esihistorian opastuksella

Tilattavat opastukset

Tarjoamme opastuksia kaikenikäisille kaikkiin näyttelyihimme sekä rakennuksen arkkitehtuuriin ja torniin. Valitse itseäsi ja ryhmääsi kiinnostava näyttely ja kierroksen kesto. Kierroksen aikana oppaamme tarjoavat osallistujille tietoa, mielenkiintoisia näkökulmia ja johdattelevat keskustelua.

Kansallismuseo suljetaan 16.10.2023 alkaen peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi useaksi vuodeksi. Varaa opastus viimeistään perjantaina 29.9. klo 12 mennessä. Viimeinen mahdollinen opastuspäivä on torstai 12.10.2023.

Tilausopastuksia järjestetään museon aukioloaikoina. Muina aikoina opastukseen lisätään erillinen avoinnapitomaksu. Suositeltu ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä.

Katso opastusten hinnasto ja varausohjeet: Opastusvaraukset ja hinnasto
Etsitkö tietoa oppilasryhmien opastuksista, hinnoista ja kellonajoista? Opastukset oppilasryhmille

Kansallismuseo-kierros, 45-60 min
Haluatko yleiskuvan Kansallismuseon sisällöistä? Tämä kierros on sinulle! Opastuksella nähdään Kansallismuseon keskeisiä esineitä ja ajankohtaisia näyttelyitä sekä keskustellaan Suomen historian vaiheista. Kierroksen kesto on noin 45-60 min, ja sen aikana kuljetaan useita portaita, sillä museon näyttelyt sijoittuvat kolmeen kerrokseen. Jos haluat esteettömän kierroksen, pyydäthän sitä tilausvaiheessa, niin muokkaamme kierroksen yhteen kerrokseen sijoittuvaksi.

Näyttelyesittely valitsemaasi perusnäyttelyyn, 30-60 min
Ota museon näyttely haltuun kerralla! Näyttelyesittely on asiantuntevan oppaan vetämä vuorovaikutteinen perusopastus valittuun näyttelyyn. Näyttelyesittelyn kesto on ryhmän toiveiden mukaan n. 30-60 min. Tutustu Kansallismuseon näyttelyvalikoimaan ja valitse näyttely, johon haluat esittelyn. Näyttelyesittelyn saa Kansallismuseon uudistettuihin perusnäyttelyihin Esihistoria, Toista maata ja Suomen tarina sekä vaihtuviin näyttelyihin.

Näyttelyesittely Kesytön taide -näyttelyyn, 30-40 min (saatavilla 5.5.-24.9.2023)
Tutustu näyttelyyn oppaan johdolla! Kesytön taide on outsider-taiteen näyttely, jossa nautitaan villistä ja vapaasta taiteesta ja pohditaan yhteiskunnan normien ulkopuolisuutta.

Freskoesittely 10-20 min
Freskoesittelyssä katse kohdistetaan Kansallismuseon keskihallin ikonisiin maalauksiin. Akseli Gallen-Kallelan maalaamat freskot ovat koristaneet museon kattoa lähes sadan vuoden ajan. Esittely kertoo freskojen taustoista ja teemoista osana Kansallismuseon taiteellista ja arkkitehtonista kokonaisuutta.

Tornikierros 15 min tai Torniopastus 45-60 min
Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan. Tarjolla kaksi erilaista kierrosta. Ei sovi pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Lue lisää.

Arkkitehtuurin helmi, 45-60 min
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.

Suomen historia tutuksi, 45 min
Selkeällä suomella opastettu keskusteleva kierros johdattaa Suomen historiaan, kieleen ja kulttuuriin. Opastus sopii muun muassa kieli- ja kotouttamisryhmille.

Kansallismuseon salapoliisit - lasten kierros, 45 min
Kansallismuseon salapoliisit on lasten oma kierros museoon. Ratkaise oppaan kanssa menneisyyden mysteerit ja selvitä vihje tulevaisuudesta! Kierroksella tutustutaan leikillisesti Suomen historiaan museoesineiden avulla. Kierros kulkee Kansallismuseon näyttelysaleissa ja portaikoissa. Suosittelemme kierrosta 3-8 -vuotiaille huoltajineen.

Kansallismuseon aikamatkaajat - lasten kierros, 45 min
Kansallismuseon aikamatkaajat on lapsille suunnattu opastus. Opastuksella peruutetaan nykypäivästä kohti historiaa ja kokeillaan yhdessä oppaan kanssa itse, millaisia taitoja lapset tarvitsivat ennen vanhaan. Kierroksen aikana kuljetaan Kansallismuseon portaikoissa ja liikutaan kolmessa eri kerroksessa. Kierrosta suositellaan 3-8 -vuotiaille huoltajineen.

Kesäopastus: Arkkitehtuurikierros ja puutarhakahvit tai -kuohuvat Kesäpihalla, opastuksen kesto 45 min

Kierroksella tutustutaan Kansallismuseon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja suljettuihin sisäpihoihin. Vierailu huipentuu kauniille Kesäpihallemme, missä pääsette nauttimaan kahvia tai kuohuvaa omenapuiden katveessa. Halutessa mahdollisuus kiivetä myös Kansallismuseon torniin. Lue lisää.

Etäopastus verkossa, 30 min
Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin siellä missä olet. Opastus kiertää Kansallismuseon perusnäyttelyssä. Opastuskierroksella tutustutaan valitsemaasi aiheeseen esineiden ja teosten kautta. Asiantunteva oppaamme vastaa kierroksella kysymyksiin ja keskustelee mielellään kanssanne. Valitse etäopastuksen aihe ja varaa opastus.

Opastuskielet

Opastuskieliämme ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, kiina ja japani. Opastamme myös selkeällä suomen kielellä.

Omatoimiset ryhmät

Jos tulette yli 10 hengen porukalla, ilmoitattehan tulostanne etukäteen osoitteeseen skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Näin voimme varmistaa, että vierailunne sujuu mahdollisimman miellyttävästi. Jos ryhmässänne on vähintään kymmenen maksavaa henkilöä, saatte lipuista ryhmäalennuksen.