Varaa opastus tai työpaja

Varaa innostava opastus, joka johdattaa museonäyttelyihin.

Opastus on mielenkiintoinen tapa tutustua museoon.
Kansallismuseon opastukset ovat innostavia kierroksia näyttelyssä asiantuntevan oppaan johdolla. Opastuksia on monenlaisia: Aikakausiopastukset on suunniteltu kertomaan tietyn aikakauden keskeisistä tapahtumista ja esineistä, teemaopastukset puolestaan kuvaavat jotain ilmiötä tai aihepiiriä eri aikakausina. Yleiskuvan museon keskeisestä sisällöstä tarjoaa Kansallisaarteet-opastus. Mikäli haluat opastuksen jostain aivan tietystä aiheesta, voimme valmistella teille erikoisopastuksen, jolla tutustutaan näyttelyihimme juuri haluamastanne näkökulmasta.

Työpajat sisältävät myös käsillä tekemistä ja toimintaa.
Kansallismuseon työpajat yhdistävät toimintaa ja käsillä tekemistä historialliseen sisältöön. Työpaja koostuu yleensä tutustumisesta tiettyyn aihepiiriin näyttelyssä ja teeman käsittelystä toiminnan ja käsityön kautta.

Tarkemmat sisältökuvaukset opastuksista ja työpajoista löydät täältä.

Varaa opastus etukäteen.
HUOM. 24.12.-1.1. opastuspalvelumme ovat lomalla.
Opastuspalvelumme järjestävät juuri teille sopivan opastuksen.
Opastuksen voit varata soittamalla p. 029 533 6902, tiistaista perjantaihin klo 9-12. Opastuspuhelin on suljettu maanantaisin. Yhteydenottopyynnön opastuspalveluihin voit jättää alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla: skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi.

Yksittäinen opastus tulee varata viikkoa aikaisemmin. Useamman ryhmän opastukset tulee varata 2-4 viikkoa aikaisemmin. Luokkaretkien varaamista suosittelemme vähintään 4 viikkoa aikaisemmin.

Ryhmäkoko on rajoitettu.
Museonäyttelyiden turvallisuuden vuoksi ryhmäkoko opastuksilla on rajoitettu. Suuremmille ryhmille tulee varata useampia opastuksia ryhmän koon mukaisesti. 
Suurin sallittu ryhmäkoko:
Päiväkotiryhmät: 21 lasta
Koulut ja oppilaitokset: 25 oppilasta
Aikuiset: 25 henkilöä

Peruuta varauksesi ajoissa.
Varatut opastukset tulee peruuttaa viimeistään kaksi arkipäivää aiemmin. Muussa tapauksessa laskutamme opastuksen täyden hinnan tilaajalta. 

Lapsiryhmien peruutukset: Äkillisissä sairaustapauksissa lapsiryhmän opastuksen peruutus voidaan tehdä vielä samana aamuna soittamalla opastusvarauksiin p. 0295 33 6902 (ti-pe klo 9-12) tai lippukassalle p. 0295 33 6901 (ti-su klo 11-18) tai lähettämällä sähköpostia osoitteella skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Peruuttamatta jätetyt opastukset laskutamme myös päiväkodeilta ja kouluilta.

Maksaminen ja laskutus.
Opastuksen maksetaan saavuttaessa Kansallismuseon lippukassalle museon avoinnaoloaikana.  Maksuvälineinä käyvät: käteinen, pankkikortit (myös Visa Electron), laskutus, luottokortit ja Smartum kulttuuriseteli. Matkatoimistoilla myös voucher.

Päiväkoti- ja kouluryhmät aamuisin: Maksu vain käteisellä (tasaraha) tai laskutuksena museon lippukassan ollessa suljettuna.

Laskutus: Ottakaa laskutusosoite ja Y-tunnus (yritys- tai yhteisötunnus) / henkilötunnus mukaan. Lasku tulee annettuun osoitteeseen jälkikäteen. Ei laskutuslisää.

Yhteydenotto Kansallismuseon opastuspalveluihin


Alla olevalla lomakkeella voit ottaa yhteyden opastuspalveluihimme ja tiedustella opastusta. Vastaamme yhteydenottoonne mahdollisimman pian. Yhteydenottolomake tulee lähettää viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. HUOM. 24.12.-1.1. opastuspalvelumme ovat lomalla.

Ennen yhteydenottoa käy läpi tilausehdot.

Tietoa eri opastuksista löytyy sivulta Opastukset ja työpajat
Katso myös Opastusten hinnasto, Aukioloajat, yhteystiedot ja pääsymaksut.

HUOM! Tämä ei ole varaus ennen kuin olet saanut vahvistuksen sähköpostiisi Kansallismuseon opastuspalveluista.

Muodossa pp.kk.vvvv

Esim. 12:00

Max 25 henkilöä per opas

Huom! Yhteydenottolomake tulee lähettää viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Perjantaina klo 12 jälkeen lähetetyt tiedustelut eivät välttämättä ehdi seuraavan viikon varauksiin.