Opi museossa

Kansallismuseo on virikkeellinen ja elävä oppimisympäristö, joka on täynnä erilaisia ihmiselämään liittyviä ilmiöitä.

Museoon oppimaan! Kansallismuseon pedagogiset palvelut inspiroivat ja tuovat uusia näkökulmia opetukseen. Museovierailut tukevat kouluopetusta ja soveltuvat hyvin yhdistettäväksi eri oppiaineisiin ja ilmiölähtöiseen opetukseen. Hyödynnä museopalveluita niin historian, taiteen kuin kulttuurin opetuksessa sekä uskontoon, elämänkatsomustietoon, käsityöhön, kotitalouteen, äidinkieleen tai tieteen kehittymiseen liittyvissä teemoissa.

Tältä sivulta löydät tietoa Kansallismuseon palveluista opetus- ja varhaiskasvatusryhmille.

Varaa opastus tai työpaja

Monipuolinen opastusvalikoimamme tarjoaa kiinnostavia näkökulmia näyttelyihin. Opastukset ja työpajat sopivat monen ikäisille oppijoille. Etukäteen varattuja opastuksia järjestetään ti-pe klo 9 alkaen. Opastukset ovat maksullisia ja ne tulee varata viikkoa aiemmin. Katso opastus- ja työpajavalikoimma täältä. Opastusvaraukset ja -tiedustelut ja hinnat.

Omatoiminen ryhmävierailu museoon

Museon näyttelyihin voi tutustua ilman tilausopastusta opettajan johdolla museon aukioloaikoina. Omatoiminen vierailu pitää varata etukäteen. Oppilasryhmät opettajineen pääsevät maksutta sisään museoon.

Striimatut opastukset

Tule opastukselle museoon paikasta riippumatta. Kansallismuseon livestriimattujen opastusten sarjassa perehdytään syksyllä 2020 itsenäisen Suomen historiaan, Kansallismuseon arkkitehtuuriin, keskiaikaiseen Hämeen linnaan ja Kekkosen aikaan Tamminiemessä. Opastuksen seuraaminen on maksutonta. Opastusta voi seurata suorana verkkoselaimella ja oppaalle voi lähettää kysymyksiä lähetyksen kommenttikentässä. Opastukset kestävät 30-40 min. Opastusten linkki tulee ennen opastuksia tälle sivulle.

Pe 18.9. klo 10 Suomen tarina – itsenäisen Suomen historiaa
Pe 25.9. klo 10 Arkkitehtuurin helmi – Kansallismuseon historiaa ja arkkitehtuuria
Pe 2.10. klo 10 Tamminiemi – kolmen presidentin koti
Pe 9.10. klo 10 Suomen historia tutuksi selkeällä suomella
Pe 6.11. klo 10 Berättelsen om Finland, på svenska
Pe 13.11. klo 10 The Story of Finland, in english
Pe 20.11. klo 10 Hämeen linna – keskiaikainen linna

Avoin museo - museon digitaaliset sisällöt ajasta ja paikasta riippumatta

Suomen kansallismuseon digitaaliset sisällöt kutsuvat viihtymään ja oppimaan. Yhteinen kulttuuriperintömme esihistoriasta keskiaikaisiin linnoihin ja itsenäistyvän Suomen historian käännekohtiin on vapaasti hyödynnettävissä verkossa. Tehtäviä, videoita ja digitoituja kokoelmia voi hyödyntää monella tapaa niin kouluopetuksen tukena, museovierailua pohjustavina tehtävinä sekä varhaiskasvatuksessa inspiraationa. Tutustu Avoimen museon materiaaleihin täällä ja viihdy historian parissa paikasta riippumatta!

Näyttelykohtaiset opetusmateriaalit

Opetusmateriaaleista löydät ideoita, joita voi hyödyntää kuka vain vieraillessaan Kansallismuseon näyttelyissä: opintoryhmien lisäksi niitä voi käyttää perheeen tai kaveriporukan kanssa museossa vieraillessa.
Kysy lisää:
museolehtori Hanna Korhonen
p. 0295 33 6464, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

museolehtori Sanna Valoranta-Saltikoff
p. 0295 33 6270, sanna.valoranta-saltikoff@kansallismuseo.fi