56

Tilattavat opastukset

Tarjoamme opastuksia kaikkiin näyttelyihimme. Valitse itseäsi ja ryhmääsi kiinnostava näyttely ja kierroksen kesto. Kierroksen aikana oppaamme tarjoavat osallistujille tietoa, mielenkiintoisia näkökulmia ja johdattelevat keskustelua.

Tilausopastuksia yksityisasiakkaille järjestetään museon aukioloaikoina. Muina aikoina opastukseen lisätään erillinen avoinnapitomaksu.

Opastusten kesto 30-60 min. Suositeltu ryhmäkoko yksityisopastuksille on enintään 20 henkilöä.

Katso opastusten hinnasto ja varausohjeet: Opastusvaraukset ja hinnasto

Etsitkö tietoa oppilasryhmien opastuksista, hinnoista ja kellonajoista? Opastukset oppilasryhmille

Kesän 2022 uutuus: Arkkitehtuurikierros ja puutarhakahvit tai -kuohuvat Kesäpihalla, opastuksen kesto 45 min
Kierroksella tutustutaan Kansallismuseon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja suljettuihin sisäpihoihin. Vierailu huipentuu kauniille Kesäpihallemme, missä pääsette nauttimaan kahvia tai kuohuvaa omenapuiden katveessa. Halutessa mahdollisuus kiivetä myös Kansallismuseon torniin. Lue lisää.

Tornikierros 15 min, Torniopastus 45-60 min
Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan. Tarjolla kaksi erilaista kierrosta. Ei sovi pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Lue lisää.

Näyttelyesittely valitsemaasi näyttelyyn, 30-60 min
Ota museon näyttely haltuun kerralla! Näyttelyesittely on asiantuntevan oppaan vetämä vuorovaikutteinen perusopastus valittuun näyttelyyn. Näyttelyesittelyn kesto on ryhmän toiveiden mukaan n. 30-60 min.

Tutustu Kansallismuseon näyttelyvalikoimaan ja valitse näyttely, johon haluat esittelyn. Näyttelyesittelyn saa Kansallismuseon uudistettuihin perusnäyttelyihin Esihistoria, Toista maata ja Suomen tarina sekä vaihtuviin näyttelyihin.

Kansallismuseon helmet, 45-60 min
Etkö tiedä, mistä aloittaa? Kansallismuseon helmet -kierros on sinulle. Tunnin mittaisella kierroksella tutustutaan asiantuntevan oppaan johdolla Kansallismuseoon ja sen kiehtovimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin esineisiin.

Arkkitehtuurin helmi, 45-60 min
Tutustu Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen luomaan arkkitehtuurin helmeen. Pääosin ulkotiloissa kiertävä opastus tarkentaa katsetta Kansallismuseon arkkitehtuuriin ja kertoo Kansallismuseon historiasta.

Suomen historia tutuksi, 45 min
Selkeällä suomella opastettu kierros johdattaa itsenäisen Suomen historiaan ja kulttuuriin. Opastus sopii muun muassa kieli- ja kotouttamisryhmille.

Kansallismuseon salapoliisit - lasten kierros, 45 min
Kansallismuseon salapoliisit on lasten oma kierros museoon. Ratkaise oppaan kanssa menneisyyden mysteerit ja selvitä vihje tulevaisuudesta! Kierroksella tutustutaan leikillisesti Suomen historiaan museoesineiden avulla. Kierros kulkee Kansallismuseon näyttelysaleissa ja portaikoissa. Suosittelemme kierrosta 3-8 -vuotiaille huoltajineen.

Kansallismuseon aikamatkaajat - lasten kierros, 45 min
Kansallismuseon aikamatkaajat on lapsille suunnattu opastus. Opastuksella peruutetaan nykypäivästä kohti historiaa ja kokeillaan yhdessä oppaan kanssa itse, millaisia taitoja lapset tarvitsivat ennen vanhaan. Kierroksen aikana kuljetaan Kansallismuseon portaikoissa ja liikutaan kolmessa eri kerroksessa. Kierrosta suositellaan 3-8 -vuotiaille huoltajineen.

Etäopastus verkossa, 30 min
Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin siellä missä olet. Opastus kiertää Kansallismuseon näyttelyssä. Opastuskierroksella tutustutaan valitsemaasi aiheeseen esineiden ja teosten kautta. Asiantunteva oppaamme vastaa kierroksella kysymyksiin ja keskustelee mielellään kanssanne.
Valitse etäopastuksen aihe ja varaa opastus.

Opastuskielet

Opastuskieliämme ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, kiina ja japani. Opastamme myös selkeällä suomen kielellä.

Omatoimiset ryhmät

Jos tulette yli 10 hengen porukalla, ilmoitattehan tulostanne etukäteen osoitteeseen skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi. Näin voimme varmistaa, että vierailunne sujuu mahdollisimman miellyttävästi. Jos ryhmässänne on vähintään kymmenen maksavaa henkilöä, saatte lipuista ryhmäalennuksen.