Opastukset3

Opastukset

Opastuksella saat näyttelystä enemmän irti. Asiantuntevien oppaiden pitämät tilausopastukset ja avoimet yleisöopastukset syventävät museovierailua, viihdyttävät ja herättelevät pohtimaan. Tarjoamme myös ilmaisia audiokierroksia näyttelyissä. Syksyn 2021 uutuutena voit tilata oman kierroksen Kansallismuseon torniin.

Tilattavat Tornikierrokset

Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan. Tarjolla kaksi erilaista etukäteen tilattavaa kierrosta. Ei sovi pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Lue lisää.

Avoimet yleisöopastukset

Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin avoimella opastuksella. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Katso ajankohtaiset avoimet yleisöopastukset tapahtumakalenteristamme. Ryhmät voivat tilata yksityisen opastuksen, yleisöopastuksille emme ota ryhmiä.

Tilattavat yksityisopastukset

Tutustu tilattavien opastusten valikoimaan ja varaa inspiroiva kierros itsellesi, työyhteisölle, yhdistykselle tai ystäväporukalle. Valitse ja varaa mieleisesi kierros tilattavien opastustemme valikoimasta täältä.

Syntymäpäivät museossa

Tutustu valikoimaamme ja varaa mukava juhlahetki museolle.

Opastukset oppilasryhmille

Uusia näkökulmia opetukseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle saakka! Kansallismuseon ainutlaatuinen miljöö ja esineet tukevat kulttuurista vuoropuhelua, monilukutaidon kehitystä ja soveltuvat ilmiölähtöisen opetuksen inspiraatioksi. Hyödynnä museopalveluita historian opetuksen lisäksi yhteiskunnallisten aiheiden sekä tiede- ja taideaineiden opetuksessa. Tutustu oppilasryhmien opastuksiin täällä.

Ilmaiset audiokierrokset näyttelyihin

Kansallismuseossa on saatavilla audiokierrokset kaikkiin kolmeen perusnäyttelyyn. Lisäksi tarjolla on opastus, joka perehdyttää museorakennuksen historiaan, freskoihin ja arkkitehtuuriin. Lainaa museolta audioguide-laite tai kuuntele tarinat puhelimeltasi omilla kuulokkeillasi. Pandemiatilanteesta johtuen museon lainattavat audioguide-laitteet saattavat olla tilapäisesti poissa käytöstä, joten kannattaa varata omat kuulokkeet mukaan.

Etäopastukset eri näyttelyissä

Kansallismuseo tarjoaa kausittain avoimia livestriimattuja etäopastuksia, joita voi seurata verkkoselaimella ilman rekisteröitymistä tai ennakkoilmoittautumista. Opastusten taltioinnit ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Voit myös varata ryhmällesi oman etäopastuksen teille sopivana ajankohtana.