85

Aukioloajat ja pääsymaksut

Voit ostaa pääsylipun verkkokaupasta tai paikan päältä museosta. Täältä voit lukea ohjeet museovierailuun Kansallismuseossa.

Aukioloajat 2023

touko-elokuu: ma-su klo 11–18
syyskuu-15.10.: ti-su klo 11–18

Kansallismuseo suljetaan 16.10.2023 alkaen peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi ainakin 2–3 vuodeksi. Viimeinen aukiolopäivämme on sunnuntai 15.10.2023.

Museoravintolan aukioloajat

Pääsymaksut

Aikuiset arkena, museolta 16 €, verkkokaupasta 14 €
Aikuiset viikonloppuisin ja pyhinä, museolta 18 €, verkkokaupasta 15 €
Alennettu pääsymaksu* museolta 11 €, verkkokaupasta 9 €
Alle 18-vuotiaat 0 €
Museokortilla 0 €

*Alennettu pääsymaksu -lippu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia sekä yli 9 henkilön aikuisryhmiä. Oikeus alennukseen on todistettava lippukassalla.

Vapaa pääsy:
Joka perjantai klo 16-18
Kansainvälisenä museopäivänä 18.5.
Helsinki-päivänä 12.6.

Aina vapaa pääsy: alle 18-vuotiaat, päiväkoti- ja koululaisryhmät, kotoutus- ja kuntoutusryhmät, kokopäivätoimiset opintoryhmät sekä mukana tulevat opettajat ja ohjaavat aikuiset, henkilökohtaiset avustajat, lotat ja veteraanit, ammattioppaat sekä pressi-, ICOM- ja OAJ-kortilla (tai muutoin todistaen työskentelevänsä opettajana).

Ryhmänä saapuvien ilmaiskävijöiden tulee ilmoittautua ennakkoon: skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Osaan opastuksista sisältyy maksuton sisäänpääsy museoon. Opastusten hinnasto

Maksutavat
Pankki- ja luottokortit, käteinen, Museokortti, Helsinki Card, MobilePay, Edenred Ticket Mind & Body -kortti, Edenredin Ticket Mind & Body mobiilimaksu, Smartum kulttuuriseteli ja saldokortti, Smartum Pay -mobiilimaksu, Tyky+, ePassi. Matkatoimistoilla myös voucher.

Kulkuyhteydet