Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  |
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In English

Tiedote 9.1.2015

Suomen merimuseon asiakirjakokoelma Finna-tietokannassa

Suomen merimuseon asiakirjakokoelman metadata eli kuvailutiedot on avattu Finna-tietokantaan, josta löytyy suomalaisten museoiden, arkistojen ja kirjastojen aineistoja. Luetteloitu aineisto sisältää lähes 12 000 kohdetta ja on kokonaisuudessaan selattavissa Finna-tietokannassa. Asiakirjakokoelma koostuu mm. tuhansista merikartoista ja laiva- ja konepiirustuksista, laivanrakennukseen ja merenkulkuun liittyvistä asiakirjoista sekä matkailun ja merenkulunopetuksen materiaalista.

Suomen merimuseon kokoelmiin kuuluvia digitoituja laivapiirustuksia on julkaistu Finnassa ennestään jo yli 500 kappaletta ja nyt julkaistu kokonaisuus on metadataa eli aineiston kuvailutietoja, jonka pohjalta voi tutustua asiakirjakokoelman sisältöön omalta kotikoneelta. Asiakirjakokoelman tietojen julkaisu tietokannassa helpottaa huomattavasti kokoelman käyttöä ja hakumahdollisuuksia. Suomen merimuseon aineisto Finnassa.

Merimuseon asiakirjakokoelman fyysinen asiakaspalvelupiste on Tietokeskus Vellamossa (Tornatorintie 99, Kotka). Tietokeskus on avoinna ti, to klo 10-16, ke klo 10-18 ja pe klo 10-15.

Suomen merimuseo on osa Kansallismuseota ja sen kokoelmat kattavat Suomen alueen merellisen kulttuuriperinnön historialliselta ajalta.

intendentti Elina Pylsy-Komppa, elina.pylsy-komppa@nba.fi, 040 128 6482.