttelyn avajaisissa oli yli 200 vierasta, ja tunnelman viritti nenetseihin kuuluvan Anastasia Lapsuin lauluesitys. Näyttelyn avasi professori Paavo Castrén. SIPERIAAN! on viimeinen näyttely Helsingin yliopistomuseon nykyisessä toimipaikassa Arppeanum-rakennuksessa Snellmaninkadulla ennen museon siirtymistä yliopiston päärakennukseen. SIPERIAAN! on avoinna 1.6.2014 saakka.


Siperia 1

Avajaisten jälkeisellä viikolla Kulttuurien museon toimisto muutti Tennispalatsista väliaikaisiin tiloihin viereiseen kortteliin Antinkadulle. Alun perin tarkoitus oli siirtyä suoraan Kansallismuseoon Tennispalatsin vuokrasopimuksen umpeutuessa, mutta muutto on viivästynyt Kansallismuseon remonttitöiden takia ja toteutuu aikaisintaan elokuussa 2014. Kulttuurien museon toimiston käyntiosoite on siihen saakka Antinkatu 1, 8. krs, Kamppi.

 Antinkatu_1

Helsingin taidemuseo on pikkuhiljaa ottamassa Tennispalatsista vapautuneet tilat haltuunsa. Ne tullaan remontoimaan perusteellisesti. Ennen tilojen luovutusta kaikki irtaimet rakenteet on purettu teräsrunkoisia vitriineitä myöten ja seinät maalattu - monenmoiset "kulttuurikerrostumat" on purettu, peitetty ja kierrätetty. Perusnäyttelyssä olleet suuret akvaariovitriinit menivät hyötykäyttöön mm. Rituaalimuseolle ja Rukajärvikeskukselle.

Maalareiden päästyä töihin näyttelytilojen seinille ilmestyi ikään kuin päivästä toiseen vaihtuva abstrakti taidenäyttely päättyen valkoiseen kankaaseen.

Tennari 3

Tennari 5

Tennari 8

Tennari 11


Tennari 13
 
Juuri ennen muuttoa museomestarit Heikki ja Pasi vapauttivat Tennispalatsin aulassa museovieraita opastaneen lohikäärmeen. Kulttuurien museon epäviralliseksi tunnukseksi tulleen lohikäärmeen matka Kansallismuseon torniin ei ole viivytyksestä huolimatta enää pitkä.

 Tennari aula
 
Myös Maailman uskonnot -näyttelyn aikataulu on viivästynyt. Näyttely piti avata keväällä 2014, mutta avautumispäivä siirtyi lokakuun alkuun Kansallismuseon näyttleykalenterin mukaan sovitellen. Maailman uskontojen visuaalisen ilmeen tulee suunnittelelmaan arkkitehti Jenni Reuter, jonka kanssa Kulttuurien museo on tehnyt yhteistyötä monesti ennenkin. Tiiviimmät näyttelykokoukset aloitetaan tammikuussa, jolloin käsikirjoituksen ensimmäinen versio on valmis.

Teksti Pilvi Vainonen
Ensimmäinen kuva Ildikó Lehtinen, muut Pilvi Vainonen

___________________________________________________________

 

0 kommentti(a)


Lisää kommentti

Voit kommentoida blogin aihetta käyttämällä alla olevaa lomaketta. Sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista ja se näkyy vain verkkosivujen ylläpitäjille. Kommentti-kentässä ei tarvitse itse laittaa rivinvaihtoja, vaan teksti rivittyy automaattisesti.

Nimi tai nimimerkki
Sähköpostiosoite
Kommentti
Roskapostitarkistus
4 + 7 = (ratkaise tämä laskutoimitus)