Tule opastukselle

Opastus rikastuttaa museokokemusta. Voit osallistua museolipun hintaan sisältyvälle yleisöopastukselle tai varata ryhmällesi opastuksen etukäteen toivomastasi teemasta. Työpajat puolestaan tarjoavat toiminnallisen ja syventävän sukelluksen eri aihepiireihin.

Kesän opastukset Kansallismuseossa:
Sisältyy museolipun hintaan
3.7.‒16.8. maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Kansallisaarteet-opastus englanniksi klo 11.30 ja suomeksi klo 13.00.
3.7.‒16.8. tiistaisin ja torstaisin Inherit the Dust -opastus englanniksi klo 11.30 ja suomeksi klo 13.00.
Ruotsinkieliset Inherit the Dust -opastukset tiistaisin 9.7., 30.7. ja 13.8. klo 14.30.

Maksullinen opastus
Kesällä Kansallismuseon torniin järjestetään tutustumiskierroksia. Kierrokset torniin keskiviikkoisin 19.6.-28.8. klo 16, 16.30, 17 ja 17.30. Mukaan pääset 5 € maksulla.


Muuta opastuksista

Näyttelyihin on ajoittain tarjolla museolipun hintaan sisältyviä avoimia opastuksia. Niistä tiedotamme aina Tapahtumat-osiossa. Avoimet yleisöopastukset on tarkoitettu yksittäisille museovieraille tai alle viiden henkilön pienryhmille. 

Etukäteen varattavia kierroksia järjestämme tilauksesta. Opastukset ovat innostavia kierroksia näyttelyssä asiantuntevan oppaan johdolla, ja niitä on tarjolla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi, venäjäksi, kiinaksi, japaniksi sekä suomalaisilla viittomilla. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 25 henkilöä. Varmistathan vieraan kielen saatavuuden toivomanasi ajankohtana ja varaathan opastuksen vähintään viikkoa aiemmin (isommille ryhmille kaksi viikkoa aikaisemmin), jotta saamme järjesteltyä ryhmällesi parhaan mahdollisen opastuksen.

Opastuksia on monenlaisia: Aikakausiopastukset kertovat tietyn aikakauden keskeisistä piirteistä ja esineistä, teemaopastukset kuvaavat jotain ilmiötä tai aihepiiriä eri aikakausina. Yleiskuvan Suomen historiasta tarjoaa Kansallisaarteet-opastus, joka esittelee kokoelmien helmet eri aikakausilta. Vaihtuvista näyttelyistä opastus esittelee keskeiset näkökulmat näyttelyn teemoista. 

Valikoimastamme löytyy myös työpajoja. Niissä katsotaan näyttelyä tietystä näkökulmasta, jonka jälkeen kokemusta syvennetään käsin tekemällä, toiminnalla tai muulla teemaan sopivalla tavalla.

Voit varata sopivan opastuksen/työpajan laajasta valikoimastamme tai pyytää meitä suunnittelemaan oman erikoisopastuksen.

Tutustu opastus- ja työpajavaihtoehtoihin täältä

Opastusten ja työpajojen hinnaston löydät täältä.

Varaukset: p. 029 533 6902 (ti-pe klo 9-12) tai Yhteydenottolomake