Untitled IMG 1390 neito 5 of 9

Etäopastukset

Kansallismuseo tarjoaa etäopastuksia sekä tilauspalveluna että kaikille avoimina livestriimeinä.

Tilaa etäopastus itsellesi tai ryhmällesi

Etäopastus tilauspalveluna, 30 min

Tutustu Kansallismuseon perusnäyttelyihin etänä! Opastuksella tutustutaan valitsemaanne aiheeseen esineiden ja teosten kautta. Asiantunteva oppaamme vastaa kierroksen aikana kysymyksiin ja keskustelee mielellään kanssanne.

Opastuksia voidaan järjestää maanantaista perjantaihin klo 9–18 välisenä aikana ja viikonloppuisin, lauantaina ja sunnuntaina klo 11–18.

Etäopastukset toteutetaan Teams-alustalla, joten osallistuminen vaatii verkkoyhteyden. Teams toimii puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella tai verkkoselaimen kautta tietokoneella. Ryhmä voi olla samassa paikassa seuraamassa opastusta tai kukin oman etäyhteyden päässä.

Etäopastusta ei saa taltioida eikä osallistumislinkkiä saa jakaa varauksen tehneen ryhmän ulkopuolelle.

Valitse aihe ja varaa opastus:

  • Säilyneet ja kadonneet – esihistoriaa arkeologisten löytöjen perusteella Esihistoria-näyttelyssämme.
  • Elämä ja usko – katsaus arkeen ja uskoon ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme.
  • Säädyt, perheet, ihmiset – ihmisiä ja heidän tarinoitaan ajalla, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei ollut Toista maata -näyttelystämme.
  • Keisari ja suomalainen identiteetti – tuokiokuvia, siitä miten autonominen suuriruhtinaskunta rakensi omaa menneisyyttään Toista maata -näyttelystämme.
  • Suomen tarina - kohokohtia itsenäisen Suomen historiasta Suomen tarina -näyttelystämme.

Katso hinnat ja varausohjeet.

Kaikille avoimet livestriimatut etäopastukset

Syksyllä 2023 tarjoamme kolme livestriimattua etäopastusta. Katso opastusten ajat tapahtumat-sivullamme.

Kansallismuseon avoimia livestriimattuja etäopastuksia voi seurata verkkoselaimella ilman rekisteröitymistä tai ennakkoilmoittautumista. Monen livestriimatun opastuksen taltiointi löytyy jälkikäteen Kansallismuseon YouTube-kanavalta sekä Suomen kansallismuseon Avoin museo -sivustolla. Kaikkia opastuksia ei kuitenkaan taltioida tai esitetä alkuperäisessä muodossaan, joten olethan linjoilla kun suora lähetys on käynnissä!