85

Aukioloajat ja pääsymaksut

Kansallismuseo on suljettu toistaiseksi pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi. Pyrimme avaamaan museon mahdollisimman pian.

Kansallismuseon kolmanteen kerrokseen on elokuussa 2020 avattu uusi monitoimitila, jossa järjestetään mm. työpajoja. Tilaan voi mennä myös vaikkapa vain istahtamaan hetkeksi museokäynnin lomassa. Samassa tilassa sijainnut Vintti on sulkeutunut.

Aukioloajat 2021

Touko-elokuu ma-su klo 11–18

Syys-joulukuu ti-su klo 11–18

Poikkeukselliset aukioloajat

Olemme suljettuna 2021:
1.5. vappupäivä
25.-26.6. juhannus
24.-25.12. jouluaatto ja joulupäivä

Museoravintolan aukioloajat

Pääsymaksut 2021

Aikuiset 14 €
Alennettu pääsymaksu 10 €*
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia sekä yli 10 henkilön ryhmiä. Oikeus alennushintaiseen lippuun on todistettava lipunoston yhteydessä.

Vapaa pääsy:

Joka perjantai klo 16-18
Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.
Helsinki-päivänä 12.6.

Vapaa pääsy päiväkoti- ja koululaisryhmille, mukana tuleville opettajille ja ohjaaville aikuisille, henkilökohtaisille avustajille, kokopäivätoimisille opintoryhmille sekä oppituntia suunnitteleville opettajille.

Hinnasto: opastukset ja työpajat

Maksutavat

Pankki- ja luottokortit, käteinen, Museokortti, Helsinki Card, ICOM-kortti, Edenred Ticket Mind & Body -kortti, Edenredin Ticket Mind & Body mobiilimaksu, Eazybreak, Smartum kulttuuriseteli ja saldokortti, Smartum Pay -mobiilimaksu, Tyky+ ja ePassi, Kaikukortti ja pressikortti. Matkatoimistoilla myös voucher.

Kulkuyhteydet

Jalkaisin
Rautatieasemalta ja Kampin bussiterminaalista n. 10 min. kävelymatka.

Raitiovaunut
4 ja 10, pysäkki "Kansallismuseo".

Kaupunkipyörät
Pyöräaseman nimi: Kansallismuseo

Pysäköinti
Q-Park Finlandia Eduskuntatalon ja Kansallismuseon välissä sekä Rautatieaseman viereisen Elielinaukion, Postitalon ja Kampin pysäköintilaitokset.

Q-Park Finlandia
P-Eliel
P-Kamppi
Pysäköinti Helsingissä