Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishSaavutettavuus


Olavinlinnan esteettömyydestä on tehty muutama vuosi sitten selvitys Kynnys ry:llä. Selvityksessä todettiin linnan tilanne hyvin haastavaksi. Olavinlinna on rakennettu puolustustarkoituksessa vuonna 1475 mahdollisimman saavuttamattomaksi kallioiselle Kyrönsalmen saarelle. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia, sisätilat ovat sokkeloisia ja niissä on monia tasoeroja sekä kynnyksiä. Linnan suuren kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi sen historiallisiin rakenteisiin koskeminen on lähes mahdotonta. Muinaismuistolaki kieltää muinaismuistoon kajoamisen. Etsimme kuitenkin aktiivisesti ratkaisuja resurssiemme puitteissa linnan esteettömyyden parantamiseksi. Kesäkuussa 2015 linnaan on avattu esteetön reitti Tallisaaresta ponttonisillan kautta linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin.


liput

Olavinlinnan lipunmyynti sijaitsee museokaupan yhteydessä päälinnan toisessa kerroksessa. Kesäkuukausina toinen lipunmyynti sijaitsee pihatasossa linnan pääportin läheisyydessä. Lipunmyynnin puh. 0295 33 6941.
info

Avoinna
2.1.-31.5. arkisin klo 10.00-16.00, viikonloppuisin klo 11.00-16.00
1.6.-14.8. klo 11.00-18.00 joka päivä

15.8.-14.12. arkisin klo 10.00-16.00, viikonloppuisin klo 11.00-16.00
Huom! Lipunmyynti päättyy 45 minuuttia ennen linnan sulkemisaikaa. Museokauppa Pihlajapuoti suljetaan 30 minuuttia ennen linnan sulkemisaikaa.

Pääsymaksut 

Aikuiset 9,00 €

Alennuslippu 7,00 € (opiskelijat, yli 65-vuotiaat eläkeläiset ja yli 10 henkilön ryhmät)

Lapset 7-17 v. 4,50 €

Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 20,00 €


Yhteislippu Olavinlinnaan ja Savonlinnan maakuntamuseoon

Aikuiset 10,00 €

Lapset 7-17 v. 4,50 €

pyörätuoli

Taksilla tai muulla kulkuneuvolla voi ajaa Tallisaareen saakka aivan Olavinlinnan ponttoonisillan viereen. Tallisaaresta ponttoonisillalle ja sillalta ylös linnan portille pääsee pyörätuolilla avustajan kanssa. Esteetön reitti on avattu kesäkuussa 2015 linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin, jonka yhteydessä on linnan saavutettava näyttely ja lasten työpaja "Pikku herttuan sali". Saavutettavan näyttelyn tekstit on saatavilla pistekirjoituksella museon lipunmyynnistä. Pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkevat asiakkaat pääsevät ilmaiseksi avustajan kanssa tutustumaan saavutettavaan näyttelyyn ja työpajaan.

Kaikille muille epätasaisilla luonnonkivillä päällystetyille piha-alueille (Pieni linnanpiha, iso linnanpiha ja Suvorovin linnanpiha) on mahdollista päästä avustajan kanssa. Kulku portaissa on tällöin irtoluiskien avulla.
opaskoira

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

vaatenaulakko

Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee linnan lipunmyynnin vieressä. Linnassa ei ole valvottua tavaransäilytystä.
hissi

Kiinteistössä ei ole hissejä. Opastetuilla kierroksilla kuljetaan linnan torneihin kapeiden ja jyrkkien portaiden kautta.
opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarausnumerosta puh. 0295 33 6941. Linnassa järjestetään teemaopastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan linnan verkkosivuilla.

kahvila

Linnassa toimii tilausravintola sekä toisessa kerroksessa sijaitseva kesäkahvila, jonne on käynti portaiden kautta. Kahvilaan on ilmainen sisäänpääsy.
museokauppa

Museokauppa Pihlajapuoti sijaitsee linnan toisessa kerroksessa lipunmyynnin yhteydessä. Käynti kauppaan on jyrkkien luonnonkivisten portaiden kautta. Kauppaan on ilmainen sisäänpääsy. Tiedustelut: puh. 0295 33 6941.
lastenrattaat

Esteetön reitti on avattu kesäkuussa 2015 linnan ensimmäiselle pihalle Vesiportin bastioniin, jonka yhteydessä on linnan saavutettava näyttely ja lasten työpaja "Pikku herttuan sali". Linnan kerroksissa kulkeminen lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa on vaikeaa, opaskierroksella mahdotonta. Lastenrattaat tai -vaunut voi jättää linnakierroksen ajaksi esim. lipunmyynnin yhteydessä sijaitsevan itsepalvelunaulakon viereen.
Yleisö WC

Yleisö-wc:t sijaitsevat lipumyynnin läheisyydessä jyrkkien kierreportaiden päässä.
Saavutettavuus, Inva-wc

Linnassa ei ole esteetöntä wc:tä.
lastenhoitohuone Lastenhoitotaso on naisten wc:n yhteydessä. Linnantupa kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja.
Symbolit: Valtion taidemuseo