Kansallismuseo tunnus

Museokauppa |  Kokous- ja juhlatilat  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kansallismuseon ystävät

På svenska |  In EnglishTyttö ja lammas

Tapahtumia Seurasaaressa 2016Tälle sivulle päivitetään ulkomuseon tapahtumia ja ohjelmaa. Kesäksi 2016 on luvassa monipuolista, hauskaa ja lumoavaa ohjelmaa koko perheelle.

Kesän suurin tapahtuma ulkomuseossa on yhteistyössä Checkpoint Helsinki ry:n kanssa järjestettävä nykytaidenäyttely 11.6. - 31.8.

Päivittäiset opastukset museossa ovat päättyneet tältä kesältä. Yksityiskierroksia voi varata sulkemispäivään saakka.
Lisätietoja: Opastukset


11.6.-31.8. Finnish Landscape


Nykytaidetta Seurasaaren ulkomuseossa! Näyttelyyn liittyen luvassa ohjelmaa koko kesän ajan.


"Kesällä 2016 nykytaide soluttautuu osaksi Seurasaaren ulkomuseota: sen rakennuksia, interiöörejä ja kokoelmia. Kansainväliset taiteilijat toteuttavat ulkomuseoon tilausteoksia, joissa on esillä mm. säilyttämisen ja tuhoutumisen, luonnon ja kulttuurin, historian ja sen väärinkäytön sekä kansatieteen näkökulmia. Näyttely kommentoi myös identiteetin rakentamisen ja identiteetin brändäämisen hienovaraista eroa ja sen merkitystä nyky-Suomen kulttuurisessa ja polittisessa maisemassa."


Oheisohjelma | Lue lisää näyttelystäAnnika Eriksson Seurasaari

Lasten kierros ja Kurssin Kaisan kesäaitta


Lasten omatoiminen Nisse-tontun tehtäväpolku on tarjolla viikonloppuisin elokuun loppuun. Kierroksella pääset seuraamaan Nisse-tontun reittiä ja tekemään pieniä tehtäviä museotaloissa. Suoritetuista tehtävistä saat leimoja karttaasi! Kartan saat lippukioskilta.


Viikonloppuisin Kurssin talossa on avoinna myös kesäaitta, jossa voi vapaasti puuhata yhdessä perheen kanssa.


Elokuu6.-25.8. Näytelmäseurue Palkolliset esittää: Kartanon valkea rouva


Tarina kertoo 1700-luvun kartanossa asuvasta valkopukuisesta naisesta. Rouva elää rauhaisaa elämää, mutta tervehtii silloin tällöin myös kartanon museokävijöitä. Kaikki olisi hyvin, ellei rouva olisi kuollut jo satoja vuosia sitten. Seurasaaren Ystävien näytelmäseurue Palkolliset esittää tänä kesänä kummitustarinan. Selviääkö Valkean rouvan levottomuuden syy? Ratkeaako vuosisadoiksi unohtunut salaisuus?

Esitykset Kahiluodon kartanolla:
La-su 6.-7.8. ja 13.-14.8. klo 13.30 ja 15 (sisäänpääsy museolipulla)
sekä Taiteiden yönä to 25.8. klo 18 ja 19.30, vapaa pääsy


14.8., 18.8. ja 20.-21.8. Seurasaari soi!


Kansanmusiikki valtaa saaren, kun Seurasaari soi! -tapahtuma järjestetään jälleen. Lisätietoja ohjelmasta tapahtuman omalla sivulla.Syyskuu


3.-4.9. Pellava ja villa -viikonloppu


Pellava ja villa -viikonloppuna pääset huovuttamaan villahelmiä ja kokeilemaan, miten pellava muuntuu pehmeäksi kuiduksi. Rohkiminen, loukuttaminen, lihtaaminen ja häkilöinti tulevat pellavatyöpajassa tutuksi.

Voit myös ihastella erilaisia työnäytöksiä. Paikalla museon omien osaajien lisäksi Rukkikuiskaaja ja kumppanit esittelemässä rukilla ja värttinällä kehräämistä. Rukilla kehrääjät löydät Antista ja värttinän käyttelijät Pertinotsasta.

Huovutustyöpaja Niemelässä on käynnissä koko päivän n. klo 11-17.

Pellavatyöpaja Antissa klo 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 ja 15:30.
Opas kertoo aluksi pellavan työstämisestä ja ohjeistaa työvälineiden käyttöön, minkä jälkeen osallistujat pääsevät kokeilemaan.
Valkea rouva 2016