Saavutettavuus

Hämeen linnan vanhimmat osat ovat keskiajalta 1200-luvun loppupuolelta. Linna rakennettiin puolustustarkoituksessa mahdollisimman saavuttamattomaksi. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia, sisätilat ovat sokkeloisia ja niissä on monia tasoeroja sekä kynnyksiä. Linnan suuren kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi keskiaikaisiin rakenteisiin kajoaminen on lähes mahdotonta. Etsimme kuitenkin aktiivisesti ratkaisuja linnan esteettömyyden parantamiseksi.

Pyörätuoli
Hämeen linnassa on vaikeaa kulkea pyörätuolin kanssa. Hämeen linnan piha-alue on päällystetty mukulakivillä. Ensimmäisessä kerroksessa on yksittäisiä askelmia sekä kynnyksiä. Vaihtuvien näyttelyiden tiloihin sekä päälinnan toiseen ja kolmanteen kerrokseen on käynti ainoastaan portaita pitkin.

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Muutoin lemmikkieläimiä ei saa tuoda linnaan.

Vaatenaulakko
Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee linnan kehämuurirakennuksessa. Hämeen linnassa ei ole valvottua tavaransäilytystä.

Hissi
Kehämuurirakennuksen kruununleipomossa sijaitsevalla hissillä pääsee leipomon toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee Museoravintola Hämeen linnan kahvila- ja ravintolatiloja. Kiinteistössä ei ole muita hissejä.

Opastukset    
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarausnumerosta puh.  0295 33 6931.
Linnassa järjestetään teemaopastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan museon verkkosivuilla.

Kahvila
Linnassa toimii tilausravintola sekä kruununleipomon toisessa kerroksessa sijaitseva kesäkahvila, jonne on ilmainen sisäänpääsy.

Museokauppa
Museokauppa sijaitsee linnan pihatasossa. Kauppaan on ilmainen sisäänpääsy. Tiedustelut puh.  0295 33 6931.

Lastenrattaat
Linnassa kulkeminen lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa on vaikeaa. Lastenrattaat tai -vaunut voi jättää linnakierroksen ajaksi esim. linnan leivintupaan tai museokaupan viereiseen toimistoon.

Yleisö WC
Yleisö-wc:t sijaitsevat kruununleipomon ensimmäisessä kerroksessa, kehämuurirakennuksen itsepalvelunaulakon sekä päävartion läheisyydessä.

Saavutettavuus, Inva-wc
Esteetön wc sijaitsee kehämuurirakennuksessa itsepalvelunaulakon läheisyydessä.

Lastenhoitohuone    
Lastenhoitotaso sijaitsee liikkumisesteisten wc:ssä kehämuurirakennuksessa itsepalvelunaulakon läheisyydessä. Museon kahvila-ravintolassa on lasten syöttötuoleja.