Kansallismuseon Kässäkerho

Kansallismuseon Kässäkerho tuo Suomen kansallismuseon kokoelmat inspiraatioksi itse tekemiselle. Opettele uusi taito ja pieni palanen historiaa, osallistu kulttuuriperinnön tuottamiseen ja vietä aikaa hyvässä seurassa kerran kuukaudessa virtuaalisena järjestettävässä Kässäkerhossa.

Kansallismuseon seitsemän vuotta sitten perustettu Neulontakahvila on nyt uudistettu käsityöbloggari, -kirjailija ja -vaikuttaja Tiina Arposen kanssa. Kansallismuseon Kässäkerho tuo Suomen kansallismuseon kokoelmat inspiraatioksi käsitöihin, askarteluun ja muuhun käsillä tekemiseen.

Kevätkaudella Kässäkerho kokoontuu kerran kuussa tiistaina klo 17–18.30 tekemään erilaisia käsitöitä. Kässäkerho-lähetys tulee suorana Kansallismuseosta, vetäjänä toimii Muita ihania -bloggari Tiina Arponen. Vuorovaikutteisessa kerhossa aloitellaan, lopetellaan tai tehdään kesken olevaa kunkin Kässäkerhon työtä. Jokainen saa tehdä mitä haluaa, kerhon on tarkoitus inspiroida!

Kässäkerhon ohjeet löytyvät tältä sivulta aina paria viikkoa ennen kutakin kerhokertaa. Lisää vinkkejä, tarvikelista, lisätietoa ja ohjeita on myös Kansallismuseon sometileillä Instassa ja Facebookissa – täppää seurantaan!

Kuvia omista teoksistaan voi jakaa tunnisteella #kansallismuseonkässäkerho. Tägää myös Kansallismuseo ja Muita ihania mukaan!

Tervetuloa käsityöystävälliseen ilmapiiriin – tekemään yhdessä kaikkea hauskaa ja uutta käsin!


Kansallismuseon Kässäkerhot keväällä 2021
Vetäjänä Tiina Arponen

Villasukkabuffet
Tiistai 26.1. klo 17–18.30
Ohjeet + tarvikelista pdf
Tallenne Suomen kansallismuseon YouTube-kanavalla

Kirjottu huoneentaulu
Tiistai 16.2. klo 17

Helmikuun Kansallismuseon Kässäkerhossa kirjotaan huoneentaulu omasta lempisitaatista. Inspiraatiota etsitään muumisitaateista Kansallismuseon Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelystä.
Ohjeet ja tarvikelista pdf

Tallenne Suomen kansallismuseon YouTube-kanavalla


Värikkäät vaihtokannet
Tiistai 25.5. klo 17

Huhtikuussa luodaan kirjottuja tilkkuja, lempikankaita ja muita materiaaleja yhdistellen vaihtokannet esimerkiksi kalenteriin tai pokkarille.
Ohjeet ja tarvikelista pdf


Tulossa alustavasti Kässäkerhot teemoilla:

Hetken vanitas
TBC

Vanitas-asetelma on elämän hetkellisyyden kunnioittamista. Kässäkerhossa luodaan omia vanitaksia arjen esineistä tai vaikkapa siivoamista kaipaavien romulaatikoiden materiaaleista – samalla laatikot järjestyvät kuin itsestään!

Arkkitehtuurin inspiroima kollaasityö
TBC
Kässäkerhossa luodaan katsaus Kansallismuseon rakennukseen ulkoapäin: sen arkkitehtuuriin, yksityiskohtiin kuten ornamentteihin ja koristeisiin. Kollasityö toteutetaan erilaisista kartongeista, papereista ja vaikkapa lehtileikkeistä. Sakset heilumaan!