2020 skm naiset 2000x1000px

Opastukset ja elämykset

Museo on täynnä elämyksiä! Opastuksella saat näyttelystä enemmän irti - opastus syventää museovierailua, viihdyttää ja herättelee pohtimaan. Voit myös järjestää museossa syntymäpäivät tai tilata oman käynnin Kansallismuseon torniin. Lisäksi tarjolla on ilmaisia audiokierroksia näyttelyihin.

Avoimet yleisöopastukset

Tutustu Kansallismuseon näyttelyihin avoimella opastuksella. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Mukaan mahtuu 25 henkilöä, ilmoittautumiset lippukassalle saman päivän aikana. Katso ajankohtaiset avoimet yleisöopastukset tapahtumakalenteristamme. Ryhmät voivat tilata yksityisen opastuksen, yleisöopastuksille emme ota ryhmiä.

Opastukset oppilasryhmille

Uusia näkökulmia opetukseen varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle saakka! Kansallismuseon ainutlaatuinen miljöö ja esineet tukevat kulttuurista vuoropuhelua, monilukutaidon kehitystä ja soveltuvat ilmiölähtöisen opetuksen inspiraatioksi. Hyödynnä museopalveluita historian opetuksen lisäksi yhteiskunnallisten aiheiden sekä tiede- ja taideaineiden opetuksessa. Tutustu oppilasryhmien opastuksiin täällä.

Tilattavat yksityisopastukset

Tutustu tilattavien opastusten valikoimaan ja varaa inspiroiva kierros itsellesi, työyhteisölle, yhdistykselle tai ystäväporukalle. Valitse ja varaa mieleisesi kierros tilattavien opastustemme valikoimasta täältä.

Tilattavat Tornikierrokset

Vierailu Kansallismuseon tornissa on elämys! Torni on tavallisesti yleisöltä suljettu, mutta nyt voit varata oman kierroksen ja kavuta kaikki 174 askelmaa tornin tasanteelle, josta näkee Helsingin kattojen ylle. Kaikkiaan 58 metrin korkuisessa tornissa on noin 40 metrin korkeudessa parvekkeita jokaiseen ilmansuuntaan. Tarjolla kaksi erilaista etukäteen tilattavaa kierrosta. Ei sovi pienille lapsille tai liikuntarajoitteisille. Lue lisää.

Arkkitehtuurikierros ja puutarhakahvit tai -kuohuvat Kesäpihalla

Kierroksella tutustutaan Kansallismuseon ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja suljettuihin sisäpihoihin. Vierailu huipentuu kauniille Kesäpihallemme, missä pääsette nauttimaan kahvia tai kuohuvaa omenapuiden katveessa. Halutessa mahdollisuus kiivetä myös Kansallismuseon torniin. Lue lisää.

Syntymäpäivät museossa - kaikenikäisille!

Tutustu valikoimaamme ja varaa mukava juhlahetki museolle.

Ilmaiset audiokierrokset näyttelyihin

Kansallismuseossa on saatavilla audiokierrokset kaikkiin kolmeen perusnäyttelyyn. Lisäksi tarjolla on opastus, joka perehdyttää museorakennuksen historiaan, freskoihin ja arkkitehtuuriin ja Sateenkaari-kierros. Lainaa museolta audioguide-laite tai kuuntele tarinat puhelimeltasi omilla kuulokkeillasi.

Etäopastukset eri näyttelyissä

Kansallismuseo tarjoaa kausittain avoimia livestriimattuja etäopastuksia, joita voi seurata verkkoselaimella ilman rekisteröitymistä tai ennakkoilmoittautumista. Opastusten taltioinnit ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Voit myös varata ryhmällesi oman etäopastuksen museon perusnäyttelyyn teille sopivana ajankohtana.

Opastuskielet

Opastuskieliämme ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, kiina ja japani.

Omatoimiset ryhmät

Jos tulette yli 10 hengen porukalla, ilmoitattehan tulostanne etukäteen osoitteeseen skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi tai 0295 33 6902(ti-pe klo 9-12). Näin voimme varmistaa, että vierailunne sujuu mahdollisimman miellyttävästi. Jos ryhmässänne on vähintään kymmenen maksavaa henkilöä, saatte lipuista ryhmäalennuksen.