40
Kansallismuseon itsenäisyyden ajan näyttely Suomen tarina avautui uudistettuna vuonna 2017. Kuva: Omar El Mrabt / Museovirasto

Suomen kansallismuseon sisältöjä uudella senioreiden tv-kanavalla

Museot

Valtakunnallinen Koti TV -kanava tarjoaa liikunnallisen etäkuntoutuksen lisäksi myös mielenvirikettä ja tietoa Suomen kansallismuseon tuottamilla kulttuurisisällöillä.

Koti TV aloitti lähetyksensä joulukuun puolivälissä muutaman tunnin päivälähetyksillä koko Suomen antenni-tv-talouksissa.

”Vanhemmille sukupolville tutumman kanavan kautta Suomen kansallismuseo saa sisältöjään saavutettavammaksi heille, joille vieraileminen museoissamme tai linnoissamme voi olla välimatkan tai liikuntakyvyn takia mahdotonta”, yleisösuhdepäällikkö Hanna Forssell Suomen kansallismuseosta sanoo.

Suomen kansallismuseo on tuottanut Koti TV:n ohjelmistoon Suomen historiaa käsittelevän näyttelyopastuskokonaisuuden, jota nähdään kanavalla päivittäin klo 12-13. Liikunnallista sisältöä on tarjolla klo 11-12.

Tv-kanavan sisältö on ensisijaisesti suunnattu toimintakyvyltään eri tasoisille ikäihmisille, niin kotona asuville kuin kotipalveluita hyödyntäville ja tehostetun palveluasumisen piiriin kuuluville yli 75-vuotialle.

”Väestön ikääntyessä ikäihmisille tarkoitettu kanava on erittäin odotettu. Myös henkinen hyvinvointi on tärkeää ja toimintakykyä parantavaa”, Forssell lisää.

Koti TV:n ohjelman tuottaa Kuntopaikka HH Oy / Kuntoa Kansalle. Kanavan kuntoutussisällöstä vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy. Koti TV:n ääreen pääsee antennitaulouksissa avaamalla television kanavalta 33.

Lisätietoa Koti TV:n verkkosivulta: https://kotitv.fi