Tule opastukselle

Opastus rikastuttaa museokokemusta. Voit osallistua museolipun hintaan sisältyvälle yleisöopastukselle tai varata ryhmällesi opastuksen etukäteen toivomastasi teemasta. Työpajat puolestaan tarjoavat toiminnallisen ja syventävän sukelluksen eri aihepiireihin.

Avoimet yleisöopastukset Kansallismuseossa:
Sisältyy museolipun hintaan

To 30.1. klo 17.00 Lea Pakkanen ja Meeri Koutaniemi kertovat näyttelystä Inkeriläiset - unohdetut suomalaiset.
La 15.2. klo 14.00 Lea Pakkanen ja Santeri Pakkanen kertovat näyttelystä Inkeriläiset - unohdetut suomalaiset.

Ke 5.2. klo 17.00 intendentti Heli Lahdentausta kertoo Mesa Verde -kokoelmasta ja sen palauttamisesta.

Joka sunnuntai klo 12.00 suomenkielinen yleisöopastus Maailma, jota ei ollut -näyttelyyn.

Ruotsinkieliset yleisöopastukset Maailma, jota ei ollut -näyttelyyn
ti 2.1. klo 13.30
su 2.2. klo 13.30
su 1.3. klo 13.30

Englanninkieliset yleisöopastukset Maailma, jota ei ollut -näyttelyyn
su 19.1. klo 13.30
su 16.2. klo 13.30
su 15.3. klo 13.30

Etukäteen varattavat opastukset ja työpajat

Etukäteen varattavia kierroksia järjestämme tilauksesta. Opastukset ovat innostavia kierroksia näyttelyssä asiantuntevan oppaan johdolla, ja niitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi sekä suomalaisilla viittomilla. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 25 henkilöä. Varmistathan vieraan kielen saatavuuden toivomanasi ajankohtana ja varaathan opastuksen vähintään viikkoa aiemmin (isommille ryhmille kaksi viikkoa aikaisemmin), jotta saamme järjesteltyä ryhmällesi parhaan mahdollisen opastuksen.

Opastuksia on monenlaisia: Aikakausiopastukset kertovat tietyn aikakauden keskeisistä piirteistä ja esineistä, teemaopastukset kuvaavat jotain ilmiötä tai aihepiiriä eri aikakausina. Yleiskuvan Suomen historiasta tarjoaa Kansallisaarteet-opastus, joka esittelee kokoelmien helmet eri aikakausilta. Vaihtuvista näyttelyistä opastus esittelee keskeiset näkökulmat näyttelyn teemoista.

Valikoimastamme löytyy myös työpajoja. Niissä katsotaan näyttelyä tietystä näkökulmasta, jonka jälkeen kokemusta syvennetään käsin tekemällä, toiminnalla tai muulla teemaan sopivalla tavalla.

Voit varata sopivan opastuksen/työpajan laajasta valikoimastamme tai pyytää meitä suunnittelemaan oman erikoisopastuksen.

Tutustu opastus- ja työpajavaihtoehtoihin täältä.

Opastusten ja työpajojen hinnaston löydät täältä.

Varaukset: p. 029 533 6902 (ti-pe klo 9-12) tai Yhteydenottolomake.