Kansallismuseo tunnus

Museibutiken  |  Media service  |  Kontaktuppgifter  |  Respons

Suomeksi  |  In EnglishNationalmuseets födelsedagspaket för barnPå Nationalmuseet ordnar du ett annorlunda födelsedagskalas för ditt barn! På en guidad födelsedagsvisning får barnen själva upptäcka, leva med och ha roligt med olika teman som har anknytning till Finlands historia. Födelsedagsbarnet och kalasgästerna får en alldeles egen guide för en timme.

Födelsedagskalaset lämpar sig bäst för barn i åldern 6-10 år och vi rekommenderar att gruppen är högst 15-20 personer stor, beroende på temat. Guiden tar emot gruppen vid museets biljettkassa alldeles intill entrén och följer med gruppen under visningen i museet. Åtminstone en vuxen med ansvar för barnen bör vara med på kalaset. En guidad födelsedagsvisning pågår ungefär 50 minuter.

I alla födelsedagsvisningar ingår guidningen, en present till födelsedagsbarnet och små souvenirer till deltagarna. Vi har tre olika födelsedagspaket - välj din egen favorit!

1) Vintti födelsedagsfest

Verkstaden Vintti är en aktivitetsbetonad utställning på museet. I Vintti bekantar vi oss med viktiga fenomen i Finlands historia och kultur genom att själva skapa och testa.
I Vintti kan man till exempel bygga ett timmerhus eller en tegelvägg, väva en matta eller åka med en häst. Kalasdeltagarna får museets postkort som souvenir.
OBS! Vintti födelsedagsfester ordnas endast vardagar kl 17.00 (inte på onsdagor) samt på veckoslut kl 11.00, eller 17.00.

2) Skattjakt

En björnunge har smitit iväg och gömt en skatt i Nationalmuseet! Följ bildtipsen och hitta vägen till utställningen och den försvunna skatten. Till slut blir du belönad! Längs med vägen bekantar vi oss vanligtvis med andra skatter på Nationalmuseet. Alla som deltar på Skattjakten får ett chokladmynt, om inte vi kommer överens om något annat. Skattjakten passar särskilt bra för de minsta födelsedagsbarnen. Ni kan även kombinera Skattjakten med ett besök i Vintti-verkstaden. Då kan visningen hållas antingen kl 11 eller efter 17.

3) Från apa till örn

På visningen Från apa till örn letar vi efter djur som finns på olika föremål i Nationalmuseet! Hittar du ortoceratiten, duvan och apan? Samtidigt som vi spanar efter djuren bekantar vi oss med museets utställningar och Finlands historia. Kalasdeltagarna får museets postkort som souvenir.

Priser:

Födelsedagskalaset kostar 80 euro. I priset ingår en timme med guiden, en födelsedagspresent och små souvenirer till deltagarna.
Barn under 18 år har gratis inträde. I priset (80 euro) ingår inträde för en vuxen, andra medföljande vuxna betalar 12 euro per person.
Mer information och bokningar per telefon. Bokning senast två veckor i förväg. Nationalmuseets guidebokning tfn 0295 33 6902,
tis-fre 9-11.
e-post: skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fiKALASBORD PÅ MUSEICAFÉET!

Efter visningen kan gästerna fortsätta festen i museicaféet om de vill.
I Nationalmuseets café har medföljande vuxna ansvaret för gruppen.
Kalasbord från 11 euro per person.

Beställningar och förfrågningar via e-post till museoravintolat@kanresta.fi
Ni kan boka ett födelsedagskalas i museet även utan servering.
Medhavd matsäck i museet är inte tillåten.

Mer information om servering och bokning av servering:
Nationalmuseets café Kanresta Oy
Kundtjänstchef Anne Malkamo, tfn 046 6058 343
e-post: museoravintolat@kanresta.fi
På Vinttis tronstol sitter en flicka i prinsessakostym. Foto: Museiverket / Hanna Forssell
Födelsedagsbarnet får med sina inbjudna gäster ensamrätt till användningen av verkstaden Vintti i en timmes tid.  

I verkstaden VINTTI kan man bygga med timmer eller tegel. Foto: Museiverket / Hanna Forssell
I verkstaden Vintti kan man bygga med timmer eller tegel.

I Vintti kan man pröva på arbetet vid det löpande bandet. Foto: Museiverket / Hanna Forssell
I Vintti kan man även pröva på arbetet vid det löpande bandet.
Foton: Hanna Forssell, Museiverket.

Verkstaden Vintti


Nalle ja aarre 150 x

Nationalmuseets björnunge med sin skatt. Foto: Hanna Palonen, Museiverket

Apina

En apa från 1600-talet. Detalj av en målning av en galleriinteriör av Frans Francken d.y. (1581-1642). Foto: Hanna Palonen, Museiverket
Galleriinteriör Månadens föremål 2013