Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English 

Opastukset


Opastusvaraukset

Kaikki opastukset varataan etukäteen Merikeskus Vellamon asiakaspalvelusta:
puh. 040 350 0497 tai info@merikeskusvellamo.fi

Merikeskus Vellamon verkkosivut ja koko talon opastustarjonta ehtoineen

 

Opastukset päänäyttelyssä ja Merikeskus Vellamossa

Suomen merimuseon päänäyttelyyn on mahdollista tilata tunnin (1h) mittainen Pohjantähti, Etelän risti -opastus. Opastuksen sisältöä voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaan.

Koko Merikeskus Vellamoon on mahdollista tilata tunnin (1h) mittainen Merta ja menneisyyttä -yleisopastus, joka tutustuttaa kävijän Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon keskeisimpiin teemoihin. Merikeskus Vellamoon voi tutustua myös arkkitehtuuripainotteisella Muotoa ja sisältöä -kierroksella.

Opastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi tai venäjäksi. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 15-25 henkeä. Opastuksen hinta on 60 €. Lisäksi laskutetaan sisäänpääsymaksu.


Opastus jäänmurtaja Tarmolla

Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa sijaitseva, vuonna 1907 valmistunut Tarmo on ollut mukana monessa Suomen historian käännekohdassa. Kierroksella pääsee tutustumaan laivaan komentosillasta konehuoneeseen.


Opastuksen museojäänmurtaja Tarmolle voi tilata kesäisin. Vuodelta 2017 alus on suljettu ja avautuu toukokuussa 2018. 


Suositeltava ryhmäkoko on 10-20 henkeä. Kierros jäänmurtajalla on muokattavissa kaikenikäisille. Opastuksen hinta on 60 €/1h.

 

Opastukset vaihtuvissa näyttelyissä

Vaihtuviin näyttelyihin voi kysyä opastusta asiakaspalvelusta. Ks. kohta Opastusvaraukset. 

Lyhyet teemaopastukset

Oletko jo käynyt yleisopastuksella? Onko aikaa vain vähän? Kysy lyhyitä teemaopastuksia näyttelyihimme.


Laivamalleja koko perheelle

Suomen merimuseossa on esillä kymmeniä laivamalleja, joista löytyy niin lapsia kuin aikuisiakin kiinnostavia kohteita ihmeteltäväksi. Pikkupojille unelmia legolaivasta tykeillä varustettuun flöittiin. Pienoismalleista kiinnostuneille hienoja mallinrakentajien taidonnäytteitä tarkoista pikkutarkkuutta vaativista purjelaivoista 7,5 -metriseen höyrylaiva Arcturukseen. Opastuksen kesto on puoli tuntia.


Opastuksen voi tilata suomeksi. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 10-20 henkilöä. Opastuksen hinta on 30 €. Lisäksi laskutetaan sisäänpääsymaksu.


Pintaa syvemmälle meriarkeologiaan

Opastuksella keskitytään Suomen merimuseon päänäyttelyn meriarkeologiseen esineistöön ja meriarkeologista kertovaan Oivallusten olohuoneeseen. Hylyistä löytyneet esineet kertovat merenkulun lisäksi entisajan elämästä ja ihmisistä laajemminkin. Kuka on mahtanut käyttää tätä nahkakenkää? Mihin oli matkalla 1747 uponneen St. Mikaelin loistelias esineistö?

Opastuksen kesto on puoli tuntia. Opastuksen voi tilata suomeksi. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 10-20 henkilöä. Opastuksen hinta on 30 €. Lisäksi laskutetaan sisäänpääsymaksu.


Lisätietoa teemaopastuksista löytyy Merikeskus Vellamon sivuilta.

 

Synttärit Vellamossa

Vellamon lastensynttäripaketit löytyvät Lasten Vellamo -sivulta.

 

Erityisryhmät

Opastuksia vauvasta vaariin
Suomen merimuseossa on opastuksia erilaisille kohderyhmille lapsista vanhuksiin asiantuntijaopastuksia unohtamatta. Tietoa kouluille ja päiväkodeille suunnatuista opastuksista löydät opetussivuiltamme. Vanhusten ja muistisairaiden keskustelevista museokierroksista ja lainattavasta aineistosta voi kysyä numerosta 0295 33 6486 tai osoitteesta johanna.aartomaa@kansallismuseo.fi.