Tule opastukselle

Museossa voi kierrellä omaan tahtiin, osallistua kaikille avoimille yleisöopastuksille tai varata etukäteen maksullisen opastuksen.

Museonäyttelyihin voi tutustua omaan tahtiin kiertelemällä tai opastetulla kierroksella. Museosta löytyy myös äänioppaita, joita voi lainata museokierrokselle. Toisinaan löydät näyttelyistä myös keskusteluoppaita, jotka ovat museon vapaaehtoistyöntekijöitä. Heidän kanssaan voi keskustella näyttelykokemuksesta ja pohtia yhdessä näyttelyn teemoja.

Opastukset

Avoimet yleisöopastukset on tarkoitettu yksittäisille museovieraille tai korkeintaan 5 henkilön pienryhmille.

Avoimet opastukset
Ajoittain näyttelyihin on tarjolla kaikille sisäänpääsyn maksaneille avoimia opastuksia. Lue lisää.

Varattavia opastuksia järjestetään maksua vastaan kaikille etukäteen tilauksen tehneille. Ryhmäkoko opastuksille on 1-25 henkilöä, tätä suuremmille ryhmille tulee varata kaksi opastusta. Varaathan opastuksen vähintään viikkoa aiemmin, isommille ryhmille kaksi viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme järjestellä opastukset.

Opastuksen voit varata soittamalla opastuspalveluihimme  029 533 6902. Opastuspalvelut vastaavat puhelimeen tiistaista perjantaihin klo 9-12.  Muuna aikana voit tiedustella vapaita opastusaikoja verkkolomakkeella.

Suosituimmat opastuksemme aikuisille: 

 • Kansallisaarteet
  Opastus tarjoaa yleiskuvan Suomen historiasta ja esittelee kokoelmiemme helmet maailman vanhimmasta verkosta keisarin valtaistuimeen.
  Kohderyhmä: Sopii kaikille   
 • Suomen tarina
  Opastus kertoo Suomen lähimenneisyyden valoista ja varjoista.
  Kierroksella nähdään niin autonomian ajan esineistöä kuin itsenäisestä hyvinvointivaltiostakin kertovia ikonisia esineitä. Kohderyhmä: Sopii kaikille

Suosituimmat lastenopastukset: 

 • Aarteenetsintä
  Toiminnallisella opastuksella etsitään kuvavihjeiden avulla
  karhunpentua, joka on piiloutunut museoon aarrearkun kanssa. Opastus tutustuttaa museon keskeiseen esineistöön leikin varjolla ja lopussa etsijät saavat pienen palkinnon aarteen löytymisestä.
  Kohderyhmä: 3-8 -vuotiaat
 • Toiminnallinen Vintti
  Toiminnallisella opastuksella tutustutaan entisajan elämään savupirtissä ja sen jälkeen päästään käsiksi historiaan oman tekemisen kautta. Vintti on toiminnallinen näyttely, jossa historiaa opitaan leikin, tekemisen ja kokeilemisen kautta. Vintin toimintapisteet houkuttelevat myös aikuiset kokeilemaan ja muistelemaan mennyttä.
  Kohderyhmä: Yli 4-vuotiaat

Kaikkien opastusten kuvaukset löydät täältä.