Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishOpastukset


Louhisaaren päärakennuksen asuinkerroksiin pääsee tutustumaan vain oppaan kanssa. Rakennuksen pohjakerrokseen, jossa sijaitsee myös museokauppa, voi tutustua itsenäisesti. Lisäksi sivurakennuksissa voi vierailla itsekseen.

 

Yleisöopastukset

Yleisöopastus sisältyy pääsymaksuun. Opastus on tarkoitettu yksittäisille museokävijöille, ei ryhmille. Ryhmiä pyydetään varaamaan oma opastettu kierros etukäteen. Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä.


Yleisöopastukset ti-su suomeksi tasatunnein, viimeinen opastus lähtee klo 16. Opastus kestää noin 45 minuuttia. Lipunmyynti päättyy klo 16.15, jolloin viimeiselle kierrokselle pääsee vielä mukaan. Heinäkuussa yleisöopastuksilla voi olla ruuhkaa, ja opastusryhmiä saatetaan joutua jakamaan useammiksi ryhmiksi.


Yleisöopastukset englanniksi ti-su klo 12.15, sekä ruotsiksi sunnuntaisin klo 14.30.  


 


Ryhmäopastukset

Ryhmäopastukset on varattava etukäteen. Vain yksi opastuskieli / opas.

 
Perusopastus, noin 40 min 30,00 € + pääsymaksu 6 €/henkilö
Opastus avoinnaoloajan ulkopuolella 60,00 € + pääsymaksu 6 €/henkilö

 

1.-30.9. museo on avoinna tilauksesta ryhmille.


Louhisaaren opastusvaraukset puh. 0295 33 6971. Talvikaudella puhelut ohjautuvat Kansallismuseoon Helsingissä. Opastusvarauksiin voi lähettää myös sähköpostia louhisaari@kansallismuseo.fi


Opastus kestää noin 40 minuuttia. Ryhmäkäyntiin (bussilastillinen) on hyvä varata paikan päällä olemiseen yhteensä noin 1,5 tuntia.


 

Louhisaaren kalmilainen hyötypuutarha

Louhisaaren kartanon puistoalueella voi kesästä 2016 alkaen tutustua 1700-luvun hyöty- ja koristekasveihin. Louhisaareen perustettu puutarha on lähes samalle paikalla kuin missä kartanon oma hyötypuutarha on aikoinaan sijainnut.

Hyötypuutarhakierros on tilattavissa ryhmille. Opastusmaksu 30 €. Ei sisäänpääsymaksua, kierros linnassa tilattava erikseen.

Lisätietoja: puh. 0295 33 6971Peruutukset

Varattujen opastusten peruutukset on tehtävä vähintään 2 arkipäivää ennen opastusta, myöhemmistä peruutuksista laskutetaan opastuksen hinta.

Äkillisissä sairaustapauksissa etenkin lapsiryhmien opastuksen peruutus voidaan tehdä vielä edellisenä tai samana päivänä soittamalla opastusvarauksiin puh. 0295 33 6971 (museon aukioloaikana) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen louhisaari@kansallismuseo.fiMaksaminen ja laskutus

Opastuksen voi maksaa museon lippukassalle kierrokselle tultaessa. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortit ja Visa Electron, laskutus ja luottokortit. Jos opastus tapahtuu aukioloajan ulkopuolella, suositeltavin maksutapa on laskutus.

Laskutus: ottakaa laskutusosoite ja Y-tunnus (yritys- tai yhteisötunnus) / henkilötunnus mukaan. Lasku tulee annettuun osoitteeseen jälkikäteen. Kotimaan sisäisissä laskutuksissa ei laskutuslisää.

Opastusten arvonlisävero on 24 % (sisältyy hintaan).
Louhisaaren leikkimökki 1800-luvun loppupuolelta. Kuva: Kansallismuseo.
Louhisaaren leikkimökki 1800-luvun loppupuolelta. Kuva: Kansallismuseo.


 

Oppaat teemakierroksella. Kuva: Kansallismuseo/Marja-Liisa Potinkara.
Oppaat teemakierroksella. Kuva: Kansallismuseo/Marja-Liisa Potinkara.Ritariperhosen toukka tuoksuruudan (Ruta graveolens) oksalla. Kuva: Kansallismuseo/Heli Hämäläinen-Laanaya.
Ritariperhosen toukka tuoksuruudan (Ruta graveolens) oksalla kalmilaisessa puutarhassa. Kuva: Kansallismuseo/Heli Hämäläinen-Laanaya.