Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishTapahtumat
Mustan Virran Keskiaikaseuran
väki elävöittää Olavinlinnan tiloja
lauantaina 21.10., 11.11. ja 16.12. klo 11–16. Luvassa on mm. historiallisia tansseja.


Tuomaan markkinat 25.–26.11.


la 25.11. klo 12–20 ja su klo 12–16. Ohjelma vahvistuu myöhemmin. Ilmainen koko perheen ohjelmallinen joulumarkkina – tapahtuma. Varaathan myyntipaikkasi ajoissa: olavinlinna@kansallismuseo.fi
Katso tästä tarkempi ohjelma.
Tuomaan markkinat1228.-29.11. Luminous -valotaideteos/Suomi 100v

 

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi toteutettava valotaideteos, jossa Olavinlinna on keskiössä.

Katso lisää: http://suomifinland100.fi/project/luminous/
Ola valot


”Pako linnasta”

ti 28.11. ja ke 29.11.


Kerää oma 2-4 henkilön tiimi ja lähde ottamaan selvää, onko teistä pakenemaan Olavinlinnasta!
Pako linnasta sopii mainiosti kaveriporukoille tai esim. työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi.

Tiimissä pitää olla vähintään yksi täysi-ikäinen henkilö. Osallistujien suositusalaikäraja on 12 vuotta. Matkan varrella olevat tehtävät ja kirjallisen materiaalin tulkinta vaativat aikuisia avuksi. Pukeutuminen sään mukaisesti ja kävelyyn sopivat jalkineet. Omat taskulamput mukaan.

Pako linnasta tapahtumaan voi osallistua 28.11. ja 29.11. klo 13-19. Viimeinen lähtö tasan klo 17. Jokaisella tiimillä on seikkailun onnistuneeseen suorittamiseen aikaa kaksi tuntia aloituksesta. Pääsymaksut: 18 € / aikuinen ja 12-17 -vuotiaat 16 € / lapsi. Pääsymaksut maksetaan Olavinlinnan museokaupassa, jonka jälkeen tiimi saa kirjalliset ja suulliset ohjeet. Tiimin aloitusaika merkitään lähdössä tiimikorttiin.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kansallismuseon, Olavinlinnan ja Fenix Ohjelmapalvelut Oy:n kanssa.

Ilmoittaudu tästä 28.11. tapahtumaan.
Ilmoittaudu tästä 29.11. tapahtumaan.

HUOM! Tiistain 28.11. ja keskiviikon 29.11. klo 16.30-17.00 lähdöt ovat LOPPUUNMYYTYJÄ. Päivien aikaisemmilla lähdöillä klo 13.00-13.30, 13.30-14.00, 14.00-14.30, 14.30-15.00, 15.00-15.30, 15.30-16.00, 16.00-16.30 on vielä tilaa. Pidä kiirettä!

"Vuonna 1475 perustetun Olavinlinnan tarkoitus oli toimia puolustuslinnoituksena silloisen Ruotsin ja Moskovan suuriruhtinaskunnan välisellä rajaseudulla. Tarinamme sijoittuu vuoteen 1855 - aikaan jolloin Olavinlinna toimi vankilana. Tuolloin muurien sisäpuolella vapaudesta haaveili muun muassa tarinamme päähenkilö Matti Pentinpoika. Vankilassaoloaikanaan Matti rakastui palavasti kauniiseen Ingeliin, joka eli niin ikään teljettynä Olavinlinnan muurien sisäpuolella. Todellisuudessa Matin rakkauden kohde oli linnan käytävilllä kulkeva aave, tarinan mukaan elävältä muurin sisään haudattu linnanneito, mutta tätä umpisokeasti rakastunut Matti ei huomannut. Matti laati nerokkaan pakosuunnitelman auttaakseen myös Ingelin pois linnasta. Pakosuunnitelma sisälsi arvoituksellisia vihjeitä, nokkelia tehtäviä ja lahjontaakin... Huhujen mukaan Ingelin on nähyt vaeltavan edelleen linnan käytävillä, mutta onnistutteko te pakenemaan Matin ohjeiden perusteella Olavinlinnasta?"
Olavinlinna kuutamossa

Pako passituomaan markkinat25

Pako tuomaan markkinat22

Pako tuomaan markkinat21


”Olavinlinnan koloja ja kolkkia” – kierrokset suomeksi ja englanniksi.

ke 6.12. klo 11–16. Yleisöopastuksilla tutustutaan paikkoihin, joihin yleisö ei normaalisti pääse tutustumaan. Viimeinen opastus alkaa klo 15.
Pyhä Olavi juhlavalaistuna. Kuva: Kansallismuseo.


Olavinlinnan tonttua etsimässä – kierrokset

la 2.12. klo 11 ja klo 13
la 16.12. klo 11 ja klo 13

Toiminnallinen teemakierros koko perheelle. Suositusikä 5v.
2017 OtonttuOLA 2017Lisätietoa Olavinlinnan tapahtumista
www.facebook.com/olavinlinna
www.vk.com/olavinlinna


Kaikki Savonlinnan seudun tapahtumat

www.savonlinnanyt.fi    

Mustan Pässin historiakerho 13.9.-22.11.2017

Mustan Pässin historiakerho 1-3 luokkalaisille. Historiakerho toteutetaan yhteistyössä seuraavien kanssa: Pyhän Olavin Kilta ry, Mustan Virran Keskiaikaseura ry, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo


Tule mukaan tutustumaan Olavinlinnan ja sen lähiseudun historiaan hauskalla tavalla!


Mustan Pässin historiakerho kokoontuu 13.9.–22.11.2017 keskiviikkoisin klo 15–16 Olavinlinnassa, lisäksi retkiä muihin lähistön kohteisiin. Ei kokoontumista viikolla 43.


Hinta 25 € / lapsi. Kerho toteutuu jos ilmoittautuneita on riittävästi. Ilmoittautumiset 6.9. mennessä ja lisätietoja:  mustanpassin.kerho@gmail.com

Mustan pässin historiakerhon juliste.
Mustan Pässin historiakerhon juliste. Klikkaa juliste suuremmaksi.

Työpaja "Pikku herttuan sali" lapsille ja
lapsenmielisille

”Pikku herttuan salissa” lapset ja miksei aikuisetkin voivat eläytyä elämään linnassa mm. kattamalla voudin pöydän perinteisillä astioilla ja ruuilla, pukeutumalla aikakauden vaatteisiin tai sotilaan varusteisiin, tekemällä historiallisia karttapalapelejä, rakentamalla oman linnan puupalikoista, kutomalla pystykangaspuilla ja leikkimällä linnan tornin muotoisella nukketalolla.


Työpajaan voi tutustua omatoimisesti sen aukioloaikana työpajaohjaajan avustuksella.  

 

Työpaja on suljettu tältä kaudelta, mutta on avoinna tapahtumissa ympäri vuoden erikseen ilmoitettuina aikoina. 

 

Kaudelle 2018 työpaja avataan taas kesäkuun alkupuolella.   

   

Työpaja sisältyy linnan normaaliin sisäänpääsymaksuun.

Lapset rakentamassa linnaa Pikku herttuan sali -työpajassa. Kuva: Kansallismuseo/Risto Hämäläinen.

Lapset rakentamassa linnaa Pikku herttuan sali -työpajassa. 
Kuva: Kansallismuseo/Risto Hämäläinen.

 

Itsenäistyvä Suomi -luentosarja Savonlinnassa vuonna 2017

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestetään Savonlinnassa korkeatasoinen kuuden luennon sarja, joka tarjoaa itäsavolaiselle yleisölle eturivin suomalaistutkijoiden näkemyksiä ja tulkintoja itsenäistymiseen johtaneista tapahtumista.


Kevätkauden suuresta suosiosta johtuen syyskauden luennot järjestetään ennakkotiedoista poiketen Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa sekä Savonlinnan taidelukion juhlasalissa. Huom!. Luentoja ei järjestetä Olavinlinnassa syyskaudella. 


Luennot alkavat klo 18.00, ja ne ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.


Syksy 2017, Olavinlinna: Itsenäistymisprosessit

ti 5.9. klo 18 Dos. Teemu Keskisarja, Sosialismin ja jääkäriliikkeen nousu. Paikkana Savonlinnan taidelukion juhlasali, 3. kerros. Sotilaspojankatu 3.
ti 3.10. klo 18 Prof. Martti Häikiö, Venäjän vallankumoukset ja Suomen itsenäistyminen. Paikkana Riihisaari, Savonlinnan maakuntamuseo.
ti 7.11. klo 18 Prof. Markku Kangaspuro, Venäjästä itsenäistyneiden valtioiden vaiheet. Paikkana Riihisaari, Savonlinnan maakuntamuseo.Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski ja vastaavana järjestäjänä toimii Savonlinnan kesäyliopiston, Museoviraston Olavinlinnan, Savonlinnan maakuntamuseon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n muodostama työryhmä. Esitelmäsarjan järjestämistä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö, ja se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

VIIVOINA JULISTE LUENNOT 2017 SYKSY
Itsenäistyvä Suomi -luentosarjan juliste.. Klikkaa juliste suuremmaksi.

 

Savonlinnan Oopperajuhlat

Olavinlinna tuli tunnetuksi 1900-luvun vaihteessa nähtävyytenä ja suosittuna kesäjuhlien pitopaikkana. Oopperalaulaja Aino Ackté järjesti isolla linnanpihalla oopperajuhlia 1910-luvulla.


Oopperajuhlat vakiintuivat jokakesäiseksi tapahtumaksi 1960-luvulla ja nykyään Savonlinnan Oopperajuhlat  järjestetään Olavinlinnassa vuosittain heinä-elokuussa.


Lisätietoa Savonlinnan Oopperajuhlien kotisivulta:

www.operafestival.fiOlavinlinnajuhlienaikaan

Olavinlinna juhlien aikaan 1910-luvulla. Kuva: Museoviraston kuvakokoelmat. HK19800223:53.