Opastukset

Syvennä museokokemusta opastetulla kierroksella.

Johdanto näyttelyyn Rohkeus, rakkaus, vapaus!

Muumit ovat paitsi lasten rakastamia piirroshahmoja myös filosofinen näkökulma ihmisyyteen. Muumien maailma tarjoaa aikuisille paljon pohdittavaa rohkeudesta, rakkaudesta ja vapaudesta.

Kaikille avoimet johdannot näyttelyyn museon Auditoriossa sunnuntaisin klo 12 ja klo 13.
Johdanto on suomeksi joka sunnuntai klo 13 ja parittomilla viikoilla ruotsiksi klo 12 ja parillisilla viikoilla englanniksi klo 12.

Johdannon kesto on 20 min. Maksimiosallistujamäärä 20 henkeä koronavirustilanteen edellyttämien turvallisuustoimien vuoksi.

Etukäteen varattavat opastukset

Museoon on kiva tutustua oman ryhmän kanssa oppaan tarinoita kuunnellen. Etukäteen varattavia kierroksia järjestämme tilauksesta. Opastukset ovat innostavia kierroksia näyttelyssä asiantuntevan oppaan johdolla, ja niitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ja tiedustelutaessa saksaksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi sekä suomalaisilla viittomilla. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 15 henkilöä. Varmistathan vieraan kielen saatavuuden toivomanasi ajankohtana ja varaathan opastuksen vähintään viikkoa aiemmin (isommille ryhmille ja harvinaisille kielille kaksi viikkoa aikaisemmin), jotta saamme järjesteltyä ryhmällesi parhaan mahdollisen opastuksen.

Turvallinen museovierailu

Pyrimme varmistamaan turvallisen museovierailun kaikille: Toivomme vieraidemme tulevan museoon terveenä ja puhtain käsin. Näyttelykävijöiden yhtäaikainen määrä on rajoitettu, joten otamme näyttelyyn vain yhden opastetun ryhmän kerrallaan. Oppaidemme käytössä on sekä visiirit että mikrofonit, jotta opas ja opastettavat voivat pitää riittävän turvavälin. Olemme myös tehostaneet tilojemme siivousta, henkilökuntamme pyyhkii kosketeltavia näyttelyelementtejä useita kertoja päivän aikana ja museossa on tarjolla sekä käsidesiä että mahdollisuus käsien pesemiseen.

Omatoiminen ryhmävierailu näyttelyyn

Muuminäyttelyyn voi tutustua ilman tilausopastusta opettajan johdolla museon aukioloaikoina. Omatoiminen vierailu pitää varata etukäteen. Näyttelyn kävijämäärä on koronavirustilanteen vuoksi rajoitettu, joten ryhmäkoko on max. 20-25 hlö ja vierailuaika 30 min / ryhmä. Oppilasryhmät opettajineen pääsevät maksutta sisään museoon.

Tutustu opastusvaihtoehtoihin täältä.

Opastusten hinnaston löydät täältä.

Varaukset ja peruutukset: p. 029 533 6902 (ti-pe klo 9-12) tai Yhteydenottolomake.