Kansallismuseo tunnus

Museokauppa |  Kokous- ja juhlatilat  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kansallismuseon ystävät

På svenska |  In English



Tyttö ja lammas

Tapahtumia Seurasaaressa 2016


Tälle sivulle päivitetään ulkomuseon tapahtumia ja ohjelmaa. Ohjelma päivittyy yhä. Kesäksi 2016 on luvassa monipuolista, hauskaa ja lumoavaa ohjelmaa koko perheelle.

Kesän 2016 suurin tapahtuma ulkomuseossa on yhteistyössä Checkpoint Helsinki ry:n kanssa järjestettävä nykytaidenäyttely 11.6. - 31.8.

Päivittäiset opastukset museossa 15.6.-15.8. Lisätietoja: Opastukset


11.6.-31.8. Finnish Landscape


Nykytaidetta Seurasaaren ulkomuseossa! Näyttelyyn liittyen luvassa ohjelmaa koko kesän ajan.


"Kesällä 2016 nykytaide soluttautuu osaksi Seurasaaren ulkomuseota: sen rakennuksia, interiöörejä ja kokoelmia. Kansainväliset taiteilijat toteuttavat ulkomuseoon tilausteoksia, joissa on esillä mm. säilyttämisen ja tuhoutumisen, luonnon ja kulttuurin, historian ja sen väärinkäytön sekä kansatieteen näkökulmia. Näyttely kommentoi myös identiteetin rakentamisen ja identiteetin brändäämisen hienovaraista eroa ja sen merkitystä nyky-Suomen kulttuurisessa ja polittisessa maisemassa."


Oheisohjelma | Lue lisää näyttelystä



Annika Eriksson Seurasaari

Lasten kierros ja Kurssin Kaisan kesäaitta


Lasten omatoiminen Nisse-tontun tehtäväpolku alkaa 20.6. ja jatkuu pitkälle elokuuhun. Kierroksella pääset seuraamaan Nisse-tontun reittiä ja tekemään pieniä tehtäviä museotaloissa. Suoritetuista tehtävistä saat leimoja karttaasi! Kartan saat lippukioskilta.


Kurssin talossa avautuu 20.6. myös kesäaitta, jossa voi vapaasti puuhata yhdessä perheen kanssa.



Heinäkuu


16.-17.7. Käsityöpäivät ja markkinat


Käsityöviikonloppuna 16.-17.7. museotaloissa voi tutustua monenlaisiin käsityötekniikoihin. Työnäytöksiä pitävät museon omat taitajat sekä turkulainen Kultaisen Omenan Kilta ry. Tule katsomaan, kysymään ja kokeilemaan! Lapsille on työpajoja, joissa huovutetaan, tehdään kaarnalaivoja ja nappihyrriä.

Antin aukion markkinatorilla käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Tule ihastelemaan ja tekemään ostoksia itselle tai lahjaksi!


23. ja 30.7. Soivat opastukset


Seurasaaren ulkomuseossa pääset tutustumaan suomalaisen kulttuurin lisäksi maan perinnemusiikin maailmaan. Kaksi kansanmuusiikkoa esittävät perinnemusiikkia eri aikakausilta ja alueilta aidolla pelimannihengellä. Opastus klo 14.


Karunan kirkossa tapahtuu


Meilahden seurakunta järjestää museokirkossa jumalanpalveluksen joka sunnuntai klo 13 ajalla 3.-31.7. Vapaa pääsy.


Helsingin seurakuntayhtymän kesäillan kirkkokonsertit ilahduttavat keskiviikkoisin klo 18 ajalla 6.7.-10.8. Vapaa pääsy.


Konserttiohjelma:

6.7. Mikko Helenius, Bandoneon, laulu, Raivo Savik, viulu
13.7. Hohes C -Vokalensemble Salzburgista
20.7. Klaus Pennanen, laulu, harmonikka, urut
27.7. Vivace-lauluyhtye
3.8. Tommi Varis, laulu, piano
10.8. SonorEnsemble, johtaa Hanna Remes

karuna09

Elokuu



19.-21.8. Seurasaari soi!


Kansanmusiikki valtaa saaren perjantaista sunnuntaihin, kun Seurasaari soi! -tapahtuma järjestetään jälleen. Lisätietoja päivitetään lähempänä tapahtuman omalle sivulle.


6.-25.8. Näytelmäseurue Palkolliset esittää: Kartanon valkea rouva


Tarina kertoo 1700-luvun kartanossa asuvasta valkopukuisesta naisesta. Rouva elää rauhaisaa elämää, mutta tervehtii silloin tällöin myös kartanon museokävijöitä. Kaikki olisi hyvin, ellei rouva olisi kuollut jo satoja vuosia sitten. Seurasaaren Ystävien näytelmäseurue Palkolliset esittää tänä kesänä kummitustarinan. Selviääkö Valkean rouvan levottomuuden syy? Ratkeaako vuosisadoiksi unohtunut salaisuus?

Esitykset Kahiluodon kartanolla:
La-su 6.-7.8. ja 13.-14.8. klo 13.30 ja 15 (sisäänpääsy museolipulla)
sekä Taiteiden yönä to 25.8. klo 18 ja 19.30, vapaa pääsy


Syyskuu


3.-4.9. Pellava ja villa -viikonloppu


Tule katsomaan, kuinka pellavaa ja villaa on ennen vanhaan työstetty! Pellavatyöpajassa yleisö pääsee kokeilemaan, miten karkeasta pellavakasvista tehdään pehmeää kuitua. Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin.
Valkea rouva 2016