Tilattavat opastukset

Tarjoamme opastuksia kaikkiin näyttelyihimme. Valitse teitä kiinnostava perusnäyttely tai vaihtuva näyttely ja kierroksen kesto. Oppaamme tarjoavat näyttelyihin kiinnostavia näkökulmia ja johdattelevat keskustelua kierroksen aikana.

Tilausopastuksia järjestetään museon aukioloaikoina. Muina aikoina opastukseen lisätään erillinen avoinnapitomaksu. Opetusryhmien opastuksia järjestetään museon aukiolopäivinä arkiaamuisin klo 9 alkaen.

Opastusten kesto 30-60 min. Ryhmäkoko max. 20 hlö.

NÄYTTELYESITTELY, 30-60 min

Ota museon näyttely haltuun kerralla! Näyttelyesittely on asiantuntevan oppaan vetämä vuorovaikutteinen perusopastus valittuun näyttelyyn. Tutustu Kansallismuseon näyttelyvalikoimaan ja valitse näyttely, johon haluatte esittelyn. Näyttelyesittelyn saa Kansallismuseon uusiutuneisiin perusnäyttelyihin Esihistoria, Toista maata ja Suomen tarina sekä Kansallismuseon vuosittain vaihtuviin näyttelyihin. Näyttelyesittelyn kesto on ryhmän toiveiden mukaan n. 30-60 min.

TEEMAOPASTUKSET, 30-60 min

Arkkitehtuurin helmi
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.

Suomen historia tutuksi
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin. Opastus sopii muun muassa kieli- ja kotouttamisryhmille.

LASTEN KANSSA

Kadonneen nallen arvoitus -opastus
Kansallismuseon nalle on piiloutunut näyttelyyn! Toiminnallisella opastuksella tutustutaan museoon, isovanhempien ajan historiaan sekä ratkaistaan kadonneen nallen arvoitus Suomen itsenäisyyden ajasta kertovassa näyttelyssä.

Opastusvaraukset ja hinnasto

Opastukset oppilasryhmille