85

Aukioloajat ja pääsymaksut

Voit ostaa pääsylipun verkkokaupasta tai paikan päältä museosta. Täältä voit lukea ohjeet museovierailuun Kansallismuseossa.

Reput, isot laukut, sateenvarjot sekä paksut ja märät takit tulee jättää säilytykseen. Nastakengät vaurioittavat lattiapintoja, joten niillä ei saa kulkea museon sisätiloissa. Lippukassalta saa lainaan sisätossuja.

Aukioloajat

joulu-maaliskuu ti-su klo 11–18, ke klo 11-20
huhtikuu ti-su klo 11–18
touko-elokuu ma-su klo 11–18
syys-marraskuu ti-su klo 11–18

Poikkeukset aukioloajoissa vuonna 2023
1.1.2023 suljettuna uudenvuodenpäivänä
7.4.2023 suljettuna pitkäperjantaina
1.5.2023 suljettuna vappupäivänä
24.-25.12.2023 suljettuna jouluaattona ja joulupäivänä

Museoravintolan aukioloajat

Pääsymaksut

Aikuiset arkena, museolta 16 €, verkkokaupasta 14 €
Aikuiset viikonloppuisin ja pyhinä, museolta 18 €, verkkokaupasta 15 €
Alennettu pääsymaksu* museolta 11 €, verkkokaupasta 9 €
Kampanjalippu** 6 € museolta ja verkkokaupasta
Alle 18-vuotiaat 0 €
Museokortilla 0 €

*Alennettu pääsymaksu -lippu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia sekä yli 9 henkilön aikuisryhmiä. Oikeus alennukseen on todistettava lippukassalla.

**Kampanjalippu
voimassa ajalla 2.12.2022-2.4.2023. 18–30-vuotiaat, työttömät, opiskelijat. Oikeus kampanjalippuun on todistettava lippukassalla.

Vapaa pääsy:
Joka perjantai klo 16-18
Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.
Helsinki-päivänä 12.6.

Aina vapaa pääsy: alle 18-vuotiaat, päiväkoti- ja koululaisryhmät, kotoutus- ja kuntoutusryhmät, kokopäivätoimiset opintoryhmät sekä mukana tulevat opettajat ja ohjaavat aikuiset, henkilökohtaiset avustajat, lotat ja veteraanit, ammattioppaat sekä OAJ-, pressi- ja ICOM-kortilla.

Ryhmänä saapuvien ilmaiskävijöiden tulee ilmoittautua ennakkoon: skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Osaan opastuksista sisältyy maksuton sisäänpääsy museoon. Opastusten hinnasto

Maksutavat
Pankki- ja luottokortit, käteinen, Museokortti, Helsinki Card, MobilePay, Edenred Ticket Mind & Body -kortti, Edenredin Ticket Mind & Body mobiilimaksu, Eazybreak, Smartum kulttuuriseteli ja saldokortti, Smartum Pay -mobiilimaksu, Tyky+, ePassi. Matkatoimistoilla myös voucher.

Kulkuyhteydet

Jalkaisin
Rautatieasemalta ja Kampin bussiterminaalista alle 10 min. kävelymatka.

Raitiovaunut
4 ja 10, pysäkki "Kansallismuseo".

Kaupunkipyörät
Pyöräaseman nimi: Kansallismuseo

Pysäköinti
Q-Park Finlandia Eduskuntatalon ja Kansallismuseon välissä sekä Rautatieaseman viereisen Elielinaukion, Postitalon ja Kampin pysäköintilaitokset.

Aimo Park Finlandia
P-Eliel
P-Kamppi
Pysäköinti Helsingissä

Kansallismuseon yhteystiedot

Olemme turvallinen tila kaikille

Noudatamme Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa turvallisemman tilan periaatteita. Meille on tärkeää huolehtia vierailusi turvallisuudesta. Kerrothan meille, jos kohtaat ongelmatilanteita museokäynnilläsi. Lue lisää Turvallinen tila -sivultamme.