Kansallismuseo tunnus

Museokauppa |  Kokous- ja juhlatilat  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kansallismuseon ystävät

På svenska |  In EnglishTyttö ja lammas

Tapahtumia Seurasaaressa 2016


Tälle sivulle päivitetään ulkomuseon tapahtumia ja ohjelmaa. Ohjelma päivittyy yhä. Kesäksi 2016 on luvassa monipuolista, hauskaa ja lumoavaa ohjelmaa koko perheelle.

Kesän 2016 suurin tapahtuma ulkomuseossa on yhteistyössä Checkpoint Helsinki ry:n kanssa järjestettävä nykytaidenäyttely 11.6. - 31.8.

Kesäkuu


Päivittäiset opastukset museossa alkavat 15.6. Lisätietoja: Opastukset


11.6.-31.8. Finnish Landscape


Nykytaidetta Seurasaaren ulkomuseossa! Näyttelyyn liittyen luvassa ohjelmaa koko kesän ajan.


"Kesällä 2016 nykytaide soluttautuu osaksi Seurasaaren ulkomuseota: sen rakennuksia, interiöörejä ja kokoelmia. Kansainväliset taiteilijat toteuttavat ulkomuseoon tilausteoksia, joissa on esillä mm. säilyttämisen ja tuhoutumisen, luonnon ja kulttuurin, historian ja sen väärinkäytön sekä kansatieteen näkökulmia. Näyttely kommentoi myös identiteetin rakentamisen ja identiteetin brändäämisen hienovaraista eroa ja sen merkitystä nyky-Suomen kulttuurisessa ja polittisessa maisemassa."


Oheisohjelma | Lue lisää näyttelystä


Annika Eriksson Seurasaari

18.6. Soiva opastus


Seurasaaren ulkomuseossa pääset tutustumaan suomalaisen kulttuurin lisäksi maan perinnemusiikin maailmaan. Kaksi kansanmuusiikkoa esittävät perinnemusiikkia eri aikakausilta ja alueilta aidolla pelimannihengellä. Opastus klo 14.

 

20.-26.6. Juhannusviikko


Juhannusviikolla pyörähtää käyntiin lasten kierros ja viikon yleisöopastukset käsittelevät juhannustapoja. Aattona syttyvät kokot ja juhannuspäivä aloittaa jumalanpalvelukset Karunan kirkossa.


Lasten kierros ja Kurssin Kaisan kesäaitta


Lasten omatoiminen Nisse-tontun tehtäväpolku alkaa 20.6. ja jatkuu pitkälle elokuuhun. Kierroksella pääset seuraamaan Nisse-tontun reittiä ja tekemään pieniä tehtäviä museotaloissa. Suoritetuista tehtävistä saat leimoja karttaasi! Kartan saat lippukioskilta.


Kurssin talossa avautuu 20.6. myös kesäaitta, jossa voi vapaasti puuhata yhdessä perheen kanssa.


Niemelän torppa

Juhannusopastukset


Juhannusviikon päivittäiset yleisöopastukset käsittelevät vanhan ajan juhannustapoja ja -uskomuksia.


Juhannus, mittumaarja tai mettumaari on ollut keskikesän juhla, jolloin kukoistava luonto on tuotu pirttiin ja pihapiiriin. Juhannusyö on ollut erityinen: Silloin on tehty taikoja lemmen ja karjaonnen varmistamiseksi sekä uskottu monenlaisten ihmeellisten asioiden tulevan mahdollisiksi.


Juhannuskokko

24.6. Seurasaaren juhannusvalkeat


Museo on suljettu.


Perjantaina 24.6. Seurasaarisäätiö järjestää perinteisen juhannusvalkeat-tapahtuman klo 16-01. Seurasaaren ulkomuseossa osa taloista on illalla avoinna yleisölle. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoa Seurasaarisäätiön sivuilla.
Katettu pöytä

25.6. Karunan kirkon jumalanpalvelukset alkavat


Meilahden seurakunta järjestää juhannuspäivän jumalanpalveluksen Karunan kirkossa lauantaina 25.6. klo 13. Karunan kirkon jumalanpalvelus järjestetään myös heinäkuussa joka sunnuntai klo 13.

Heinäkuu2.7. Kehruupäivä

Lauantaina 2.7. Seurasaaressa kehrätään! Rukkikuiskaaja ja Kehrääjien kilta kokoontuvat pitämään työnäytöksiä villan käsittelystä sekä rukilla ja värttinällä kehräämisestä. Taitajat myös opastavat kehräämisen perusteita yleisölle.16.-17.7. Käsityöpäivät ja markkinat


Käsityöpäiväviikonloppuna 16.-17.7. museotaloissa on työnäytöksiä perinteisistä käsitöistä ja Antin aukiolla markkinat, jossa käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Tarkempaa tietoa luvassa lähempänä. Tervetuloa!


23. ja 30.7. Soivat opastukset


Seurasaaren ulkomuseossa pääset tutustumaan suomalaisen kulttuurin lisäksi maan perinnemusiikin maailmaan. Kaksi kansanmuusiikkoa esittävät perinnemusiikkia eri aikakausilta ja alueilta aidolla pelimannihengellä. Opastus klo 14.


Karunan kirkossa tapahtuu


Meilahden seurakunta järjestää museokirkossa jumalanpalveluksen joka sunnuntai klo 13 ajalla 3.-31.7. Vapaa pääsy.


Helsingin seurakuntayhtymän kesäillan kirkkokonsertit ilahduttavat keskiviikkoisin klo 18 ajalla 6.7.-10.8. Vapaa pääsy.


Konserttiohjelma:

6.7. Mikko Helenius, Bandoneon, laulu, Raivo Savik, viulu
13.7. Hohes C -Vokalensemble Salzburgista
20.7. Klaus Pennanen, laulu, harmonikka, urut
27.7. Vivace-lauluyhtye
3.8. Tommi Varis, laulu, piano
10.8. SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes
Rukkipyöriikaruna09

Elokuu19.-21.8. Seurasaari soi!


Kansanmusiikki valtaa saaren perjantaista sunnuntaihin, kun Seurasaari soi! -tapahtuma järjestetään jälleen. Lisätietoja päivitetään lähempänä tapahtuman omalle sivulle.


Valkea rouva 2016

6.-25.8. Näytelmäseurue Palkolliset esittää: Kartanon valkea rouva


Tarina kertoo 1700-luvun kartanossa asuvasta valkopukuisesta naisesta. Rouva elää rauhaisaa elämää, mutta tervehtii silloin tällöin myös kartanon museokävijöitä. Kaikki olisi hyvin, ellei rouva olisi kuollut jo satoja vuosia sitten. Seurasaaren Ystävien näytelmäseurue Palkolliset esittää tänä kesänä kummitustarinan. Selviääkö Valkean rouvan levottomuuden syy? Ratkeaako vuosisadoiksi unohtunut salaisuus?

Esitykset Kahiluodon kartanolla:
La-su 6.-7.8. ja 13.-14.8. klo 13.30 ja 15 (sisäänpääsy museolipulla)
sekä Taiteiden yönä to 25.8. klo 18 ja 19.30, vapaa pääsy

Syyskuu3.-4.9. Pellava ja villa -viikonloppu


Tule katsomaan, kuinka pellavaa ja villaa on ennen vanhaan työstetty! Pellavatyöpajassa yleisö pääsee kokeilemaan, miten karkeasta pellavakasvista tehdään pehmeää kuitua. Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin.

Lihtaus