Tule opastukselle

Opastus rikastuttaa museokokemusta. Voit osallistua museolipun hintaan sisältyvälle yleisöopastukselle tai varata ryhmällesi opastuksen etukäteen toivomastasi teemasta. Työpajat puolestaan tarjoavat toiminnallisen ja syventävän sukelluksen eri aihepiireihin.

Avoimet yleisöopastukset Kansallismuseossa:
Sisältyy museolipun hintaan
15.10.‒18.10. syyslomaviikon Aarteenetsintä-opastus lapsiperheille suomeksi klo 13.
16.10. ja 23.10. keskiviikkoisin Kansallisaarteet-opastus suomeksi klo 18.
18.10. ja 25.10. perjantaisin Kansallisaarteet-opastus suomeksi klo 16.30.
20.10. sunnuntaina suomenkielinen Kansallisaarteet-opastus klo 13.30.

Etukäteen varattavat opastukset ja työpajat

Etukäteen varattavia kierroksia järjestämme tilauksesta. Opastukset ovat innostavia kierroksia näyttelyssä asiantuntevan oppaan johdolla, ja niitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi sekä suomalaisilla viittomilla. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 25 henkilöä. Varmistathan vieraan kielen saatavuuden toivomanasi ajankohtana ja varaathan opastuksen vähintään viikkoa aiemmin (isommille ryhmille kaksi viikkoa aikaisemmin), jotta saamme järjesteltyä ryhmällesi parhaan mahdollisen opastuksen.

Opastuksia on monenlaisia: Aikakausiopastukset kertovat tietyn aikakauden keskeisistä piirteistä ja esineistä, teemaopastukset kuvaavat jotain ilmiötä tai aihepiiriä eri aikakausina. Yleiskuvan Suomen historiasta tarjoaa Kansallisaarteet-opastus, joka esittelee kokoelmien helmet eri aikakausilta. Vaihtuvista näyttelyistä opastus esittelee keskeiset näkökulmat näyttelyn teemoista.

Valikoimastamme löytyy myös työpajoja. Niissä katsotaan näyttelyä tietystä näkökulmasta, jonka jälkeen kokemusta syvennetään käsin tekemällä, toiminnalla tai muulla teemaan sopivalla tavalla.

Voit varata sopivan opastuksen/työpajan laajasta valikoimastamme tai pyytää meitä suunnittelemaan oman erikoisopastuksen.

Tutustu opastus- ja työpajavaihtoehtoihin täältä.

Opastusten ja työpajojen hinnaston löydät täältä.

Varaukset: p. 029 533 6902 (ti-pe klo 9-12) tai Yhteydenottolomake.