Audiokierros

Ilmaiset audiokierrokset näyttelyissä

Kansallismuseossa on saatavilla audiokierrokset kaikkiin kolmeen perusnäyttelyyn. Lisäksi yksi kierros perehdyttää museorakennuksen historiaan ja arkkitehtuuriin. Audiokierrokset ovat kuunneltavissa paikan päällä museossa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Maksuttomia audiokierroslaitteita on museolla rajattu määrä eikä niitä pääsääntöisesti voi varata ennakkoon.

Audiokierrokset ovat kuitenkin aina kuunneltavissa myös oman puhelimen kautta, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan.

Lataa audioguide-sovellus puhelimellesi näin

  1. Mene Google Play tai App Store -sovellukseen ja lataa maksuton Guide ID MapMyVisit -sovellus.
  2. Avaa MapMyVisit -sovellus. Varmista, että puhelimessasi on Bluetooth-yhteys ja sijaintitiedot päällä.
  3. Aloita ääniopastus osoittamalla laitteella enintään 30 senttimetrin päässä audiokierroksen symbolista, jotka löytyvät näyttelytiloistamme.

Jos haluat museon audiokierroslaitteet käyttöön esim. ryhmällesi, velotamme varaamisesta 30 euroa. Ole tällöin yhteydessä @skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi, niin varmistamme, onko laitteita vapaana haluamanasi aikana.

Audiokierrokset

Kansallismuseon keskihalli – tutustu museon keskihallin arkkitehtuuriin, freskoihin ja historiaan.

Esihistoria-näyttely – kuuntele viiden kiinnostavan esineen tarina. Esittelyssä muun muassa hylkeen luuranko, Ahvenanmaan rahakätkö ja Huittisten hirvenpää.

Toista maata -näyttely – nauti kirjailija Juha Hurmeen kirjoittamista ja ääneen lukemista miniesseistä, jotka kertovat ihmisistä. Kuulet myös musiikkia menneisyydestä.

Suomen tarina -näyttely – tutustu historioitsija Teemu Keskisarjan ja Kaarina Hazardin miniesseisiin Suomen historiasta.

Suomen tarina -näyttely lapsille – lasten oma kierros johdattaa tutkimaan itsenäisen Suomen historiaa. Kierros sopii hyvin noin 4-9-vuotiaille lapsille.

Sateenkaarikierros - Kierros kulkee läpi Kansallismuseon perusnäyttelyiden ja antaa mahdollisuuden katsoa toisin tuttua historiakuvastoa. Kierroksella avataan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kulttuuriperintöä seitsemän esineen kautta aina esihistoriasta savupirttiin. Kierroksen tekstit on kirjoittanut taide- ja kulttuurihistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen.