
Kansallismuseon menu
Kansallismuseon ikioma nimikkomenu on saanut inpiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä. Puhtaat maut ja laadukas lähiruoka, kuten kalat, sienet ja marjat juhlistavat suomalaista ruokaa.
Kansallismuseon ja huippukokki Sasu Laukkosen yhdessä suunnittelema menu on saatavilla pöytiin tarjoiltuna tai buffet-versiona. Menu voidaan tarjoilla esimerkiksi upeassa Ateljeessa tai Akseli Gallen-Kallelan freskojen alla keskihallissa, jossa järjestämme sekä istuvia illallisia että cocktail-tilaisuuksia.
Menun raaka-aineet elävät satokauden mukaan, ja se on räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan.
Kansallismuseon menu
Kaskettuja juurekkaita ja piparjuurikermaa
Kotijuustoa, nokkosta ja karpaloa
Savustettuja muikkuja, jääkellarin liemessä kypsytettyä kotimaista kirjolohta ja kirpakkaa kyssäkaalia, etikkaliemessä marinoitua silakkaa, tilliä ja katajanmarjaa
Karitsamakkaraa, maa-artisokkaa ja paahdettua valkosipulia
Lähistön pikkuperunoita ja tilliä sekä pienleipomon luomuleipää ja kirnuvoita
***
Hiilisiikaa, fenkolia ja purjoa
***
Lakkoja, rosmariinia ja valkosuklaata