Opi museossa

Kansallismuseo on virikkeellinen ja elävä oppimisympäristö, joka on täynnä erilaisia ihmiselämään liittyviä ilmiöitä.

Museovierailu täydentää kouluopetusta ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin sekä erityisesti ilmiöiden opetukseen. Selkeimmin museovierailu tukee historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä teemoja, mutta museossa voi käsitellä myös uskontoon, elämänkatsomustietoon, käsityöhön, kotitalouteen, äidinkieleen tai tieteen kehittymiseen liittyviä teemoja.

Opetusmateriaaleista löytyy ideoita, joita voi hyödyntää kuka vain: opintoryhmien lisäksi niitä voi käyttää perheeen tai kaveriporukan kanssa museossa vieraillessa.

Opintoryhmät vierailevat museossa maksutta museon ollessa avoinna. Ryhmälle voi myös varata opastuksen, joita järjestetään tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen. Myös muut vierailijat voivat varata oman opastuksen museon avoinnaoloaikojen puitteissa. Opastukset ovat maksullisia ja ne tulee varata viimeistään viikkoa aiemmin.

Opastusten kuvaukset löydät täältä ja varauksen voit tehdä

opastuspalveluistamme.

E-julkaisu: Museoihin oppimaan!

Livestriimatut opastukset:

Livestriimattu opastus 9.12.2019: Suomen tarina -näyttelyyn

Tervetuloa opastukselle Kansallismuseoon omasta koululuokasta käsin. Opastuksella tutustutaan itsenäisen Suomen käännekohtiin alkaen autonomian ajan loppuvuosista jatkuen hyvinvointivaltion syntyyn. Oppaalta on myös mahdollista kysyä kysymyksiä opastuksen aikana.

Opastus on suunnattu koulujen opetukseen ja sen seuraaminen on maksutonta. Lähetys alkaa 9.12. klo 10.00 ja kestää 30-40 minuuttia. Opastusta voi seurata suorana verkkoselaimella ja oppaalle voi lähettää kysymyksiä lähetyksen kommenttikentässä. Opastus voidaan lähettää uusintana, mutta sitä ei tallenneta pysyvästi.

Linkki lähetyksiin verkkosivuillamme:

https://live.kansallismuseo.fi/?live=suomentarina

Livestriimattu opastus 4.10.2019: Keskiajasta Kustaa Vaasaan

Keskiajasta Kustaa Vaasaan on suora lähetys Kansallismuseon näyttelyistä perjantaina 4.10.2019. Livestriimatulla opastuksella liikutaan oppaan johdolla keskiajalta 1500-luvulle ja Kustaa Vaasan aikaan kuninkaana. Opastuksella kuullaan kiehtovia tarinoita ja nähdään mielenkiintoisia esineitä keskiajan arkiesineistä kirkkojen aarteisiin.

Suoraa lähetystä voi seurata ilmaiseksi mistä vain, ja oppaalle voi esittää kysymyksiä lähetyksen aikana kommenttiruudun kautta. Lähetyksen seuraaminen onnistuu parhaiten Chrome-selaimella. Toivomme kommentoinnin tapahtuvan aikuisen välityksellä, sillä keskustelua ei pysty moderoimaan lähetyksen aikana. Kokoruututilassa kommenttiruutu ei ole näkyvissä.

Opastus on osa Opi Museossa -viikon ohjelmaa.

Lähetys alkaa pe 4.10. klo 10.00 ja kestää noin 30-40 minuuttia.

Linkki lähetyksiin verkkosivuillamme:

https://live.kansallismuseo.fi/?live=keskiajastakustaavaasaan

Vanhat striimatut opastukset YouTubessa:

Tuokio esihistoriassa

Opastus liikkuu esihistorian näyttelyssä kertoen muutaman mielenkiintoisen arkeologisen löydön tarinan kautta elämästä esihistoriallisella ajalla.

Katsottavissa toistaiseksi

Kalevalan taustat ja tarinat

Kalevalanpäivän opastuksella nähdään kansalliseepoksemme taustoja ja tarinoita kuvittavia esineitä Lönnrotin kanteleesta Gallen-Kallelan freskoihin.

Katsottavissa toistaiseksi.

Opastuksen oheen teimme myös kuvabingon, jossa näkyvät kuvat voi tarkkasilmäinen huomata opastuksen aikana. Voit tulostaa tai ladata kuvabingon tästä linkistä.

Lisätiedot:
museolehtori Hanna Korhonen, Kansallismuseo
p. 0295 33 6464, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi