KM_ilmakuva

Tornikierros

Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan.

Saatavilla on kaksi erilaista elämystä: lyhyt viidentoista minuutin pituinen käynti, jossa pääsee ihastelemaan maisemia tai tunnin mittainen opastus, jonka aikana ihaillaan maisemia ja kuullaan samalla oppaan kertomana Kansallismuseon tornin ja rakennuksen historiasta.

Käynti Kansallismuseon tornissa

Hinta: 35 € (koko ryhmältä) + pääsyliput yli 18-vuotiailta hinnaston mukaan lippukassalta
Osallistujamäärä: 1–11 hlö
Kesto: noin 15 minuuttia
Mukana valvoja

Opastettu kierros Kansallismuseon tornissa

Hinta: arkisin 90 €, vkl 110 € + pääsyliput yli 18-vuotiailta hinnaston mukaan lippukassalta
Osallistujamäärä: 1–11 hlö
Kesto: noin 60 minuuttia
Mukana opas ja mahdollinen lisävalvoja

Kierroksen voi päättää museoravintolaamme, jossa on runsas valikoima suolaista ja makeaa, erilaisia lounaita sekä A-oikeudet. Ravintola sulkeutuu klo 17.00.

Kierroksen varaaminen

Torniin voi nousta vain museovalvojan tai oppaan kanssa. Opastettu kierros kannattaa varata vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Myös lyhyt käynti tornissa on hyvä varata muutamaa arkipäivää ennen toivottua ajankohtaa. Palvelemme varausasioissa arkisin osoitteesta skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi tai puhelimitse ti-pe klo 9-12 puh. 0295 33 6902.

Kiireellisemmissä tilanteissa voit kysyä mahdollisia vapaita aikoja myös suoraan museon asiakaspalveluun soittamalla puh. 0295 33 6457.

Säävaraus: huonolla säällä kaikkia parvekkeita ei voida avata. Tornikäynti ei sovi aivan pienille lapsille eikä henkilöille, joilla on liikkumisvaikeuksia.

Varaa opastus