Tilattavat opastukset

Tarjoamme opastuksia kaikkiin näyttelyihimme. Valitse itseäsi ja ryhmääsi kiinnostava näyttely ja kierroksen kesto. Kierroksen aikana oppaamme tarjoavat osallistujille tietoa, mielenkiintoisia näkökulmia ja johdattelevat keskustelua.

Tilausopastuksia järjestetään museon aukioloaikoina. Muina aikoina opastukseen lisätään erillinen avoinnapitomaksu. Opetusryhmien opastuksia järjestetään arkisin museon aukiolopäivinä klo 9.00 alkaen.

Opastusten kesto 30-60 min. Ryhmäkoko määräytyy pandemia-aikana AVI:n määräysten mukaan. Muuna aikana ryhmäkoko max. 20 henkilöä.

Näyttelyesittely valitsemaasi näyttelyyn, 30-60 min
Ota museon näyttely haltuun kerralla! Näyttelyesittely on asiantuntevan oppaan vetämä vuorovaikutteinen perusopastus valittuun näyttelyyn. Näyttelyesittelyn kesto on ryhmän toiveiden mukaan n. 30-60 min.

Tutustu Kansallismuseon näyttelyvalikoimaan ja valitse näyttely, johon haluat esittelyn. Näyttelyesittelyn saa Kansallismuseon uudistettuihin perusnäyttelyihin Esihistoria, Toista maata ja Suomen tarina sekä vaihtuviin näyttelyihin.

Tornikierros, 15 min tai 60 min
Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan. Tarjolla kaksi erilaista kierrosta. Ei sovi pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Lue lisää.

Kansallismuseon helmet, 60 min
Etkö tiedä, mistä aloittaa? Kansallismuseon helmet -kierros on sinulle. Tunnin mittaisella kierroksella tutustutaan asiantuntevan oppaan johdolla Kansallismuseoon ja sen kiehtovimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin esineisiin.

Suomen historia tutuksi, 45 min
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin. Opastus sopii muun muassa kieli- ja kotouttamisryhmille.

Kansallismuseon salapoliisit - lasten kierros, 45 min
Kansallismuseon salapoliisit on lasten oma kierros museoon. Ratkaise oppaan kanssa menneisyyden mysteerit ja selvitä vihje tulevaisuudesta! Kierroksella tutustutaan leikillisesti Suomen historiaan museoesineiden avulla. Kierros kulkee Kansallismuseon näyttelysaleissa ja portaikoissa. Suosittelemme kierrosta 3-8 -vuotiaille huoltajineen.

Arkkitehtuurin helmi, 45-60 min
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.

Etäopastus verkossa, 30 min
Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin siellä missä olet. Opastus kiertää Kansallismuseon näyttelyssä. Opastuskierroksella tutustutaan valitsemaasi aiheeseen esineiden ja teosten kautta. Asiantunteva oppaamme vastaa kierroksella kysymyksiin ja keskustelee mielellään kanssanne. Opastus toteutetaan Teams-alustalla. Opastuksia järjestetään ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 11-18. Opastukselle osallistuminen vaatii verkkoyhteydellisen laitteen. Lataa Teams mobiililaitteellesi tai osallistu tietokoneelta verkkoselaimen kautta. Ryhmä voi olla samassa paikassa yhdessä tai kukin oman etäyhteyden päässä. Etäopastusta ei saa taltioida.

Valitse aihe ja varaa opastus:

• Säilyneet ja kadonneet – esihistoriaa arkeologisten löytöjen perusteella Esihistoria-näyttelyssämme
  • Elämä ja usko – katsaus arkeen ja uskoon ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme
  • Säädyt, perheet, ihmiset – ihmisiä ja heidän tarinoitaan ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme
  • Keisari ja suomalainen identiteetti – tuokiokuvia, siitä miten autonominen suuriruhtinaskunta rakensi omaa menneisyyttään Toista maata -näyttelystämme
  • Suomen tarina - kohokohtia itsenäisen Suomen historiasta Suomen tarina -näyttelystämme

Opastusvaraukset ja hinnasto

Opastukset oppilasryhmille