Opastukset3

Opastukset

Opastuksella saat näyttelystä enemmän irti. Asiantuntevien oppaiden pitämät tilausopastukset ja avoimet yleisöopastukset syventävät museovierailua, viihdyttävät ja herättelevät pohtimaan. Tarjoamme myös ilmaisia audiokierroksia näyttelyissä.

Avoimet yleisöopastukset

Kansallismuseon näyttelyihin järjestetään säännöllisesti avoimia yleisöopastuksia, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan. Museossa tapahtuvien opastusten lisäksi kausittain on tarjolla etäopastuksia, joita voi seurata verkkoselaimella paikasta riippumatta.

Tilattavat opastukset

Ryhmälle voi tilata yksityisen, inspiroivan opastuksen. Tutustu tilattavien opastustusten valikoimaan ja varaa kierros työyhteisölle, yhdistykselle tai ystäväporukalle.

Opastukset oppilasryhmille

Uusia näkökulmia opetukseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle saakka! Kansallismuseon ainutlaatuinen miljöö ja esineet tukevat kulttuurista vuoropuhelua, monilukutaidon kehitystä ja soveltuvat ilmiölähtöisen opetuksen inspiraatioksi. Hyödynnä museopalveluita historian opetuksen lisäksi yhteiskunnallisten aiheiden sekä tiede- ja taideaineiden opetuksessa.

Livestriimattu tai tallennettu etäopastus

Kansallismuseo tarjoaa kausittain avoimia livestriimattuja etäopastuksia, joita voi seurata verkkoselaimella ilman rekisteröitymistä tai ennakkoilmoittautumista. Opastusten taltioinnit ovat myös jälkikäteen katsottavissa.

Ilmaiset audiokierrokset näyttelyihin

Kansallismuseossa on saatavilla audiokierrokset kaikkiin kolmeen perusnäyttelyyn. Lisäksi tarjolla on opastus, joka perehdyttää museorakennuksen historiaan, freskoihin ja arkkitehtuuriin. Lainaa museolta audioguide-laite tai kuuntele tarinat puhelimeltasi omilla kuulokkeillasi. Pandemiatilanteesta johtuen museon lainattavat audioguide-laitteet saattavat olla tilapäisesti poissa käytöstä, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan.