Bust the Dust -peli

Onko luokkasi valmis pelastamaan maailman? Inherit the Dust -näyttelyssä pelattava digitaalinen Bust the Dust -peli on erityisesti kouluille suunniteltu pelillinen tapa kokea Nick Brandtin vaikuttavista panoramakuvista koostuva näyttely vuorovaikutteisesti.

Keväällä 2019 Kansallismuseoon rantautuu näyttely Inherit the Dust - Nick Brandtin valokuvia, joka on sen tuottaneen Fotografiskan tähänastisista suosituin näyttely. Koululaisilla on nyt mahdollisuus kokea näyttely vuorovaikutteisesti pelaamalla museotilaan levittäytyvää Bust the Dust -peliä!

Kansainvälisesti arvostettu valokuvaaja Nick Brandt on dokumentoinut Itä-Afrikan muuttuvaa ympäristöä ja uhanalaisia eläimiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläimistä otetut, luonnollisessa koossa olevat valokuvat on viety tehtaiksi, kaatopaikoiksi ja louhoksiksi muuttuneille elinalueille. Ennen alueet olivat eläinten valtakuntaa. Ihminen on kuitenkin hyödyntänyt luontoa niin pitkälle, että eläinten ja ihmistenkin elinolot ovat uhattuina. Brandt herättää meidät miettimään, jätämmekö perinnöksi muutakin kuin tomua.

Bust the Dust on digitaalinen pelikokemus, jossa oikeilla valinnoilla museon näyttelytila valokuvateoksineen muuttuu vehreäksi ja eläväksi keitaaksi, kun taas vääristä vastauksista se hiljenee ja kadottaa värinsä.

Peli sopii kaikille luokka-asteille (noin 6-18-vuotiaat). Pelikokemus kestää 45 minuuttia. Hinta 50 € / ryhmä, max. 30 koululaista.

Saatavilla arkisin klo 9-11 koko näyttelyn ajan 5.4-1.9.2019. Bust the Dust voi pelata joko omilla mobiililaitteilla tai museon tableteilla.

Varaa peli ryhmällesi viimeistään viikko ennen haluttua ajankohtaa ja valmistautukaa pelastamaan maailma!

Bust the Dust on osa Inherit-the Dust -näyttelyä. Peli on toteutettu yhteistyössä Interactive Inuits Oy:n ja Bright Finland Oy:n kanssa.