Museokauppa

Museon näyttelyissä jokaisella esineellä on ainutlaatuinen historia. Sama pätee museokaupassamme - jokaisella tuotteella on oma, ainutlaatuinen tarina!

Museokaupassamme teet ainutlaatuisia löytöjä, sillä monet tuotteet ovat saaneet inspiraationsa Suomen historiasta, eikä niitä saa mistään muualta. Kaupassa on myynnissä myös Kansallismuseon ikioma Kansallismuseo Collection -mallisto, jonka takana on joukko suomalaisia suunnittelijoita.

Museokauppa sijaitsee Kansallismuseon 1. kerroksessa ja on avoinna museon aukioloaikoina.

Ota yhteyttä: p. 029 533 6903

Lahjakortti

Osta Kansallismuseon lahjakortti museokaupasta. Lahjakortti käy maksuvälineenä Kansallismuseossa, Suomen merimuseossa, Langinkoskella, Seurasaaren ulkomuseossa, Tamminiemessä, Hvitträskissä, Louhisaaressa, Olavinlinnassa ja Hämeen linnassa.

Lahjakortilla voi maksaa pääsylippuja, opastuksia, työpajoja ja museokaupan tuotteita. Lahjakortti ei käy museoiden ravintoloissa. Lahjakortti on voimassa 12 kk ostopäivästä.

170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 00618 2
Kansallismuseon oma mallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä, Kansallimuseon näyttelyistä ja kokoelmista. Malliston ovat suunnitelleet Saija Halko, Johanna Gullichsen, Mari Isopahkala, Katriina Nuutinen, Julia Männistö sekä ensæmble duon Alisa Närvänen ja Elina Peltonen.
285 1
Katriina Nuutisen Aarni-reppu on moderni tulkinta suomalaisesta tuohikontista.
Km Collection Saija Halko Vaaka
Saija Halon Ainio-kynttilänjalkasarjassa voi nähdä vaikutteet esihistorian ajan kivityökaluista.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 03635
Julia Männistön Kirmukarmu-huivin nimi on peräisin Vesilahdella sijaitsevasta muinaislöytöpaikasta, josta löytyneet kyyristelevää eläintä esittävät miekan kahvat ovat myös yksi huivin kuva-aiheista.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 00641 1
Johanna Gullichsenin suunnitteleman pussukan metsänvihreä väri on valittu erityisesti Kansallismuseota varten.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 00651
Ensæmblen muistikirja on kokoelma vanhoja historiallisia arkistokuvia ja suunnittelijakaksikon omia kuvia.
Km Collection Samuji 1200X900Px
Puuvillaiset Samujin KAMU-servetit ovat osa Kansallismuseo Collection -mallistoa.
Km Collection Lapuankankurit 1000X1000
Lapuan Kankureiden HVITTRÄSK sauna -malliston on suunnitellut Reeta Ek. Mallistossa Reetan inspiraationa oli kansallisromantiikka ja ruusut, joita Hvitträskistä löytyy niin puutarhasta kuin rakennuksen yksityiskohdista.