KM Väre 2000x1000px
Väre-kuvitus, Marianne Huotari

Väre

Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotari suunnitteli Kansallismuseolle kuvituksen, josta syntyi kodintekstiileistä ja paperituotteista koostuva Väre-mallisto. Kuvitus on saanut inspiraationsa Kansallismuseon rakennuksesta ja sen historiasta – siinä voi aistia vaikutteita kansallisromanttisesta tyylistä, mutta kuvituksen muotokieli ja värit ovat vahvasti tässä ajassa.

Väre-mallistoon kuuluu Finarten valmistamia kodintekstiilejä: kaksi muhkeaa villamattoa, koristetyyny ja torkkuhuopa sekä Kansallismuseon omia tuotteita kuten paperituotteita ja kosmetiikkaa. Lisäksi sarjaan kuuluu kuvituksesta inspiroitunut taidejuliste, josta on saatavilla sadan kappaleen numeroitu ja signeerattu erä.

Väre-kokoelman tuotteet ovat saatavilla Kansallismuseon museokaupasta Helsingistä (Mannerheimintie 34). Finarten valmistamat matot ovat tilaustuotteita - ne voi maksaa ja noutaa Kansallismuseon museokaupasta tai tilata kotiinkuljetuksella kotiovelle. Mallisto on lisäksi saatavilla Suomen kansallismuseon museoperheen museokaupoista ympäri Suomen, Finarten verkkokaupasta ja Finarten Helsingin myymälästä (Fredrikinkatu 28) sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

Arabian taideosastolla työskentelevän Marianne Huotari on erityisesti tunnettu keramiikkaryijyistään, joita on nähty useissa näyttelyissä sekä kansainvälisesti että kotimaassa.

Tutustu mallistoon Finarten verkkokaupassa.

Esimerkkihintoja:

Luonnonvalkoinen villamatto, 80 x 150, 420 e
Sinapinkeltainen villamatto, 140 x 200, 980 e
Tyynynpäällinen, 50 x 50, 78 e
Muistikirja 19,90 e