Opastukset ja työpajat

Monipuolinen opastusvalikoimamme tarjoaa kiinnostavia näkökulmia näyttelyihin.

Aikakausiopastukset

• Esihistoria
    Moniaistinen näyttely ja opastus johdattavat pohtimaan, miten esihistoriallista aikaa tutkitaan ja millaista elämä tuolloin oli. Tutuksi tulevat myös termit kivikausi, pronssikausi ja rautakausi sekä se, mitä eroa on historiallisella ja esihistoriallisella ajalla.
    Kohderyhmä: 4.-6.luokka, lukio, esihistoriasta kiinnostuneet aikuiset

• Suomen tarina
    Opastus kertoo Suomen lähimenneisyyden valoista ja varjoista. Kierroksella nähdään niin autonomian ajan esineistöä kuin itsenäisestä hyvinvointivaltiostakin kertovia ikonisia esineitä.
    Kohderyhmä: 3.-6.luokka, yläkoulu, lukio, 2. aste, aikuiset

Teemaopastukset

• Arkkitehtuurin helmi
    Kansallismuseo rakennettiin kertomaan suomalaisuuden historiasta. Opastetulla kierroksella tutustutaan ikonisen rakennuksen ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja Kansallismuseon historiaan.
    Kohderyhmä: alakoulu, yläkoulu, lukio, 2. aste, aikuiset
  • Suomen historia tutuksi
    Maahanmuuttajataustaisille aikuisille suunniteltu keskusteleva opastus avaa suomalaisuuden taustoja, kertoo Suomen historiasta muutamien kohteiden kautta. Opastuksella keskustellaan ja tehdään tehtäviä kunkin ryhmän kielitason mukaisesti. Kerrothan kielitasosta varausta tehdessäsi.
    Kohderyhmä: Kotouttamiskoulutus
    Ryhmäkoko: suositeltu ryhmäkoko enintään 15-20 hlöä, max. 25 hlöä.
  • Kadonneen nallen arvoitus
    Kansallismuseon nalle on piiloutunut museoon! Toiminnallisella opastuksella tutustutaan museoon, Suomen itsenäisyyden sekä lasten isovanhempien ajan historiaan ja ratkaistaan kadonneen nallen arvoitus. Kesto 45 min. Kierros sopii varhaiskasvatus- ja alkeisopetusryhmille.

Työpajat

• Arkeologin saappaissa -kaivaustyöpaja
    Hyppää arkeologin saappaisiin etsimään muinaisuutta! Työpajassa oppilaat tutustuvat esihistoriaan ja arkeologiaan tekemisen ja tutkimisen kautta. Perehdytään esihistoriallisiin esineisiin, osallistutaan kaivauksiin ja pohditaan kaivauslöytöjä sekä maalataan oma kalliomaalaus.
    Kohderyhmä: 4.-6. luokka
    Saatavilla: 25.8.-18.9.2020 ti-pe klo 9.30 tai klo 12.00.
    Ryhmäkoko: korkeintaan 25 oppilasta.
    Kesto ja hinta: 1,5h / 80€
    Varauslinkki avoinna ma 10.8. klo 12 - pe 11.9. klo 12.

TULOSSA

Opastukselle ajasta ja paikasta riippumatta Katso kaikille avoin tai varaa ryhmällesi oma Kansallismuseon livestreamattu opastus! Opastustarjonta ja livestreamattujen yleisöopastusten aikataulu julkaistaan elokuussa 2020.

Rohkeus, rakkaus, vapaus! - Muuminäyttelyn opastukset 17.8. lähtien Kansallismuseossa 14. elokuuta avautuva Rohkeus, rakkaus, vapaus! -näyttely on taianomainen matka muumien elämänarvoihin ja filosofiaan. Näyttelyyn pääsee tutustumaan niin avoimilla alustusluennoilla, tilatuilla ryhmäopastuksilla kuin opetusryhmien omalla toiminnallisella kierroksella, jolla tutustutaan muumien kulttuuriperintöön ja suomalaisen yhteiskunnan arvoihin ryhmän ikätason mukaisesti. Opastusten tiedot julkaistaan 1.8.2020.