Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishTyttö ja lammas


Tapahtumat 2017


Kesäkuu


1.6.-15.9. Puuinstallaatio Y
Kansainvälinen arkkitehti- ja hienopuuseppätyöryhmä tuo nykyarkkitehtuurin osaksi Seurasaaren ulkomuseota kesällä 2017 yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. Y on yhtälö väliaikaisuutta, ajallisuutta ja provosoivaa puun käyttöä museomiljöössä, Niemelän torpassa. Sisäänpääsy museolipulla.

4.6. Helluntai
Erikoisopastukset entisajan seurustelu- ja kosimistavoista. Opastukset klo 12 ja klo 15 suomeksi, klo 14 englanniksi. Lähtö lippukioskilta. Lisäksi Antissa järjestetään koko päivän kestävä tuohityöpaja, jossa kiinnostuneet voivat askarrella tuohisormuksia. Sisäänpääsy museolipulla.

11.-12.6. Helsinki-päivä
Antissa järjestetään sunnuntaina ja maanantaina klo 11-17 lapsille ja lapsenmielisille huovutustyöpaja. Ilmainen sisäänpääsy museoon kumpanakin päivänä.

19.-25.6. Juhannusviikko
Juhannusviikolla erikoisopastuksia. Juhannusaattona 23.6. Seurasaaressa Juhannusvalkeat-tapahtuma, jota järjestää Seurasaarisäätiö. Ulkomuseo pitää avoinna Anttia, Karunan kirkkoa ja museokauppaa klo 18-21. Tässä linkki Seurasaarisäätiön sivuille, josta löytyy lisätietoa juhannusaaton päivän ohjelmasta: http://www.seurasaarisaatio.fi/

Heinäkuu


8.7. Pelimannit Seurasaaressa
Kansanmuusikot JP Piiroinen ja Martin Åkesson soittavat saaressa Antin aukiolla, sekä Ivarsin että Niemelän torpan pihoilla klo 13-16.

12.7.-9.8. Kesäillan konsertit
Helsingin seurakuntayhtymä järjestää konsertteja Karunan kirkossa keskiviikkoiltaisin klo 18. Ilmainen sisäänpääsy.
12.7. Aamun keinu. Laura Rahnasto, huilu, Janne Malinen, kitara.
19.7. Leikkivät sävelet kahdelle viululle. Totti Hakkarainen, viulu; Mikael Stoor, viulu. 
26.7. Tango for three. Totti Hakkarainen, viulu; Sami Salonen, harmonikka; Antti Ahoniemi, basso.
2.8. Sabrina ja Saarten tyttäret Karunan kirkossa. Sabrina & Saarten tyttäret on laulukollektiivi, joka luo uutta Kantelettaren teksteihin perustuvaa a cappella -musiikkia.
9.8. Laulusuvanto. SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes.

22.-23.7. Käsityöpäivät- ja markkinat
Turkulaisen Kultaisen Omenan Kilta ry:n taitajat ja ulkomuseon väki esittelevät perinteisiä käsityötekniikoita taloissa. Antin aukiolla pidettävillä markkinoilla myydään monenlaisia kädentaidon tuotteita. Työnäytökset ja yleisöopastukset sisältyvät ulkomuseon pääsymaksuun. Antin aukion markkinoille on vapaa pääsy.

22. ja 29.7. Puuinstallaatio Y:n KOTA -työpajat
Sosiaalinen pihapiiri herää eloon, kun Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki pitää Niemelän torpan pihapiirissä KOTA-majanrakennustyöpajat klo 11-15. Pajojen teemana on kota, jollainen löytyy myös Niemelän torpan pihalta. Nuoret ja vanhat pääsevät rakentamaan omia pistekodan mallisia majoja, joita Suomessa on käytetty tuhansia vuosia. Sisäänpääsy museolipulla.

Elokuu


13.8. asti Mini-Suomi -Seikkailu
Lasten tutkimusretkellä pienoiskoon Suomessa seikkaillaan Seurasaaren ulkomuseon taloissa ja pihoilla. Kierroksen taloista löytyy hauskoja tehtäviä, joiden suorituksesta kerätään leimoja karttoihin. Sisäänpääsy museolipulla.

18.-20.8. Seurasaari Soi!
Ulkomuseon talot ja pihat täyttyvät musiikista ja laulusta kolmen päivän ajaksi. Lisätietoja tulossa.

19.8. Pelimannit Seurasaaressa
Kansanmuusikot JP Piiroinen ja Martin Åkesson soittavat saaressa eri kohteissa klo 13-16.

26.-27.8. Pellava- ja villaviikonloppu
Lisätietoja tulossa.