Kansallismuseo tunnus

Museokauppa  |  Kokous- ja juhlapalvelut  |  Medialle  |  Yhteystiedot  |  Kysy museolta  |  Palaute  | 
Kulttuurikummit  |  Kansallismuseon ystävät

På svenska  |  In EnglishMajesteettista yksitoikkoisuutta


Sebastien Leclercq & Tasha Doremus.
Valokuvia nykymerenkulusta Suomessa.

19.4.2016 – 4.9.2016Ranskalais-englantilainen taiteilijapariskunta Sebastien Leclercq ja Tasha Doremus nostaa valokuvanäyttelyssään esiin suomalaiset merityöläiset mm. satamassa, rahtilaivassa ja telakalla.


Raumalla vuosina 2013–2014 RaumArs-taiteilijaresidenssissä vierailleet Tasha Doremus ja Sebastien Leclercq tapasivat monia ihmisiä, jotka työskentelivät merenkulkuun ja siihen liittyvän teollisuuden tai koulutuksen parissa. Valokuvaprojekti alkoi heinäkuussa 2013 rahtilaivalla Raumalta Espanjan Santanderin kautta Englannin Hulliin. Tämän jälkeen taiteilijat seilasivat tammi-helmikuussa 2014 eri laivoilla yhteensä kuukauden ajan Suomen, Ruotsin ja Saksan rannikoilla.


Leclercq ja Doremus kuvasivat työtä tekeviä ihmisiä satamissa sekä rahtilaivojen kansilla, konehuoneissa ja komentosilloilla. He olivat hinaajan mukana avustustehtävissä ja saivat kyydin luotsialukselta jäisessä yössä. He nauttivat alusten miehistön vieraanvaraisuudesta ja söivät herkullista ruokaa heidän kanssaan messissä.


Näyttelyn kuvat ja lyhyet videot ovat dokumentteja, mutta niiden jopa romanttiselta hengeltä ei voi välttyä. Työ on työtä, joskus yksitoikkoista, mutta meri työympäristönä luo siihen tietyn majesteetillisuuden. Räntäsade, hyytävä viima ja auringon kajo näyttäytyvät kuvissa yksinkertaisen kauniina.


Suuret kiitokset valokuvaprojektin mahdollistaneille varustamoille ja luotsilaitokselle, joiden aluksilla taiteilijat seilasivat: Godby Shipping, Meriaura, Finnlines, Langh Ship, Alfons Håkans, Wasaline ja Finnpilot.Näyttelyn on tuottanut RaumArs-taiteilijavierasohjelma yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.RaumArsin logo


Misida 1st mate steering jan 2014.Misana hull pilot reflection July 2013.Misana storm approaching July 2013. Misida bleeding pipes Jan 2014. Pilot boat in ice from thule jan 2014.
Kuvat: Sebastien Leclercq ja Tasha Doremus.