Opi museossa

Kansallismuseo on virikkeellinen ja elävä oppimisympäristö, joka on täynnä erilaisia ihmiselämään liittyviä ilmiöitä.

Museovierailu täydentää kouluopetusta, ja sen voi hyvin yhdistää useisiin eri oppiaineisiin sekä erityisesti ilmiöiden opetukseen. Selkeimmin museovierailu tukee historiaan, taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä teemoja, mutta museossa voi käsitellä myös uskontoon, elämänkatsomustietoon, käsityöhön, kotitalouteen, äidinkieleen tai tieteen kehittymiseen liittyviä teemoja. 

Opetusmateriaaleista löytyy ideoita, joita voi hyödyntää  kuka vain: opintoryhmien lisäksi niitä voi käyttää perheeen tai kaveriporukan kanssa museossa vieraillessa.

Opintoryhmät vierailevat museossa maksutta museon ollessa avoinna. Ryhmälle voi myös varata opastuksen, joita järjestetään tiistaista perjantaihin klo 9 alkaen. Myös  muut vierailijat voivat varata oman opastuksen museon avoinnaoloaikojen puitteissa. Opastukset ovat maksullisia ja ne tulee varata viimeistään viikkoa aiemmin.

Opastusten kuvaukset löydät täältä ja varauksen voit tehdä

opastuspalveluistamme.

E-julkaisu: Museoihin oppimaan!

Livestriimatut opastukset:

13.5. klo 10: Keskiaikaista kiertotaloutta

Livestriimattu opastus Kansallismuseosta 13.5. klo 10 käsittelee materiaalisen kulttuurin kestävyyttä keskiajalta alkaen. Kiertotalous-termiä käytetään tänä päivänä kun puhutaan materiaalien tehokkaasta käytöstä, pitkäikäisistä ja muokattavista tuotteista sekä materiaalien kierrättämisestä. Jo keskiajalla esineet tehtiin kestämään sukupolvelta toiselle, materiaali käytettiin mahdollisimman hyvin ja esineitä muokattiin uuteen käyttöön – opastuksella kuulet kiehtovia esimerkkejä Kansallismuseon kokoelmista!

Suoraa lähetystä Kansallismuseosta voi seurata omasta koulusta chrome-selaimella. Lähetyksen aikana on mahdollista myös esittää oppaalle kysymyksiä selaimen kommenttikentässä. Toivomme kommentoinnin tapahtuvan aikuisen välityksellä, sillä keskustelua ei pysty moderoimaan lähetyksen aikana.

Opastus katsottavissa jälkikäteen Kansallismuseon Youtube-kanavalla.


Vanhat striimatut opastukset YouTubessa:

Tuokio esihistoriassa

Opastus liikkuu esihistorian näyttelyssä kertoen muutaman mielenkiintoisen arkeologisen löydön tarinan kautta elämästä esihistoriallisella ajalla.

Katsottavissa toistaiseksi

Kalevalan taustat ja tarinat

Kalevalanpäivän opastuksella nähdään kansalliseepoksemme taustoja ja tarinoita kuvittavia esineitä Lönnrotin kanteleesta Gallen-Kallelan freskoihin.

Katsottavissa toistaiseksi.

Opastuksen oheen teimme myös kuvabingon, jossa näkyvät kuvat voi tarkkasilmäinen huomata opastuksen aikana. Voit tulostaa tai ladata kuvabingon tästä linkistä.

Lisätiedot:
museolehtori Hanna Korhonen, Kansallismuseo
p. 0295 33 6464, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi