Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishKansallismuseon perusnäyttelyt uudistuvat


Kansallismuseon perusnäyttely jakaantuu tällä hetkellä kolmeen eri osaan: Esihistoria, Valtakunta ja Työpaja Vintti

Kansallismuseo uudistuu ja kaikki perusnäyttelyt uudistetaan vaiheittain 2016–2019. Esihistorian näyttely oli uudistuksen ensimmäinen vaihe ja avattiin huhtikuun alussa. Joulukuussa 2017 avautuu Kansallismuseon Suomi 100 -juhlavuoden päänäyttely, 1900-luvun Suomesta ja suomalaisista kertova Itsenäisyyden aika.

Ruotsin ja Venäjän vallan ajasta kertova näyttely uudistetaan viimeisenä ja se valmistuu vuoden 2019 aikana.

Avaa tästä Kansallismuseon pohjakartta.

Esihistoria banneri

ESIHISTORIA


Keitä me olemme ja mistä me tulemme? Ensimmäiset asukkaat saapuivat Suomen alueelle 10 000 vuotta sitten. Millainen heidän maailmansa oli? Kansallismuseon uudistunut esihistorian näyttely on aikahyppy elävään esihistoriaan, josta rakentuu siltoja nykypäivään asti. Oivalla ja hämmästy, miten paljon meillä onkaan yhteistä esihistorian ajan ihmisten kanssa.

Näyttelyssä tutustut Suomen esihistorian kiehtovimpiin esinelöytöihin ja jännimpiin mysteereihin. Levänluhdan merovingiaikainen suohauta, miekat, eläinaiheiset esineet, hopea-aarteet ja muut huippuesineet kertovat tarinaamme jääkauden lopusta rautakauden loppuun. 

Näyttelykokemus menee iholle! Kosketa aitoa kivikirvestä, herätä eloon kalliomaalaus ja näe, kuinka mammutti liikahtaa. Digitaaliset esillepanot taikovat historian tähän hetkeen.  

Toiminnallinen ja elämyksellinen toteutus kutsuu sinut eläytymään esihistoriallisen ajan vaihtoehtoisiin maailmoihin. Näyttely ei nimittäin esitä menneestä yhtä totuutta, vaan tarjoaa vaihtoehtoisia tulkintoja uusimman arkeologisen tutkimuksen valossa. Avoimet kysymykset jäävät kutkuttamaan mieleen ja sytyttävät tiedonjanon.


OPASTUKSET KESÄLLÄ 2017

Tervetuloa tutustumaan esihistorian näyttelyyn opastetulla kierroksella. Opastus suomeksi joka toisen viikon lauantaina klo 12.00. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan. Opastuksille ei tarvitse imoittautua etukäteen. Opastukset:

la 17.6.
la 1.7.
la 15.7.
la 29.7.
la 12.8.


Valtakunta verkko

VALTAKUNTA, 1200-1800 -luvut

Valtakunta -näyttely kertoo suomalaisten vaiheista ensin kirkon ja Ruotsin maallisen vallan hallinnassa sekä Venäjän keisarikunnan osana. Näyttely on jäsennelty katolisen ja luterilaisen kirkon, hallitsijoiden ja neljän säädyn mukaan.
      
          Vintti verkko

VINTTI - historiaa helposti

Vintti on toiminnallinen näyttely museon kolmannessa kerroksessa. Vintissä tutustutaan Suomen historian ja kulttuurin keskeisiin ilmiöihin kokeilemalla ja tekemällä. Vintti avoinna ti-su klo 12-16.
Lue lisää Vintistä